Φόρουμ για φακούς!!

καλα τα λετε και δεν διαφωνω, φακο με 2,5Α το ηθελα για μενα και μονο για ειδικες περιπτωσεις και μονο για λιγα λεπτα χρησεις. το αλλο ειναι οτι μετα απο λιγα λεπτα σε εναν τετοιο φακο η μπαταρια δεν θα δοσει ουτε 2.5Α αλλα ουτε και 2Α το πολυ 1,5-1,8Α ( για rcr123 και 14500 μιλαμε ) με αποτελεσμα δεν θα προλαβει να ζεσταθει η μπαταρια σε επικινδυνο σημειο.
αλλιως θα ειναι με 18650 που θα αντεξει τα υψηλα ρευματα και μπορει να υπερμανθει.
πριν μερικες μερες εκανα μοντα σε φακο ινοξ ultrafire rl-118 με μια imr123. του εβαλα xm-l που μου εστειλε ο εργοτελης και κυκλωμα 8* 7135. το λεντ πηρε 2,2Α ΣΤΑ 4,19 βολτ αλλα μετα απο 3 λεπτα η ταση επεσε στα 1,8Α . ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ! και μεχρι να ψοφισει!
σε 5 λεπτα λειτουργιας απο μια imr123 τα αμπερ στο λεντ πεσανε στα 1,6Α.
εργοτελη, το κυκλωμα 8* 7135 που λενε βγαζει 2,8 Α σε σενα ποσο εβγαζε στο λεντ με φρεσκια μπαταρια 4,18-4,19 βολτ?

Παιδιά γνωρίζει κανείς τι αντοχές έχει το τρίτιο στις υψηλές θερμοκρασίες και κατα πόσο είναι επικίνδυνο?Μιλάω για τα μπρελόκ με τρίτιο που κάποιοι έχουμε και επειδή το έχω στα κλειδιά μου σήμερα που τα είχα μέσα στο αυτοκίνητο παρατήρησα ότι το έβλεπε άμεσα ο ήλιος αλλά και είχε το αυτοκίνητο μεγάλη θερμοκρασία λόγω ζέστης.Φαντάζομαι τι θα γίνεται το καλοκαίρι γι' αυτό ας πει κάποιος που γνωρίζει.

Το τριτιο ειναι ραδιενεργο υλικο, το οποιο εχει ιδιοτητα λαμψης κοντα στα 25 χρονια, και το συγκεκριμενο υλικο το εχω και στα ρολογια μου. Εχει shelf life πολυ παραπανω απο αυτο και εχει τις ιδιοτητες να αποροφιεται απο το σωμα (ετσι γραφει και το manual της Luminox και εχει και ενδειξη περι επικινδυνοτητας του υλικου).

Ολα εχουν να κανουν με το ποσο ασφαλεις ειναι οι θαλαμοι μεσα στο οποιο βρισκεται αυτο, καθως και ποσοτητα του. Αν μιλαμε για μπρελοκ made in china τοτε το αυτονοητο ειναι η αποφυγη τους.

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Με την θερμοκρασία στο αυτοκίνητο και το κάψιμο από το φως του ήλιου τι γίνεται όμως,υπάρχει κίνδυνος...?
Ηρέμησε Παντελή , no problem , το τρίτιο είναι όντως ραδιενεργό ΑΛΛΑ είναι λιγότερο απο σταγόνα εκεί μέσα αρα δεν είναι κίνδυνος θάνατος , άσε που κάτι τέτοιο θα ήταν και παράνομο να κυκλοφορεί.
Αυτό που κάνει αυτή η απειροελάχιστη ποσότητα που βρίσκατε μέσα στο μπρελοκάκι σου είναι να ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ το φώσφορο που υπάρχει ( εξ ού και τα διάφορα χρώματα που κυκλοφορούν ) ώστε να φέγγει συνέχεια ακόμα και στο σκοτάδι.-bye-

Βρε παιδιά τους ορισμούς για το τρίτιο τους γνωρίζω.Ήμουν συγκεκριμένος στο ερώτημα μου,για το αν υπάρχει κίνδυνος με τον ήλιο και την θερμοκρασία,γι' αυτό ρώτησα αν κάποιος γνωρίζει...

Βρε παιδιά τους ορισμούς για το τρίτιο τους γνωρίζω.Ήμουν συγκεκριμένος στο ερώτημα μου,για το αν υπάρχει κίνδυνος με τον ήλιο και την θερμοκρασία,γι' αυτό ρώτησα αν κάποιος γνωρίζει...
Τι είδους κίνδυνο εννοείς , μόνο να εξατμιστεί λόγο διαρροής , άλλο κίνδυνο δε βλέπω...

Για την επικινδυνοτητα, εδω εχει ενα ωραιο θεμα που αφορα τους θαλαμους που εχουν τα ρολογια που φοραμε. Η δευτερη παραγραφος του τριτου θεματος λεει πολλα για το τι προκαλει στα κοκκαλα/συκωτι/πνευμονες.

http://www.trusted-forwarder.org/elgin/help/luminous_dials.html

Για την ερωτηση του Παντελη.. εγω θα αναρωτιομουν περισσοτερο για το housing του τριτιου και την ποιοτητα του κατω απο συνθηκες ζεστης και εκθεσης στον ηλιο, μιας και μιλαμε για ποσοτητα πολυ μεγαλυτερη απο αυτες που κουβαλαει ενα απλο ρολοι. Τι σοι πλαστικο ειναι, τι credentials εχει κλπ..

Για την επικινδυνοτητα, εδω εχει ενα ωραιο θεμα που αφορα τους θαλαμους που εχουν τα ρολογια που φοραμε. Η δευτερη παραγραφος του τριτου θεματος λεει πολλα για το τι προκαλει στα κοκκαλα/συκωτι/πνευμονες.

Για την ερωτηση του Παντελη.. εγω θα αναρωτιομουν περισσοτερο για το housing του τριτιου και την ποιοτητα του κατω απο συνθηκες ζεστης και εκθεσης στον ηλιο, μιας και μιλαμε για ποσοτητα πολυ μεγαλυτερη απο αυτες που κουβαλαει ενα απλο ρολοι. Τι σοι πλαστικο ειναι, τι credentials εχει κλπ..
Κουβαλάει ίση ή και λιγότερη απο ένα καλό ρολόι.

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Αυτό είναι reid..http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056026047&postcount=33

Κουβαλάει ίση ή και λιγότερη απο ένα καλό ρολόι.

Aν εννοεις ρολοι τοιχου ναι. Τα dials στα ρολογια ειναι φιλετα σε σχεση με ενα 3-4cm θαλαμο απο ενα μπρελοκ. Δεν εχω δει το μπρελοκ του Παντελη αλλα φανταζομαι καπου εκει βρισκεται σε μεγεθος.

Edit: Το ειδα Παντελη. Απο οσο το κοιταξα δεν τιθεται θεμα εκρηξεως, απλα ο κινδυνος παραμενει μιας και ειναι τα housing που με ανυσηχουν.

Last edited:

Aν εννοεις ρολοι τοιχου ναι. Τα dials στα ρολογια ειναι φιλετα σε σχεση με ενα 3-4cm θαλαμο απο ενα μπρελοκ. Δεν εχω δει το μπρελοκ του Παντελη αλλα φανταζομαι καπου εκει βρισκεται σε μεγεθος.

Μάλλον δεν είσαι πλήρως ενημερωμένος , όχι δεν εννοώ τοίχου , απλά δεν πάει αναλογικά τόσο μέγεθος τόσο τρίτιο , μια πολυ μικρή ( πολύ μικρή ) ποσότητα απο τρίτιο είναι ικανή να διεγείρει μια πολύ μεγάλη ποσότητα φωσφόρου. Για ζήτημα έκρηξης ούτε λόγος , σε κάθε περίπτωση τόσο το τρίτιο όσο και ο φώσφορος είναι αναλογικά σε μικρές ποσότητες στο σύνολο του μίγματος.-bye-

Οκ, εφοσον εισαι γνωστης να εισαι καλα που μας ενημερωνεις και μας καθυσηχαζεις για τις ιδιοτητες του και το τι μπορει να προκαλεσουν. Λογικα εχεις ολα τα inside information στο τι βαζει καθε εταιρεια που θελει να σπρωξει ενα προιον, αριθμους ποσοτητων, ποιοτικο ελεγχο, certifications κλπ.

Last edited:
Οκ, εφόσον εισαι γνώστης να είσαι καλά που μας ενημερώνεις και μας καθυσηχαζεις για τις ιδιότητες του και το τι μπορεί να προκαλέσουν.
Να σε καλά , χαρά μου να βοηθάω όπου μπορώ.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

..

για αυτο λες?

primary health risk of Radium is that it is radioactive and if it is ingested or if dust particles containing radium are inhaled,

Nαι Κωστα σε αυτο το σημειο.. "The primary health risk of Radium is that it is radioactive and if it is ingested or if dust particles containing radium are inhaled, it can lead to various bone diseases and forms of cancer."

Ολο το τριτο θεμα εχει μια πολυ καλη αναλυση για τους κινδυνους και μελετες/ποινικα cases που εχουν γινει σχετικα με την χρηση/υπαρξη του στην καθημερινοτητα μας. Και εχω και αλλες σελιδες σχετικες αν ενδιαφερεται καποιος στο θεμα επικινδυνοτητας. Οπως και ο Παντελης ετσι υπαρχει παρα πολυς κοσμος που εχει αναλογα μπρελοκ και accesories αλλα χρησιμη ειναι καθε πληροφορια, αν και ξεφυγαμε λιγο offtopic.

μονο που μιλαμε για αλλο ραδιενεργο στοιχειο κια με μηδαμινη πιθανοτητα καταπωσης και εισπνοης

μπορει κανεις να βρει τη διαφορα των δυο σε ακτινοβολια/ημισια ζωης?