Φόρουμ για φακούς!!

Καθε φορα που γυριζω πισω, μου κανει εντυπωση η τρελη κερδοσκοπια που κανουν οι ελληνες resellers. Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω την αδικαιολογητη παραπανω κοστολογηση τουλαχιστον 15-20 ευρω σε εναν φακο, απο την στιγμη που στα τοπικα μαρκετ εδω κοστιζουν 15-16$. Τοσο στους maglite οσο και στους inova, οι διαφορες ειναι τρομακτικες (προσφατα ειχα δει καπου στην αθηνα τον X1 της inova να τον δινουν 30ευρω! και μιλαμε για φακο αξιας 15$). Περα απο τα μεταφορικα (που και παλι δεν μιλαμε για μεμονομενα προιοντα μιας και το κοστος μοιραζεται ανα τεμαχιο στην τελικη, πχ κουτα με 30 κομματια) και ισοτιμιες πρεπει να παιζει τρελο κερδος στην μεταπωληση.

κοιτα ακοαμ προσπαθω να καταλαβω τον κανονα του 100 δολλαρια = 130 ευρω στην ελλαδα....

ισχυειε για πολλα πραγματα πχ τα φωτογαρφικα....

εξηεγειται να υπολογισεις εξοδα εκτελωνισμου 32+ % και κερδος 100% αντι 70 που εχουν οι αμερικανοι

Για τον εκτελωνισμο συνηθως οι μεγαλεμποροι και εισαγωγεις εχουν "ακρες" για να φερνουν πραγματα σε πολυ χαμηλοτερο κοστος απο οτι θα κοστιζε ενας νορμαλ εκτελωνισμος. Και μια που ανεφερες τα φωτογραφικα.. στο τελευταιο μου ταξιδι εφερα σε ενα φιλο μια canon powershot sx30is που την αγορασα 380$ και αναρωτιομουν γιατι μου την παραγγειλε και δεν την επαιρνε απο εδω. Οταν τον ρωτησα μου απαντησε οτι εδω την εβρισκε 500-550ευρω! Δηλαδη με αυτα τα λεφτα θα μπορουσε να αγορασει δυο καμερες σε δολλαρια απο εξω. Οσο και να ειναι το ποσο που μπορουν να βγαλουν καθαρο σαν κερδος οι εγχωριοι resellers, σιγουρα πιανουν πολυ παραπανω σε νουμερα με το ετσι θελω.

Κάπως έτσι είναι φίλε (πως σε λένε?) τα πράγματα.Ειδικά σε τεχνολογικά κοιτάνε να βγάλουν υπερκέρδος χωρίς να υπολογίζουν τον καταναλωτή.

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Κάπως έτσι είναι φίλε (πως σε λένε?) τα πράγματα.Ειδικά σε τεχνολογικά κοιτάνε να βγάλουν υπερκέρδος χωρίς να υπολογίζουν τον καταναλωτή.

Mακης, και εχεις δικιο παντελη. It just sucks για αυτο και εχει οδηγησει πολυ κοσμο σε αγορες μεσω ιντερνετ. Μετα παραπονιουνται γιατι πανε χαλια οι αγορες και οτι δεν βγαινουν οι μαγαζατορες. Ειδικα κατι μαγαζακια στυλ adventureware που εχουν σε πρωτη βιτρινα maglite και swiss army products σε αστρονομικες τιμες το εχουν ξεφτιλισει πολυ.

Καλά εδώ έπεσες διάνα,για τους Ελβετικούς σουγιάδες.Έχει γίνει μύθος να έχεις έναν τέτοιο,τον κλασσικό γιατί οι υπόλοιποι με τα πολλά πάνω του κοστίζουν όσο ένα μηχανάκι :beee:.Εμένα έτυχε να πάει ένας φίλος μου στην Αυστρία και βρήκε τόσο φθηνά αυτούς που είναι για μπρελόκ συν φακό κόκκινο και πήρε καμιά δεκαριά για δώρα.Πάντως τρελό εργαλείο έχω κάνει ακραία με αυτόν και τον έχω 5 χρόνια,δεν έχει πάθει τίποτα...και είναι και πάνω στα κλειδιά τόσα χρόνια.Όσο για τους επαγγελματίες που έχουν τέτοιο σκεπτικό γιατί υπάρχουν και πολλοί καλοί στον χώρο,έχω έναν γνωστό μου με κινητά και γκάτζετς και δυστυχώς κοιτάει να φέρνει πράγματα σε τιμές ξεφτίλα πολλές φόρες δεύτερης διαλογής και να τα πουλάει 500%+...

Mακης, και εχεις δικιο παντελη. It just sucks για αυτο και εχει οδηγησει πολυ κοσμο σε αγορες μεσω ιντερνετ. Μετα παραπονιουνται γιατι πανε χαλια οι αγορες και οτι δεν βγαινουν οι μαγαζατορες. Ειδικα κατι μαγαζακια στυλ adventureware που εχουν σε πρωτη βιτρινα maglite και swiss army products σε αστρονομικες τιμες το εχουν ξεφτιλισει πολυ.

Ξέρω ένα συγκεκριμένο μαγαζί , σε γνωστό mall της Θεσσαλονίκης , που μου έρχεται να βγάλω φωτογραφία τη βιτρίνα του και να την ποστάρω , ακριβώς όπως τα λες , τραγικό.

Καλά εδώ έπεσες διάνα,για τους Ελβετικούς σουγιάδες.Έχει γίνει μύθος να έχεις έναν τέτοιο,τον κλασσικό γιατί οι υπόλοιποι με τα πολλά πάνω του κοστίζουν όσο ένα μηχανάκι :beee:.Εμένα έτυχε να πάει ένας φίλος μου στην Αυστρία και βρήκε τόσο φθηνά αυτούς που είναι για μπρελόκ συν φακό κόκκινο και πήρε καμιά δεκαριά για δώρα.Πάντως τρελό εργαλείο έχω κάνει ακραία με αυτόν και τον έχω 5 χρόνια,δεν έχει πάθει τίποτα...και είναι και πάνω στα κλειδιά τόσα χρόνια.Όσο για τους επαγγελματίες που έχουν τέτοιο σκεπτικό γιατί υπάρχουν και πολλοί καλοί στον χώρο,έχω έναν γνωστό μου με κινητά και γκάτζετς και δυστυχώς κοιτάει να φέρνει πράγματα σε τιμές ξεφτίλα πολλές φόρες δεύτερης διαλογής και να τα πουλάει 500%+...
Έτσι είναι ,Παντελή ,σαν να την είδαν κάπως και ούτε κρίση ούτε τίποτα .
Όπως έγραψα και σε άλλο νήμα , έκανα 7 -8 αγορές τον προηγούμενο μήνα , λόγο της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου , μία απο της αγορές μου ήταν αυτό μου στοίχισε 80$ + 30$ τα μεταφορικά express ,για δείτε εδώ πόσο βγαίνει .....
Καλά για τους φακούς ούτε λόγος.

Ξέρω ένα συγκεκριμένο μαγαζί , σε γνωστό mall της Θεσσαλονίκης , που μου έρχεται να βγάλω φωτογραφία τη βιτρίνα του και να την ποστάρω , ακριβώς όπως τα λες , τραγικό.

Να ήταν ένα μόνο τέτοιο μαγαζί... -bye-

και το πιο τραγικό, δεν έχει στοκ Ελλάδα, τα στέλνει απέξω, μπορεί να τα αγοράζει και από to dx και να βάζει να τα στέλνουν σαν gift οπότε να μη ξέρει ο άλλος ότι είναι από dx....

Μένει κανείς κοντά Ηράκλειο εδώ γύρω για να με βοηθήσει για φωτογραφίες έξω το βράδυ;(προφανώς για δέσμη φακών)
θα κάνω νέο roundup, θέλω 2 αποστάσεις, μια στα 50 και μια στα 120 περίπου μέτρα.
Θέλω να το κάνω πιο μεγάλο αλλά είναι δύσκολο,θέλω να συμπεριλάβω φωτός για:
xp-g:
itp A3 eos
quark mini AA
Jetbeam JetII
Nitecore IFE2
Armytek Predator
Xeno F8V5
Fenix TK15
quark mini S3
Lumapower signature VX
zebralight H51

xm-l:
Fenix tk35
Thrunite catapult
Olight M31
Lumapower MRV sk
maglite 2D rebel ~4amp
Ultrafire wf500 mod
Yezl Z1
Ray x60

Πρέπει να βάλεις ταχυδρομικό κώδικα περιοχής (τουλάχιστον έτσι το άνοιξα εγώ) εκεί που σου ζητάει

Πολυεργαλείο στα 6 ευρώ

Δεν είναι Leatherman / Gerber αλλα κάτι θα κάνει ...
GR_57332_01_b.jpg

Ειδικά για αυτή την τιμή (και έχει και μύτες κατσαβιδιών)!

Να δοκιμάσετε την πένσα πριν το πάρετε, αν "σφιξετε" κάτι και δεν σπάει, προχωρήστε!

Re: Πολυεργαλείο στα 6 ευρώ

Δεν είναι Leatherman / Gerber αλλα κάτι θα κάνει ...
GR_57332_01_b.jpg

Ειδικά για αυτή την τιμή (και έχει και μύτες κατσαβιδιών)!

Να δοκιμάσετε την πένσα πριν το πάρετε, αν "σφιξετε" κάτι και δεν σπάει, προχωρήστε!

Mιας και εχω δοκιμασει αρκετα απο αυτα, την ποιοτητα των Leatherman δεν πλησιαζει κανενα. Για 6 ευρω μονο το θηκακι θα αξιζει για να φιλοξενησει καποιον victorinox η leatherman.