Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Η απροβλεπτη μεταβολη των πραγματικων συνθηκων δικαιολογει την καταγγελια της συμβασης βασει νομου και ασχετως συμβατικων ορων.

Στην περιπτωση μου επελεξα απλα να κανω τη συνδρομη φαμιλυ και πιθανως να διακοψω σε λιγους μηνες.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης

Είναι από τις λίγες φορές που δεν ευθύνεται η nova για κάτι αρνητικό που λαμβάνει χώρα. Είναι, ωστόσο, μία ακόμη φορά που φαίνεται το (ίσως ανεξήγητο) μένος προς την εν λόγω εταιρεία. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, και οι λοιπές εταιρείες συνδρομητικής δε φαίνεται να απορρόφησαν την αύξηση. Άρα το πρόβλημα είναι με τη nova. Να φταίνε ακόμη τα 60άρια που πλήρωναν κάποτε κάποιοι στην εταιρία όντας μονοπωλιακή; Δεν ξέρω. Πάντως δε βρίσκω λογική στις απόψεις των περισσοτέρων εναντίον της εταιρείας.

Υ.γ. Ούτε nova ούτε ote tv έχω.
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται πριν μιλήσουν και δεν έχουν εμμονές...

Είναι περιττό να πω πόσο πολύ σύμφωνο με βρίσκεις Άκη!

Re: Απάντηση: Φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης

Η ουσια παραμενει. Και γω την κανω με ελαφρα πηδηματακια.
Αντι 75 ευρω που πληρωνα το τριμηνο μου ηρθε σημερα 83,17
Και δεν τα πηρα με την εταιρια αδικως. Ναι δε φταιει για το φορο αφου πρακτικα κανει τον εισπρακτορα. Αλλα να ξεκιναει να υπολογιζει το φορο συνδρομητικης στα 75,60 αντι 75 που πληρωνα δηλαδη πρωτα να βαλει το 1% του ΦΠΑ και μετα να υπολογισει το 10% με εκανε εξαλλο. Δηλαδη μην απαλυνει λιγο τον πονο μας και απορροφησει εστω το 1%.
Δυστυχως εμενα με εχασε. Θα μπορουσε να απορροφησει τουλαχιστο το 1%. Αλλα δεν το εκανε. Ενταξει ειναι επιχειρηση. Αλλα δεν θα φυγω μονο εγω.
Και το κρατος θα χασει και η ιδια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε συζητηση που ειχα με την nova μου ειπαν οτι αν φυγω πριν ληξει το συμβολαιο θα πληρωσω προστιμο 116 ευρω περιπου αν θυμαμαι καλα.
Εγβ τους εγραψα οτι δεν συμφωνησα για 83,16 αφου το συμβολαιο προεβλεπε 75 ευρω. Συνεπως αφου δεν ειναι κανενος υπαιτιοτητα θεωρω βλακωδες να απαιτουν προστιμο. Θα παω σε δικηγορο δεν θα το αφησω ετσι.
Να μας πιανουν τον κολο οι κυβερνωντες και να ταλαιπωρουμαστε και απο τις εταιριες χωρις να φταιμε θεωρειται επιεικως απαραδεκτο

Αλλα να ξεκιναει να υπολογιζει το φορο συνδρομητικης στα 75,60 αντι 75 που πληρωνα δηλαδη πρωτα να βαλει το 1% του ΦΠΑ και μετα να υπολογισει το 10% με εκανε εξαλλο.
Τι εννοείς ακριβώς;

Τι εννοείς ακριβώς;

Οτι δεν ειχε το τακτ να υπολογισει το φορο συνδρομητικης στην τιμη που κλεισαμε το συμβολαιο δηλαδη στα 75 ευρω το τριμηνο αλλα επρεπε να το κανει 75,60
αν κανεις τις πραξεις ειναι το επιπλεον 1% του νεου φπα. ετσι αν αποφορολογησεις τα 75 ευρω με 23% και πανω σ αυτο το ποσο βαλεις 24% θα σου βγει 75,60.
Θα μου πεις κανεις ετσι για 60 λεπτα του ευρω?
Ναι γιατι φανερωνει οχι απλα την οποια ταση απορροφησης μερους των φορων αλλα πανω απο ολα τη γυφτια μας μεγαλης εταιριας.

Ο υπολογισμός έτσι γίνεται.

Μα δεν αμφεβαλλα για τον τροπο. Αυτο εκανα και γω. Στηλιτευω ωστοσο τη γυφτια της μη απορροφησης του 1% τουλαχιστο σαν ενδειξη συμπαραστασης στο νεο κολοπιασιμο του φορου συννδροητικης 10%
Για μενα ειναι γυφτοι με πατεντα

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε φίλο μου στην Αυστρία.
Βλέπουμε Europe στα γνωστά σε όλους σας οrf 1 και 2.
Ρώτησα αν είναι δορυφορικά, και γιατί έχει μόνο 2 κανάλια.
Μου απάντησε πώς είναι καλωδιακά, και πως κανένα κανάλι δεν είναι free.
Για τα 2 Orf πληρώνει 40 ευρώ το δίμηνο.
Σορι για το offtopic αλλά λόγο και τις κουβέντας με την αύξηση λόγο του φόρου το έγραψα εδώ.

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε φίλο μου στην Αυστρία.
Βλέπουμε Europe στα γνωστά σε όλους σας οrf 1 και 2.
Ρώτησα αν είναι δορυφορικά, και γιατί έχει μόνο 2 κανάλια.
Μου απάντησε πώς είναι καλωδιακά, και πως κανένα κανάλι δεν είναι free.
Για τα 2 Orf πληρώνει 40 ευρώ το δίμηνο.
Σορι για το offtopic αλλά λόγο και τις κουβέντας με την αύξηση λόγο του φόρου το έγραψα εδώ.

τι μισθο εχει ο φιλος σου τον ρωτησες; μαλλον οχι

Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω το offtopic.
Ότι έγραψα, το έγραψα λόγο τις αυξησεις συνδρομής λόγο φόρου.
Φυσικά και γνωρίζω και τι μισθό παίρνει και πόσα έξοδα έχει, και πως είναι η ζωή εδώ. Αν μη τι άλλο 20 χρόνια τον ξέρω.
Φυσικά καμιά σχέση με τα όσα θέλουν κάποια παπαγαλάκια να μας περνάνε.

επειδη και εγω γνωριζω γι αυτο σου λεω, μαλλον δεν το εθεσα σωστα, τι μισθο εχει ο μεσος αυστριακος πολιτης και ποια τα προνομια που εχει, τεσπα ,ξεφευγουμε κατα πολυ ,
,εγω ειμαι συνδρομητης nova και οτε και με την πρωτη ευκαιρια θα την κανω και απο τους δυο, θα κρατησω μονο το internet σε φθηνη εταιρια οπως τον παλιο καλο καιρο, απλα δεν θελω αλλους φορους

Re: Απάντηση: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Το ιδιο και εγω φιλε. Τους εγραψα για να φυγω και με γραψανε κι αυτοι. Δεν με αφηνουνε να φυγω χωρις προστιμο (112 ευρα) μεχρι τον Μαρτιο του 2017 οπου ληγει το συμβολαιο χωρις να αναγνωριζουνε οτι δεν εχω καμμια διαθεση να πληρωσω 75 ευρω φορους μεχρι τοτε και χωρις να αναγνωριζουν επισης οτι δεν φευγω επειδη δυστροπω (ειμαι πελατης πανω απο 10 χρονια) αλλα επειδη μας καπελωθηκε και φορος συνδρομητικης 10% και μια ακομα μοναδα ΦΠΑ. Την οποια μοναδα αφου κανουν οτι μας καταλαβαινουν δεν εκαναν καμμια προσπαθεια απορροφησης της
Μιλαμε για την αποθεωση της γυφτιας

Όλα αυτά περί γυφτιάς νομίζω πως είναι τουλάχιστον άστοχα. Το κόβεις και τελειώνεις. Τα υπόλοιπα είναι για να περνά η ώρα.

Σε πειραξε που τους ειπα γυφτους? Εδω ενας απλος εστιατορας απορροφησε το 1% η Nova δεν μπορεσε?
Δεν ηθελε μη χασει παρα.
Το κοβω αλλα δεν με αφηνουν τωρα χωρις προστιμο.
Ας περναει λοιπον η ωρα με τα λεγομενα μου εφοσον το νομιζεις ετσι
Παντως γυφτοι ειναι
Κι αν θες και εισαι συντονιστης κοψε με κιολας. Η γυφτια παραμενει

Φίλε ilise, θα παρακαλέσω να μείνουμε ήρεμοι. Όταν διαφωνεί κάποιος μαζί μας, δεν χρειάζεται να τον ειρωνευόμαστε. Ας τελειώσουμε εδώ.
Επίσης, θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς.

Σε πειραξε που τους ειπα γυφτους? Εδω ενας απλος εστιατορας απορροφησε το 1% η Nova δεν μπορεσε?
Δεν ηθελε μη χασει παρα.
Το κοβω αλλα δεν με αφηνουν τωρα χωρις προστιμο.
Ας περναει λοιπον η ωρα με τα λεγομενα μου εφοσον το νομιζεις ετσι
Παντως γυφτοι ειναι
Κι αν θες και εισαι συντονιστης κοψε με κιολας. Η γυφτια παραμενει

Η διαφορά μεταξύ του "απλού εστιάτορα" και της Nova είναι ότι ο πρώτος ούτως ή άλλως συνήθως δεν κόβει αποδείξεις, οπότε στα @@ του η αύξηση του ΦΠΑ.

Η Nova από την άλλη (και ο ΟΤΕ κτλ) δεν έχει τρόπο να φοροδιαφύγει οπότε τη νοιάζει και τη παρα-νοιάζει η αύξηση, και καλά κάνει.

Καλό είναι για τα δεινά που περνάμε να κατηγορούμε αυτούς που τα προκάλεσαν, όχι αυτούς που επίσης θίγονται από αυτά (δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τη Nova).

Συγγνωμη ρε Δημητρη αλλα αν δεν το πω θα σκασω,
Ναι ετσι είναι ο εστιάτορας πολλες φορες δεν κοβει αποδειξεις. Μηπως κι αυτος προσπαθει να επιβιωσει από τα δεινα που λες μην εχοντας να παιρνει ουτε την επιστροφή ΦΠΑ που του χρωστουν μηνες? Όχι ότι ολοι είναι αγγελοι το αντιθετο μαλιστα. Ποιος σου ειπε ότι δεν τα ριχνω στους υπαιτιους? ΤΡωνε το βρισιμο της αρκούδας.
Αλλα δεν μπορω να ακουω και ανακριβιες.
Παρακαλω αημειωσε.
1. Πως θίγεται η Nova? Κραταει οσα εχει να παιρνει απο τις συνδρομες σου λεει ότι το πακετο σας δεν αλλαξε απλα προσθεσαμε τους φορους. Ετσι να θιχτω και γω. Εκτος κι αν εννοεις τους δυνητικους πελατοες που θα την κανουν. Αυτό που θα γινει σε μορφη πολυβόλου είναι αποτέλεσμα των επιλογων της.
2. Αφου δεν είναι δικο της θεμα αλλα και ουτε δικο μου γιατι μου βαζει προστιμο τωρα που θελω να φυγω γιατι εγω δεν γουστάρω να πληρωσω ουτε cent σε γαμ....ικα και γιατι θα πρεπει να εξαντλησω το συμβολαιο? Ειχα εγω κανενα καυμο να φυγω αν δεν γινοταν ολος αυτος ο χαμος?
3. Εδώ θελω να σημειωσω την κοροιδια της Nova. ΜΙλωντας με την εξυπηρετηση αμεσως μετα την ψηφιση και ρωτωνατας σχετικα η απαντηση ηταν.
' Μην αησυχειτε η εταιρια καταβαλει κάθε προσπαθεια να αντιμετωπισει το πρόβλημα και θα ενημερωσει τους συνδρομητες της'
Σε δυτερη ερωτηση ποτε ληγει το συμβολαιο και αν θα εχω πρόβλημα αν αποφασισω να φυγω πριν την ληξη αλλα με αυθυνη των αλλων η απαντηση ηταν ακριβως η ιδια
Εσενα Δημητρη σου φαινεται να κατεβλήθηκαν προσπάθειες η απλα πηρε τους φορους και να μας τους φορεσε καπελο στην τρεχουσα συνδρομη?
Δηλαδη μην τρελλαθουμε κιολας.
Αν και θα στενοχωρησω το φιλο hdanca δεν μπορω να αποφυγω τους χαρακτηρισμούς μονο που αυτή τη φορα εκτος από γυφτους θα τους πω και ψευτες. Καμμια πεοσπαθεια δεν εγινε ποτε και κρινω εκ του αποτελέσματος.
Τουλάχιστον εχε τη λεβεντιά να μην υποτιμας τη νοημοστυνη μου και απευθύνομαι στις απαντησεις κονσέρβας της μη εξυπηρετησης πελατων.

Μπορεί οι ερωτήσεις σου να απευθύνονται στον Δημήτρη, αλλά αφού τις έγραψες δημόσια, δικαιούμαι να απαντήσω και εγώ.

Έχω αναπτύξει τι θέσεις μου για το θέμα αρκετές φορές και νομίζω ότι το λάθος σου είναι ότι δεν αναγνωρίζεις το γεγονός ότι το συμβόλαιο που υπέγραψες με τις Nova (και κάθε παρόμοια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών) περιλαμβάνει όρους σχετικούς με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Αφού δεν άλλαξαν οι όροι παροχής αυτών των υπηρεσιών, εκ μέρους της επιχείρησης, εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι του συμβολαίου και, επομένως, το penalty της διακοπής.

Το είπαμε πολλές φορές και ας το πούμε ακόμη μία. Το τέλος συνδρομητικής είναι έμμεσος φόρος που επιβλήθηκε από το κράτος, όπως και σε ένα σωρό άλλα αγαθά και υπηρεσίες (καπνός, μπύρα, τηλέφωνο, βενζίνη κ.α.) και, βάζοντας τις αντίστοιχες επιχειρήσεις ως εισπράκτορες, επιδιώκει να τους εισπράξει (δεν είναι βέβαιο ότι θα το πετύχει, όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν με το πετρέλαιο θέρμανσης κλπ).

Δεν συμφωνώ και εγώ να πληρώνω τους πρόσθετους έμμεσους φόρους που μου επιβάλλει το κράτος, από όποια κυβέρνηση και αν εκπροσωπείται, αλλά δεν θα ξεσπάσω στην όποια επιχείρηση, που χωρίς τη θέλησή της ορίστηκε αυθαίρετα από το κράτος ως εισπράκτορας του έμμεσου φόρου.

Μολις ηρθε ο νεος λογαριασμος με φορο για ΟΤΕτβ 1,29 . Και νομιζω οτι η ανωτερη επιβαρυνση δεν θα υπερβαινει τα 2 . Αξιζει για τετοιο ποσο να κοπει η συνδρομη;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οσοι θελουν να φυγουν, απο οπουδηποτε, και ΔΕΝ εχουν υπογραψει συμβολαιο σε χαρτι, να ξερουν οτι το τηλεφωνικο "ναι" δεν εχει καμια ισχυ για επιβολη προστιμου.

Συγγνωμη ρε Δημητρη αλλα αν δεν το πω θα σκασω,
Ναι ετσι είναι ο εστιάτορας πολλες φορες δεν κοβει αποδειξεις. Μηπως κι αυτος προσπαθει να επιβιωσει από τα δεινα που λες μην εχοντας να παιρνει ουτε την επιστροφή ΦΠΑ που του χρωστουν μηνες? Όχι ότι ολοι είναι αγγελοι το αντιθετο μαλιστα. Ποιος σου ειπε ότι δεν τα ριχνω στους υπαιτιους? ΤΡωνε το βρισιμο της αρκούδας.
Αλλα δεν μπορω να ακουω και ανακριβιες.

Όσον' αφορά τον εστιάτορα, τον θυμάμαι και προ κρίσης πόσο νομοταγής ήταν, οπότε άστο.... πονεμένη ιστορία και off topic.

Παρακαλω αημειωσε.
1. Πως θίγεται η Nova? Κραταει οσα εχει να παιρνει απο τις συνδρομες σου λεει ότι το πακετο σας δεν αλλαξε απλα προσθεσαμε τους φορους. Ετσι να θιχτω και γω. Εκτος κι αν εννοεις τους δυνητικους πελατοες που θα την κανουν. Αυτό που θα γινει σε μορφη πολυβόλου είναι αποτέλεσμα των επιλογων της.

Σαφώς εννοώ την απώλεια εσόδων που θα έχει σαν αποτέλεσμα της επιβολής του φόρου. Άνθρωποι σαν και εσένα και άλλους που θεωρούν πια δυσβάσταχτο το τίμημα και θα διακόψουν τις συνδρομές τους. Το τραγικό είναι ότι πιο πολύ θα χάσει το Δημόσιο παρά η Nova - φαντάζομαι το καθαρό κέρδος της ανά συνδρομητή είναι αρκετά λιγότερο από το 24%+1% που θα χάσει το Δημόσιο. Αλλά που μυαλό..

2. Αφου δεν είναι δικο της θεμα αλλα και ουτε δικο μου γιατι μου βαζει προστιμο τωρα που θελω να φυγω γιατι εγω δεν γουστάρω να πληρωσω ουτε cent σε γαμ....ικα και γιατι θα πρεπει να εξαντλησω το συμβολαιο? Ειχα εγω κανενα καυμο να φυγω αν δεν γινοταν ολος αυτος ο χαμος?

Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Πες πως θέλεις να πάρεις αμάξι και αποφασίζεις να πάρεις πετρέλαιο. Αυτή την απόφαση την παίρνεις έχοντας συνυπολογίσει αφενός το αυξημένο κόστος του, αφετέρου την εξοικονόμηση που θα κάνεις σε βάθος χρόνου λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου σε σχέση με τη βενζίνη. Οπότε λες, σε συμφέρει το πετρέλαιο.

Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση μετά από έναν χρόνο και εξισώνει τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου γιατί "δεν βγαίνει". Τι κάνεις; Σου φταίει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου; Πηγαίνεις να του ζητήσεις αποζημίωση; Έχεις την αξίωση να πάρει το αμάξι πίσω;

Άλλο παράδειγμα. Κάνεις νέα σύνδεση κινητού για 24μηνο και η εταιρεία κινητής σου επιδοτεί μια καλή συσκευή. Μετά από λίγους μήνες η κυβέρνηση βάζει επιπλέον φόρο 10% στην κινητή τηλεφωνία. Αποφασίζεις να διακόψεις το συμβόλαιο. Σου φαίνεται λογικό να αξιώνεις να κρατήσεις και το κινητό;

Κ.ο.κ.

3. Εδώ θελω να σημειωσω την κοροιδια της Nova. ΜΙλωντας με την εξυπηρετηση αμεσως μετα την ψηφιση και ρωτωνατας σχετικα η απαντηση ηταν.
' Μην αησυχειτε η εταιρια καταβαλει κάθε προσπαθεια να αντιμετωπισει το πρόβλημα και θα ενημερωσει τους συνδρομητες της'
Σε δυτερη ερωτηση ποτε ληγει το συμβολαιο και αν θα εχω πρόβλημα αν αποφασισω να φυγω πριν την ληξη αλλα με αυθυνη των αλλων η απαντηση ηταν ακριβως η ιδια
Εσενα Δημητρη σου φαινεται να κατεβλήθηκαν προσπάθειες η απλα πηρε τους φορους και να μας τους φορεσε καπελο στην τρεχουσα συνδρομη?
Δηλαδη μην τρελλαθουμε κιολας.

Η απάντηση που πήρες είναι η κλασική "μόλις έγινε το κακό, δεν έχουμε ιδέα πως θα το αντιμετωπίσουμε, δώσε μας λίγο χρόνο να το σκεφτούμε". Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια πιο ειλικρινή απάντηση. ΟΚ, το "μην ανησυχείτε" ήταν λίγο over-the-top (υποψιάζομαι ότι ήταν πρωτοβουλία του τηλεφωνητή..).

Στη συνέχεια η Nova μίλησε με τους δικηγόρους της, έκανε και τις πράξεις της, και πήρε την απόφασή της. Δεν σας αρέσει, κατανοητό, αλλά έτσι είναι με τους φόρους. Σε κανέναν δεν αρέσουν.