Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Χθες το δοκιμασα στο ανεμιστηρακι της CPU του επεξεργαστη. Κολλαγε το ανεμιστηρακι και το εβγαλα να το ριξω μια ματια. Το ανοιξα λαδωσα τα σημεια επαφης και το ανεμιστηρακι πλεον γυρναει καλυτερα απο καινουργιο. :flipout:

Κανει για τα παντα οταν ερθει θα περιποιηθω τα leatherman μου το αυτοκινητο μη σου πω οτι θα λαδωσω κα την γυναικα μου!

Ωστοσο προβληματιζομαι για τον φακο σε σχεση με τα Oring, αν ειναι σιλικονης οκ δεν εχουν προβλημα αν ομως ειναι λαστιχο καταστραφηκαν, ο fenix tk12 r5 αληθεια γνωριζει κανεις σιγουρα απο τι ειναι φτιαγμενα???

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Κωστα, Ergoteli, εχω δυο φακους που τα κυκλωματα τους δουλευουν διαφορετικα: η πρωτη πλακετα τραβαει απο μια μπαταρια 4,2 βολτ - 1,6 αμπερ και μετα οταν πεφτει η μπαταρια στα 3,6 βολτ - τραβαει 0,8 αμπερ. η δευτερη πλακετα του δευτερου φακου - τραβαει απο μια μπαταρια 4,2 βολτ -1 αμπερ και μετα οταν πεφτει η μπαταρια στα 3,6 βολτ - τραβαει 1,2 αμπερ, και ρωταω: μηπως καποια πλακετα δουλευει direct drive? και ποια πλακετα λογικα θα δινει πιο σταθερη αποδοση στα λουμεν?

Η πρωτη θυμιζει την τυπικη πλακετα.....μαλλον προσπαθει να ειναι Regulated...
1,6 αμπερ με τι Λεντ? μονο να υποθεσεις μπορεις αν ειναι direct drive.σε ποιο φακο ειναι?

η δευτερη ειναι ας πουμε regulated....δηλαδη τραβα περισσοτερο ρευμα για να αντισταμθισει τηαν πτωση τασης της μπαταριας...για κοιτα το εξης...στη αρχη τραβα 4,2 Βαττ...μετα 4,32 βαττ.....αρα συνιπολογιζοντας τις απωλεις του κυκλωματος δινει σταθερη ισχυ στο Λεντ....

αρα και το φως που θα βλεπεις θα μενει σταθερο, σε αντιθεση με τυην πρωτη που σιγουρα το φως θα πεφτει...

η απαντηση στο τελευταιο ερωτημα ειναι πια αυτονοητη

Αυτά βέβαια Κωστή τα λέμε θεωρητικά, γιατί στη πράξη μπορεί άλλα να δίνει στο λέντ, ιδίως στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να μελετηθούν και τα ρεύματα που παίρνουν τα λέντ στις 2 περιπτώσεις για να πεις με σιγουριά.

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Η πρωτη θυμιζει την τυπικη πλακετα.....μαλλον προσπαθει να ειναι Regulated...
1,6 αμπερ με τι Λεντ? μονο να υποθεσεις μπορεις αν ειναι direct drive.σε ποιο φακο ειναι?

η δευτερη ειναι ας πουμε regulated....δηλαδη τραβα περισσοτερο ρευμα για να αντισταμθισει τηαν πτωση τασης της μπαταριας...για κοιτα το εξης...στη αρχη τραβα 4,2 Βαττ...μετα 4,32 βαττ.....αρα συνιπολογιζοντας τις απωλεις του κυκλωματος δινει σταθερη ισχυ στο Λεντ....

αρα και το φως που θα βλεπεις θα μενει σταθερο, σε αντιθεση με τυην πρωτη που σιγουρα το φως θα πεφτει...

η απαντηση στο τελευταιο ερωτημα ειναι πια αυτονοητη
η πρωτη πλακετα με λεντ xp-e r2 και ο φακος ειναι trustfire f25 και το φως του οπως το ειπες πεφτει.
ευχαριστω, παιδια

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

jason μονο απ'αυτο το μαγαζι ψωνιζεις?γιατι αν θες φακο υπαρχουν αρκετα καλοι με λιγοτερα λεφτα,αυτος ειναι ψιλομαπα.

Ιάσονα,

o φακος που κοιτας δεν ειναι οτι καλυτερο. Ασε που παιρνει 4 χ D type batteries.

Βεβαια ειναι σε καλη τιμη. Αλλα αν δεις αλλες εταιριες εχουν πολυ καλυτερους και πιο αξιοπιστους.

Οτι χρειαστεις ειμαστε εδω.

βλεπω οτι απο το καλοκαιρι δεν κινείται τιποτα απο τις εταιριες για φακους. δεν εχουμε καμια ενημερωση και κανενα τρανταχτο νεο προιον.

Τι εγινε? Μηπως ετοιμαζουν κατι καλο? Μηπως περιμενουν για καινουργιες μπαταριες? Φτασαμε στο οριο? Τα LED προχωρουν με τρομακτικους ρυθμους και η τροφοδοσια τους αρχιζει να γινεται έρμαιο των μπαταριων.

Ειμαι και θα ειμαι εναντια στις μπαταριες γιατι παντα ειναι πολυ πισω απο τα δεδομενα.

Εχουμε LED και δεν εχουμε να τα τροφοδοτησουμε σωστα.Κριμα.

Από ποια άποψη? ΤΟ Xm-L κυκλοφόρησε και αρκετά νέα φακουδάκια εμφανίστηκαν!Εγώ περιμένω ακόμη γμτ τα lumintop td15 και ray x60!

δεν ξερω γιατι αλλα δεν βλεπω τιποτα απο καινουργια πραγματα. οσο για το td15 προτιμω κατι πιο απλο και πιο βολικο.

γενικα το r5 νομιζω πως δεν ειχε μεγαλη περαση.

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Από ποια άποψη? ΤΟ Xm-L κυκλοφόρησε και αρκετά νέα φακουδάκια εμφανίστηκαν!Εγώ περιμένω ακόμη γμτ τα lumintop td15 και ray x60!

Που ειναι ρε παιδια για βαλτε κανα λινκ

Koίτα το td15 είναι πολύ καλό γενικά για τη τιμή του και το ray x60, αν το τουρμπάρεις λίγο να φτάσει τα 1,5amp, φτιάχνεις ένα άριστο xp-g thrower.Για το xp-g θα διαφωνούσα, είναι ένα επίπεδο παραπάνω από το xr-e. Μπορεί και 2, στη συνολική απόδοση. Τα έχει όλα, πολύ μικρότερο, πιο πολλά ρεύματα αντέχει, μικρότερο vf καλύτερο efficacy...Ό,τι υπαγορεύει η εξέλιξη!

http://cutter.com.au/products.php?cat=Cree+XM-L
εδώ το cree xm-l