Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

σημερα μου πηραν ενα πολυ ωραιο δωρο. Εναν Nitecore Extreme R2. Θελω να αλλαξω το πλαστικο καπακι πισω στον διακοπτη αλλα δεν ξερω απο που ξεβιδωνει.

Μηπως ξερει κανεις αν εχει τον Nitecore Extreme?

Γεια σας και παλι, για οποιον θελει πληροφορηση για την καινουργια σειρα της Nitecore INFILUX, μολις ελαβα email απο την μαμα εταιρια οτι η παραγωγη θα αρχισει στις 10 Ιουνίου. Καλο καλοκαιρι λοιπον NITECORE.

Κυριοι συγνωμη που διακοπτω....

η dereelight βγαζει pills SST-50....

http://www.dereelight.com/pills.htm

επ ευκαιριας, προχθες ρωτησα την εταιρια για την συμβατοτητα των κατοπτρων κια πηρα αυτη την απαντηση

Thanks for the question, the throw of the XP-G very near to the XR-E, throw of the XP-G > SST-50> MC-E; the XP-G can works in the SST-50 reflector; The XP-G, XR-E, sst-50 works in the MC-E reflector; The XP-G, XR-E, sst-50 works in the DBS light coated OP reflector; the XR-E pill available.

να προσθεσω οτι οντως τα pills ειναι οι καψες των μοναδων modules/drop-ins που φερουν τα ηλεκτρονικα και το LED... Η Dereelight απο την αρχη κανει σπονδυλωτους φακους οπου αλ´λαζεις το κατοπτρο και το pill....

για παραδειγμα οταν μετο καλο παρω τον DBS θα παρω το pill που δουλευει με 2ΑΑ! Με μια επεκταση του σωματος θα ειναι μπομπα...βγαζοντας την θα δουλευει με μια 18650.....στο φουλ (τα περισσοτερα pill που δεχονται διαφορα ειδη μπαταριων εχουν μειωμενη αποδοση με ΜΙΑ λιθιου-ιοντων)

Να προσθεσω και λιγα για τα SST50 και SST90.....

το πρωτο θα πρεπει να το δουμε σαν ενα βελτιωμενο MCE..εχει ενιαιο υποστρωμα πραγμα που σημαινει καλυτερη και πιο στενη δεσμη....

οντως για μεγαλη ισχυ και Flood ειναι η καλυτερη επιλογη.....

το SST90 ειναι ο μεγαλος αδερφος.....

ΑΛΛΑ....επειδη καθε τι εχει αντιτιμο, για να δουλεψουν σε αυτες την ισχυ των 5 και 9-11 αμπερ αντιστοιχα ΚΑΙ η διαρκεια των μπαταριων ειναι μικρη, ΚΑΙ υπαρχουν θεματα θερμοκρασιας (περιπου το 70% της ενεργειας που τροφοδοτουμε στο Λεντ γινεται θερμοτητα) ΚΑΙ τα υλικα πρεπει να αντεχου το ρευμα αυτο....ΔΕΝ υπαρχουν πχ πολλοι διακοπτες που αν το αντεχουν...ακομα και του Maglite γονατιζει....

αυτα ....

α.... παιδια συγχαρητηρια για τις νεες αγορες σας!

ΥΣ ποιοι ειναι απο Βορειο Ελλαδα? Ειστε για ενα meating? εχω καταπληκτικες διοαδρομες για το βραδυ.....

Last edited:

Μεγαλη ιστορια το SST series.

Ακομα βελτιωνονται. Οι εταιριες οι οποιες εχουν μπει στην διαδικασια έχουν προσεξει πολυ τον φακο.

για παραδειγμα ο Thrunite Catapult που φοραει SST-50 πραγματικα ειναι ενας φανταστικος φακος απο ολες τις αποψεις. Πολυ προσεγμενος και παρα πολυ στιβαρος.

Εγω ειμαι απο Ευβοια, εδω να δεις διαδρομες. Γενικως η Ελλαδα ενδυκνειται για αυτο.

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Κι εγω σκεφτομαι για τον nitecore extreme infinity r2,για πεστερε παιδια εντυπωσεις,αξιζει τα 55 ευρω που τον βρηκα?Υπαρχει καλυτεροσ μικρος σε συτα τα λεφτα?

θα τον τεσταρω το βραδυ στο περτπατημα και θα σου πω. Παντος φαινεται να εχει γινει καλη δουλεια. Η Κεφαλη ειναι αρκετα δυντατη και το υπολοιπο σωμα δενει πολυ ομορφα. Αυτο που μου αρεσε πολυ ειναι οτι το βιδωμα ειναι πολυ ευκολο χωρις προβλημα. Το λεω αυτο γιατι στον RRT-0 εχω καποια προβληματα και οχι μονο σε αυτον αλλα και σε αλλους φακους.

Μου αρεσει επισης που εχει clip και το UI του ειναι παρα πολυ χρησημο και βολικο. Με max output - min output- strob- και με variable output memory stage.

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο πρωτη ματια. Το βραδυ ομως θα δω τι λεει σαν φακος.

Να επισημανω οτι εχει texture reflector 10mm βαθος. Αρα ειναι για κοντινες αποστασεις περιπου στα 50-100 μετρα.

Thanks for the question, the throw of the XP-G very near to the XR-E, throw of the XP-G > SST-50> MC-E; the XP-G can works in the SST-50 reflector; The XP-G, XR-E, sst-50 works in the MC-E reflector; The XP-G, XR-E, sst-50 works in the DBS light coated OP reflector; the XR-E pill available.

Σχετικά με αυτά που λένε, θα έλεγα πως το xp-g είναι πιο κοντά στο sst50 παρά στο xr-e. Σε μέγιστο lux reading στο κέντρο πάντα έτσι...
Εγώ έχω κρατήσει ακόμη το xr-e στο dbs, και ας έχει πιο μικρό hotspot και συνολική απόδοση.

Θα περιμενω τις εντυπωσεις σου ασταναπανε.Με ενδιαφερει να μην εχει σκοτεινα δαχτυλιδια και επειδη καταλαβα οτι εισαι γνωστης του θεματος να μου πεις ποιος ειναι καλυτερος στο μεγεθος του απο οσους ξερεις.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γενικά εφόσον δε θέλετε σκοτεινά δαχτυλίδια, η λύση με xp-g/xp-e και op reflector δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Τι μπαταρίες θα ήθελες/μέγεθος/τιμή?

Εγω ειμαι απο Ευβοια, εδω να δεις διαδρομες. Γενικως η Ελλαδα ενδυκνειται για αυτο.

Ελα ρε πατριδα εγω ειμαι μετα το Αλιβερι δεν μενω βεβαια εκει αλλα καθε 10 μερες ειμαι εκει για δουλειες :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Γενικά εφόσον δε θέλετε σκοτεινά δαχτυλίδια, η λύση με xp-g/xp-e και op reflector δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Τι μπαταρίες θα ήθελες/μέγεθος/τιμή?
Θα ηθελα να ειναι με μια cr123 περιπου με 30 ευρω μικρος και με max-min output.Αν υπαρχει με περιπου 200 πραγματικα λουμεν και μακρια και πλατια δεσμη,ζηταω πολλα μαλλον και δινω λιγα.

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Θα περιμενω τις εντυπωσεις σου ασταναπανε.Με ενδιαφερει να μην εχει σκοτεινα δαχτυλιδια και επειδη καταλαβα οτι εισαι γνωστης του θεματος να μου πεις ποιος ειναι καλυτερος στο μεγεθος του απο οσους ξερεις.Ευχαριστω εκ των προτερων.

ναι θα σου πω. Αλλα δεν νομιζω να εχει δαχτυλιδια και μαυρους κυκλους γιατι ειναι texture reflector. Εχω και τον SR3 της nitecore που ειναι επισης πολυ καλος αλλα πολυ ακριβος. Γιαυτο θελω να δω αποψε τι σκ..τα διαφορα εχει με τον nitecore extreme. αν δεν εχει διαφορα τοτε SR3:7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Θα ηθελα να ειναι με μια cr123 περιπου με 30 ευρω μικρος και με max-min output.Αν υπαρχει με περιπου 200 πραγματικα λουμεν και μακρια και πλατια δεσμη,ζηταω πολλα μαλλον και δινω λιγα.

Tα μόνα που μου έρχεται στο μυαλό με όλα αυτά τα κριτήρια: Quark mini123 και itp eos A3...

Λοιπον το θεμα ειναι τι θελεις να εχεις. Ενα φακο για κοντα η ενα φακο για μακρυα??? Γιατι ο nitecore extreme ειναι για κοντινες αποστασεις 50 μετρα δηλαδη. Ο Jetbeam RRT-0 ειναι για μακρυνες αποστασεις 100 μετρα...γιατι αν χρησημοποιησεις τον RRT-0 για κοντα ασταναπανε...εχεις δακτυλιους και μαυρα κενα. Ενω ο Nitecore Extreme R2 λογου του οτι εχει texture reflector εχει πολυ καλο φως για κοντα.

Τωρα κοιταξα τον Nitecore R2 SR3 και τον nitecore Extreme R2. Αν ειχα την επιλογη θα επερνα τον Nitecore Extreme γιατι ο SR3 εχει τα διπλασια χρηματα και στην τελικη οχι μεγαλη διαφορα.

Σε λιγο θα παω να τεσταρω τον Nitecore Extreme R2. Θα εχω νεα το βραδυ κατα τις 10 με 11.

Υ.Γ.

ο RRT-0 αν και εχει τοσα λεφτα 110 ευρω για να καταλαβαινομαστε, ειναι ενας παρα πολυ καλος φακος. Παντως οι περισσοτεροι εχουν τα προβληματα τους. Εγω παρηγγηλα δευτερο και αναγκαστηκα να τον στειλω πισω γιατι ειχε προβλημα και μου εστειλαν φυσικα αλλον. (λειτουργει τωρα.)

Αλλα γενικως χτυπαει στα ισα πολλους αλλους φακους που λενε οτι βγαζουν περισσοτερα lumens.

Last edited:

Να προσθεσω και λιγα για τα SST50 και SST90.....

το πρωτο θα πρεπει να το δουμε σαν ενα βελτιωμενο MCE..εχει ενιαιο υποστρωμα πραγμα που σημαινει καλυτερη και πιο στενη δεσμη....

οντως για μεγαλη ισχυ και Flood ειναι η καλυτερη επιλογη.....

το SST90 ειναι ο μεγαλος αδερφος.....

ΑΛΛΑ....επειδη καθε τι εχει αντιτιμο, για να δουλεψουν σε αυτες την ισχυ των 5 και 9-11 αμπερ αντιστοιχα ΚΑΙ η διαρκεια των μπαταριων ειναι μικρη, ΚΑΙ υπαρχουν θεματα θερμοκρασιας (περιπου το 70% της ενεργειας που τροφοδοτουμε στο Λεντ γινεται θερμοτητα) ΚΑΙ τα υλικα πρεπει να αντεχου το ρευμα αυτο....ΔΕΝ υπαρχουν πχ πολλοι διακοπτες που αν το αντεχουν...ακομα και του Maglite γονατιζει....

αυτα ....

α.... παιδια συγχαρητηρια για τις νεες αγορες σας!

ΥΣ ποιοι ειναι απο Βορειο Ελλαδα? Ειστε για ενα meating? εχω καταπληκτικες διοαδρομες για το βραδυ.....
μενω στην θεσσαλονικη και δεν εχω αντιρρηση

Λοιπον το θεμα ειναι τι θελεις να εχεις. Ενα φακο για κοντα η ενα φακο για μακρυα??? Γιατι ο nitecore extreme ειναι για κοντινες αποστασεις 50 μετρα δηλαδη. Ο Jetbeam RRT-0 ειναι για μακρυνες αποστασεις 100 μετρα...γιατι αν χρησημοποιησεις τον RRT-0 για κοντα ασταναπανε...εχεις δακτυλιους και μαυρα κενα. Ενω ο Nitecore Extreme R2 λογου του οτι εχει texture reflector εχει πολυ καλο φως για κοντα.

Τωρα κοιταξα τον Nitecore R2 SR3 και τον nitecore Extreme R2. Αν ειχα την επιλογη θα επερνα τον Nitecore Extreme γιατι ο SR3 εχει τα διπλασια χρηματα και στην τελικη οχι μεγαλη διαφορα.

Σε λιγο θα παω να τεσταρω τον Nitecore Extreme R2. Θα εχω νεα το βραδυ κατα τις 10 με 11.

Υ.Γ.

ο RRT-0 αν και εχει τοσα λεφτα 110 ευρω για να καταλαβαινομαστε, ειναι ενας παρα πολυ καλος φακος. Παντως οι περισσοτεροι εχουν τα προβληματα τους. Εγω παρηγγηλα δευτερο και αναγκαστηκα να τον στειλω πισω γιατι ειχε προβλημα και μου εστειλαν φυσικα αλλον. (λειτουργει τωρα.)

Αλλα γενικως χτυπαει στα ισα πολλους αλλους φακους που λενε οτι βγαζουν περισσοτερα lumens.
συμφωνω για τον rrt-0 - ποιοτηκος και δυνατος( απο τους πιο δυνατους με 1ΑΑ) το μονο μειον το κλιπ

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Λοιπον εκανα πιο νωρις την βολτα μου.

Τον nitecore extreme τον συνιστω παιδια για τους παρακατω λογους.

1) μικρος
2) κομψος
3) δεχεται RCR μπαταριες ( πολυ συμαντικο)
4) εχει πολυ καλο κλιπ
5) φωτιζει στα 50 μετρα παρα πολυ καλα

Παιδια ο φακος ειναι EDC και backup. Μην μπερδευουμε τι θελουμε. Και ειναι και σε παρα πολυ καλα χρηματα. Ενα απο τα πλεονεκτηματα του ειναι και το LED XR-E R2 που εμενα μου αρεσει πιο πολυ απο το XP-G.

αν θελετε thrower τοτε εγω συνιστω τον thrunite catapult. που ειναι σε καλα λευτα για αυτα που δινει και εχει ενα πραγματικα πολυ μα παρα πολυ καλο reflector.

O μικρος αυτος Nitecore Extreme R2 δεν θα σας απογοητευσει. Αλλα μην περιμενεις να δεις και να φωτισεις στα 150 μετρα. Ειπαμε εχει texture reflector. Αν ειχε SMO τοτε μπορει να ηταν πολυ καλυτερος.

Εμενα παντως μου αρεσε πολυ σημερα και νομιζω οτι θα γινει ο EDC και ο backup μου για τις πορειες μου.

Για οποιον ενδιαφερετε δεν εχει δακτυλιους και δεν εχει μαυρα κενα.

astanapane_10, μπορεις να τραβιξεις φωτο (συγκριτικο) με thrunite catapult και Lumapower Signature VX LED SST-50 LED, με Turbo-Force SMO reflector στον τοιχο?

Λοιπον αδερφια,

ανεβαζω και beamshots απο RRT-0 και Nitecore Ex R2.

θα παρατηρησετε οτι στον Nitecore δεν ειναι απολυτος κυκλος στο στεφανι γιατι μπροστα έχει τα μαχαιρια στο φακο.

Θα παρατηρησετε επισης στον RRT-0 τα δαχτυλιδια.

Attachments

• Nite_EX_R2.jpg
    Nite_EX_R2.jpg
    17.1 KB · Views: 9
  • Both_RRT-0_NITECORE_EX_R2.jpg
    Both_RRT-0_NITECORE_EX_R2.jpg
    18.7 KB · Views: 11
  • RRT-0.jpg
    RRT-0.jpg
    16.8 KB · Views: 6