Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

τα εχουμε πει ξανα. Εγω δεν μπορω με αυτες τις μπαταριες. Τα LED προχωρανε σαν το φως και οι μπαταριες σαν τον ηχο.

Δεν πανε καλα. Το φως τραβαει τον ηχο να παει οπως αυτο αλλα τα μορια του ηχου ειναι τοσο βαρια που δεν μπορουν να ακολουθησουν τα φωτονια.

Μεγαλη ιστορια.

Koίτα το td15 είναι πολύ καλό γενικά για τη τιμή του και το ray x60, αν το τουρμπάρεις λίγο να φτάσει τα 1,5amp, φτιάχνεις ένα άριστο xp-g thrower.Για το xp-g θα διαφωνούσα, είναι ένα επίπεδο παραπάνω από το xr-e. Μπορεί και 2, στη συνολική απόδοση. Τα έχει όλα, πολύ μικρότερο, πιο πολλά ρεύματα αντέχει, μικρότερο vf καλύτερο efficacy...Ό,τι υπαγορεύει η εξέλιξη!

http://cutter.com.au/products.php?cat=Cree+XM-L
εδώ το cree xm-l
1SM XP-G R5 Pill και 3SD XR-E R2 pill αυτα σαν παραδειγμα
απο DEREELIGHT.
Εχω και τα δυο συν πολλα αλλα....
Συγγνωμη αλλα εγω δεν βλεπω εξελιξη το XPG αλλα μαλλον
οπισθοδρομιση.... και δεν μιλαμε για να τα συκρινομε στις φωτογραφιες αλλα για πραγματικες συνθηκες.
Δεν ειναι τυχαιο οτι τα 2/3 στο CPF ασχολουνται ακομα με το XRE-R2.
LUMAPOWER και DEREELIGHT εχουν βγαλει για τα EDC μοντελα τους εξτρα μαγαλυτερα heads για throw μηπως και πλησιασουν στα
προηγουμενα μοντελα τους [XRE]???????

Last edited:

1SM XP-G R5 Pill και 3SD XR-E R2 pill αυτα σαν παραδειγμα
απο DEREELIGHT.
Εχω και τα δυο συν πολλα αλλα....
Συγγνωμη αλλα εγω δεν βλεπω εξελιξη το XPG αλλα μαλλον
οπισθοδρομιση.... και δεν μιλαμε για να τα συκρινομε στις φωτογραφιες αλλα για πραγματικες συνθηκες.
Δεν ειναι τυχαιο οτι τα 2/3 στο CPF ασχολουνται ακομα με το XRE-R2.
LUMAPOWER και DEREELIGHT εχουν βγαλει για τα EDC μοντελα τους εξτρα μαγαλυτερα heads για throw μηπως και πλησιασουν στα
προηγουμενα μοντελα τους [XRE]???????

Έχεις άδικο,που το είδες ότι ακόμη ασχολούνται με τα xr-e?Ποιος ασχολείται;Και μιας και λες για πραγματικές συνθηκες,αρκετοί αντιθέτως ασχολούνται ακόμη με τα luxeon/diamond dragon/seoul P4. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αυτά με ένα op reflector βγάζουν τη καλύτερη ποιότητα δέσμης ενώ έχουν και καλές εκδόσεις με υψηλό CRI. Πραγματικά ελάχιστοι νοιάζονται για το throw, όλοι έχουνε 1-2 φακούς να φέγγουν μακριά και πολλούς περισσότερους με καλύτερη ποιότητα δέσμης.Το throw του xr-e είναι άχρηστο στις πιο πολλές περιπτώσεις, δημιουργεί tunel effect. Το xr-e είναι χειρότερο από το xp-g σε efficacy,μέγεθος, θερμοαπαγωγή, vf, αντοχή σε ρεύματα, στο μόνο που χάνει είναι στην ένταση φωτός ανά τετραγωνικό χιλιοστό, για αυτό βλέπουμε και λιγότερο throw. Αλλά μόνο αυτό...Και τα άλλα λέντ που πουλάνε επίσης πολύ στο cpf,είναι λόγω και μόνο της ποιότητας της δέσμης τους και υψηλότερο CRI...Tα cree είναι τα πιο εμπορικά γιατί έχουν το μεγαλύτερο efficacy και τίποτε άλλο.
Μιας και λέμε για Lux, με τον Ray x60, αν δώσω στο λέντ 1,4amp, υπολογίζω ότι φτάνω τότε σε lux τον dereelight με xr-e R2 1,2amp αλλά με πόλλα περισσότερα Lumen και μικρότερο μέγεθος. Έχω και τους δύο(βασικά τον ένα από στιγμή σε στιγμή τον παραλαμβάνω), θα στο δείξω με εικόνες.

τα εχουμε πει ξανα. Εγω δεν μπορω με αυτες τις μπαταριες. Τα LED προχωρανε σαν το φως και οι μπαταριες σαν τον ηχο.

Δεν πανε καλα. Το φως τραβαει τον ηχο να παει οπως αυτο αλλα τα μορια του ηχου ειναι τοσο βαρια που δεν μπορουν να ακολουθησουν τα φωτονια.

Μεγαλη ιστορια.

Τι να κάνουμε βρε άνθρωπε με ό,τι έχουμε παλεύουμε! :grandpa:

Last edited:

Φιλε Εργοτελη σεβομαι τις γνωσεις σου και συμφωνω με τα περισοτερα που ειπες
Αλλα οσο αφορα τα XP-G και XR-E πρακτικα δεν ειναι τοσο αισθητη η διαφορα τους στην φωτηνοτητα αλλα αντιθετα το XR-E υπερεχει αισθητα στο throw στα ιδια αμπερ..
Και βεβαια δε σου λεω να τα συγκρινεις μεσα σε ενα δωματιο που ειναι αισθητη η μεγαλυτερη φωτηνοτητα του XP-G αλλα εξω σε σκοταδι αντε νανε χειμωνας λιγο ομιχλη........
Εγω τουλαχιστον οσα drop ins με XP-G ειχα παρει αλλα και 2 led απο CUTTER
τα εχω για να φτιαξω κανα δυο φακους για να τους δωσω

Last edited:

Φιλε Εργοτελη σεβομαι τις γνωσεις σου και συμφωνω με τα περισοτερα που ειπες
Αλλα οσο αφορα τα XP-G και XR-E πρακτικα δεν ειναι τοσο αισθητη η διαφορα τους στην φωτηνοτητα αλλα αντιθετα το XR-E υπερεχει αισθητα στο throw στα ιδια αμπερ..
Και βεβαια δε σου λεω να τα συγκρινεις μεσα σε ενα δωματιο που ειναι αισθητη η μεγαλυτερη φωτηνοτητα του XP-G αλλα εξω σε σκοταδι αντε νανε χειμωνας λιγο ομιχλη........
Εγω τουλαχιστον οσα drop ins με XP-G ειχα παρει αλλα και 2 led απο CUTTER
τα εχω για να φτιαξω κανα δυο φακους για να τους δωσω

Κοίτα, έχεις δίκιο εν μέρει γιατί σε ξεγελά το μάτι σου, το οποίο δε λειτουργεί γραμμικά.Για να δει το μάτι διπλάσιο φως θέλει τετραπλάσιο πραγματικό φως. Το μάτι δε βλέπει τη λίγο μεγαλύτερη απόδοση,και ξεχωρίζει πιο εύκολα τις αντιθέσεις στο φως. Με ένα λουξόμετρο ξεχωρίζεις ακριβώς τις διαφορές, που λειτουργεί γραμμικά. Για αυτό σου αρέσει καλύτερα το xr-e που έχει φωτεινό κέντρο και λιγότερο συνολικά φως. Ωστόσο, πρακτικά για κοντινές ιδίως αποστάσεις το xp-g είναι καλύτερο. Με τον thrower που περιμένω, πιστεύω να φτάσει και τα xr-e.
Μιας και το είπες, για την ομίχλη, αυτή έχει μόνο με ένα τρόπο καταπολέμηση, με το όσο δυνατόν neutral/warm tint.
Από κει και πέρα συν τις άλλοις προτιμώ το xp-g γιατί είναι πιο βολικό στις μόντες, μπορω να χρησιμοποιώ λιγότερο χώρο, πιο φθηνά drivers και λιγότερο εξεζητιμένους ανακλαστήρες(κάνουν οι περισσότεροι συμβατικοί των λαμπτήρων)

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

ergoteli απο τον lumintop και τον ray ποιον θα προτεινες.τα λουμεν ειναι πραγματικα στον lumintop με μια 18650 γιατι ειδα και προεκταση

Ο ray εχω την εντυπωση οτι εχει κακο servis του στελνεις μειλ και για να σου απαντησει αν σου απαντησει ποτε θασαι πολυ τυχερος

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

ergoteli απο τον lumintop και τον ray ποιον θα προτεινες.τα λουμεν ειναι πραγματικα στον lumintop με μια 18650 γιατι ειδα και προεκταση
κοίτα ο Lumintop είναι πολύ ωραίος,σχετικά μικρότερος,ατσαλένια δαχτυλίδια πάνω-κάτω...με 2χ18500 έχεις 335 OTF σταθερά για 2 ώρες. Καλό δεν είναι;
(420 στο λεντ 335 πραγματικά λέει ο selfbuilt)

O RAy Είναι καλός και αυτός,δίνει ωστόσ 1amper αλλά τον πήρα για να δω και το throw του πως πάει με κάτι καλύτερο σε κύκλωμα... με 1,5amp κύκλωμα πιστεύω χτυπάω 25000+ λούξ σα τον dereelight όπωςτον μέτρησε ο selfbuilt!

Ο ray εχω την εντυπωση οτι εχει κακο servis του στελνεις μειλ και για να σου απαντησει αν σου απαντησει ποτε θασαι πολυ τυχερος

έτσι και αλλιώς θα του κόψω την εγγύηση χαχα!Θα βάλω άλλο κύκλωμα...!

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

να προσθεσω οτι τους Lumintop τουυς κιανει η O-light...

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Aυτος με το sst-50 τι λεει?Ποσα να ειναι τα πραγματικα λουμεν?30% κατω απο οτι λεει?Γραφει για 180 λεπτα με μια 18650 να ισχυει λετε?
Aξιζει η να περιμενω το νεο xm-l?

Last edited: