Re: Απάντηση: Φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης
Συγγνωμη ρε Δημητρη αλλα αν δεν το πω θα σκασω,
Ναι ετσι είναι ο εστιάτορας πολλες φορες δεν κοβει αποδειξεις. Μηπως κι αυτος προσπαθει να επιβιωσει από τα δεινα που λες μην εχοντας να παιρνει ουτε την επιστροφή ΦΠΑ που του χρωστουν μηνες? Όχι ότι ολοι είναι αγγελοι το αντιθετο μαλιστα. Ποιος σου ειπε ότι δεν τα ριχνω στους υπαιτιους? ΤΡωνε το βρισιμο της αρκούδας.
Αλλα δεν μπορω να ακουω και ανακριβιες.
Όσον' αφορά τον εστιάτορα, τον θυμάμαι και προ κρίσης πόσο νομοταγής ήταν, οπότε άστο.... πονεμένη ιστορία και off topic.
Παρακαλω αημειωσε.
1. Πως θίγεται η Nova? Κραταει οσα εχει να παιρνει απο τις συνδρομες σου λεει ότι το πακετο σας δεν αλλαξε απλα προσθεσαμε τους φορους. Ετσι να θιχτω και γω. Εκτος κι αν εννοεις τους δυνητικους πελατοες που θα την κανουν. Αυτό που θα γινει σε μορφη πολυβόλου είναι αποτέλεσμα των επιλογων της.
Σαφώς εννοώ την απώλεια εσόδων που θα έχει σαν αποτέλεσμα της επιβολής του φόρου. Άνθρωποι σαν και εσένα και άλλους που θεωρούν πια δυσβάσταχτο το τίμημα και θα διακόψουν τις συνδρομές τους. Το τραγικό είναι ότι πιο πολύ θα χάσει το Δημόσιο παρά η Nova - φαντάζομαι το καθαρό κέρδος της ανά συνδρομητή είναι αρκετά λιγότερο από το 24%+1% που θα χάσει το Δημόσιο. Αλλά που μυαλό..
2. Αφου δεν είναι δικο της θεμα αλλα και ουτε δικο μου γιατι μου βαζει προστιμο τωρα που θελω να φυγω γιατι εγω δεν γουστάρω να πληρωσω ουτε cent σε γαμ....ικα και γιατι θα πρεπει να εξαντλησω το συμβολαιο? Ειχα εγω κανενα καυμο να φυγω αν δεν γινοταν ολος αυτος ο χαμος?
Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Πες πως θέλεις να πάρεις αμάξι και αποφασίζεις να πάρεις πετρέλαιο. Αυτή την απόφαση την παίρνεις έχοντας συνυπολογίσει αφενός το αυξημένο κόστος του, αφετέρου την εξοικονόμηση που θα κάνεις σε βάθος χρόνου λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου σε σχέση με τη βενζίνη. Οπότε λες, σε συμφέρει το πετρέλαιο.
Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση μετά από έναν χρόνο και εξισώνει τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου γιατί "δεν βγαίνει". Τι κάνεις; Σου φταίει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου; Πηγαίνεις να του ζητήσεις αποζημίωση; Έχεις την αξίωση να πάρει το αμάξι πίσω;
Άλλο παράδειγμα. Κάνεις νέα σύνδεση κινητού για 24μηνο και η εταιρεία κινητής σου επιδοτεί μια καλή συσκευή. Μετά από λίγους μήνες η κυβέρνηση βάζει επιπλέον φόρο 10% στην κινητή τηλεφωνία. Αποφασίζεις να διακόψεις το συμβόλαιο. Σου φαίνεται λογικό να αξιώνεις να κρατήσεις και το κινητό;
Κ.ο.κ.
3. Εδώ θελω να σημειωσω την κοροιδια της Nova. ΜΙλωντας με την εξυπηρετηση αμεσως μετα την ψηφιση και ρωτωνατας σχετικα η απαντηση ηταν.
' Μην αησυχειτε η εταιρια καταβαλει κάθε προσπαθεια να αντιμετωπισει το πρόβλημα και θα ενημερωσει τους συνδρομητες της'
Σε δυτερη ερωτηση ποτε ληγει το συμβολαιο και αν θα εχω πρόβλημα αν αποφασισω να φυγω πριν την ληξη αλλα με αυθυνη των αλλων η απαντηση ηταν ακριβως η ιδια
Εσενα Δημητρη σου φαινεται να κατεβλήθηκαν προσπάθειες η απλα πηρε τους φορους και να μας τους φορεσε καπελο στην τρεχουσα συνδρομη?
Δηλαδη μην τρελλαθουμε κιολας.
Η απάντηση που πήρες είναι η κλασική "μόλις έγινε το κακό, δεν έχουμε ιδέα πως θα το αντιμετωπίσουμε, δώσε μας λίγο χρόνο να το σκεφτούμε". Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια πιο ειλικρινή απάντηση. ΟΚ, το "μην ανησυχείτε" ήταν λίγο over-the-top (υποψιάζομαι ότι ήταν πρωτοβουλία του τηλεφωνητή..).
Στη συνέχεια η Nova μίλησε με τους δικηγόρους της, έκανε και τις πράξεις της, και πήρε την απόφασή της. Δεν σας αρέσει, κατανοητό, αλλά έτσι είναι με τους φόρους. Σε κανέναν δεν αρέσουν.