Φόρουμ για φακούς!!

fonarevka.ru

Αν και νομίζω αυτό το Ρώσικο φορουμ το έχουμε ξανα-αναφέρει,
το "ξαναδίνω" επειδή αλλάξαν αρκετά την εμφάνισή τους και δημοσιεύσανε παρουσίασή τους στο budgetlightforum, οπoυ αναλύουνε την μεθοδολογία τους

http://fonarevka.ru/indexen.html
Ομολογώ οτι πρόκειται για μια εξαιρετική ομαδίκή προσπάθεια (κατι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει ο ergotelis αν είχε αλλους 5-6 "ομοιδεάτες" στο Ηράκλειο...)

Shooting parameters for these tests.
As you can see there are four modes of view for flashlights called Road, Road 2, Wall and Body.
I used my Nikon Coolpix P5100 photo camera with tripod.

Road.
There are 2 targets on the road. They are 2-litre Fanta bottles with some water for preservation of stability during a wind. The distance to 1st target is 25m and to the 2nd is 75m. Some photos contains 3 targets (3rd=100m). All the flashlights are directed on the second target. The height of tripod with flashlights is 1m (like most of bicycle handlebars). The tripod with photo camera is situated a 1m before the flashlights tripod with the height of 1.45m (like your eyes when you riding).
Shooting parameters.
Focal length: 8mm (Focal length in 35 mm film: 35mm)
The angle you (camera) see is 90 degrees
Aperture size: F/3.0
ISO speed: ISO200
Exposure time: 1/2s, 2s, 8s

Road 2.
The same as Road, but the tripod with photo camera is situated a ~4m before the flashlights tripod to show you the light in near zone.

Wall.
The distance from photo camera to wall is 4m. The distance from flashlights to wall is 3m. The angle you (camera) see is 90 degrees, but for flashlights it is about 105 degrees.
Shooting parameters.
Focal length: 8mm (Focal length in 35 mm film: 35mm)
Aperture size: F/3.0
ISO speed: ISO200
Exposure time: 1/60s, 1/16s, 1/4s, 1s, 4s

Body.
This view mode contains the photos and specifications of flashlights. Many information will be there later.

το κανουν τακτικα αυτο. στη Ρωσια το δικο μας χομπι ( και οχι μονο το δικο μας ) ειναι ανεπτυγμενο πολυ. στην Ελλαδα δυστυχως οχι , αναπτυσουμε αλλα πραγματα - μπουζουκια, γλεντια, γκομενακια, καφε και ταβλι. οι νεολαια δεν διαβαζει, δεν εχει ενδιαφεροντα, βαριεται.
μη βαρατε, αν υπερβαλλω.

Διαβάζω εδώ και καιρό θετικά σχόλια για τους Zebralight, ομως λίγο η "μη" ανάγκη headlamp, λίγο η τιμή, τους απέφευγα...
Με αφορμή όμως ένα Group Buy στο BLF, μπήκα στο τζόγο και παρήγγειλά ένα Ultrafire UF-H2B (AA & 14500, CREE XR-E Q5, infinite levels)
Ομολογώ οτι για τα χρήματα που στοίχησε ($16 με ταχυδρομικά), εντυπωσιάστηκα!
Πολύ μικρός, Floody, πολυ καλή ποιότητα, μαγνήτης στην βάση, headband - τι άλλο να χρειάζεται κανείς από ένα headlamp???
Επίσης, κρατώ ΘΕΤΙΚΗ εντύπωση από την DinoDirect - ομολογώ οτι είμαι διστακτικός στο να δοκιμάζω νέους (Ασιάτες) εμπόρους χωρίς να διαβάσω πριν σχόλια και εδώ δεν έβρισκα και αρκετά θετικά πριν...
Ομως (οπως διαβάζω και από τους υπόλοιπους παραλήπτες), αυτή την φορά ο DD ανταποκρίθηκε σωστά και έγκαιρά (παρέλαβα σε 12 μέρες από την παραγγελία/πληρωμή)!!!

Γειά σας παιδιά. Έχω μια αρμαθιά απο Surefire G2 και θέλω μερικούς απο αυτούς να τους κάνω μετατροπή σε LED. Απο ότι έχω δεί, υπάρχουν εναλακτικές dropin που πουσάρουν στα 180+lumens κάτι που δεν με βολεύει. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι ενα ποσοστό 50-60lumens (στα ίδια με των απλών P60 δηλαδή) αλλά με ότι θετικό συνεπάγεται για την αυτονομία. Οι φακοί αυτοί είναι αποδεδειγμένα άθραυστοι και άφθαρτοι, αλλά η μια ώρα που δίνουν οι απλές λάμπες είναι απελπιστικά λίγη.

Μιας και δεν το έχω το ηλεκτρονικό το χέρι, ασχολειται/μπορεί κανένας να μετατρέψει 2 P60 που έχω σε κάποια συνταγή με LED και κυκλωματάκι ώστε να πετύχει κάτι τέτοιο? Η μόνη έγνοια μου είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη κατασκευή μιας και προορίζονται να περάσουν την ζωή τους σε μηχανοστάσια. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση παιδιά.

Διαβάζω εδώ και καιρό θετικά σχόλια για τους Zebralight, ομως λίγο η "μη" ανάγκη headlamp, λίγο η τιμή, τους απέφευγα...
Με αφορμή όμως ένα Group Buy στο BLF, μπήκα στο τζόγο και παρήγγειλά ένα Ultrafire UF-H2B (AA & 14500, CREE XR-E Q5, infinite levels)
Πολύ μικρός, Floody, πολυ καλή ποιότητα, μαγνήτης στην βάση, headband - τι άλλο να χρειάζεται κανείς από ένα headlamp???
Επίσης, κρατώ ΘΕΤΙΚΗ εντύπωση από την DinoDirect - ομολογώ οτι είμαι διστακτικός στο να δοκιμάζω νέους (Ασιάτες) εμπόρους χωρίς να διαβάσω πριν σχόλια και εδώ δεν έβρισκα και αρκετά θετικά πριν...
Ομως (οπως διαβάζω και από τους υπόλοιπους παραλήπτες), αυτή την φορά ο DD ανταποκρίθηκε σωστά και έγκαιρά (παρέλαβα σε 12 μέρες από την παραγγελία/πληρωμή)!!!

απο που πηρες με 16 δολλαρια? εγω κατω απο 30 δεν βρηκα πουθενα . ενα μειονεκτημα εχει αυτος ο φακος - παρασιτική διαρροή . αλλα με 16 δολλαρια εγω θα το επαιρνα

Last edited:

Αντωνη, βρηκα το νημα Group Buy στο BLF. ενα καταλαβα - οτι αργησα.
με 28 δολλαρια δε θα το παρω ποτέ , καλυτερα με 64 την ζεβρα!

Αντωνη, βρηκα το νημα Group Buy στο BLF. ενα καταλαβα - οτι αργησα.
με 28 δολλαρια δε θα το παρω ποτέ , καλυτερα με 64 την ζεβρα!

ΟΚ Τεο

Ενα κατάλαβα, οτι για τέτοια θέματα, καλό είναι να πέφτει κανένα "σύρμα", από την πλευρά μου (εστω και αν επιβαρύνει την τσέπη σας) θα έχετε ενημέρωση...! (οπως πχ με τους DQG II προχτές - παρεπιμπόντως, αρχισε να ταχυδρομεί ο Ric!!!)

ναι,ναι! και σ'ευχαριστω και παλι για τον DQG II ( που μας ενημέρωσες ) . εγω παρηγγειλα δυο με r4 ( το ενα για την γυναικα μου ) - φοβερος ο μικρουλης ( εχω ενα με r4 ) με ωραια δεσμη και αποχρωση!

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Έχω μια αρμαθιά απο Surefire G2 και θέλω μερικούς απο αυτούς να τους κάνω μετατροπή σε LED. Απο ότι έχω δεί, υπάρχουν εναλακτικές dropin που πουσάρουν στα 180+lumens κάτι που δεν με βολεύει. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι ενα ποσοστό 50-60lumens (στα ίδια με των απλών P60 δηλαδή) αλλά με ότι θετικό συνεπάγεται για την αυτονομία. Οι φακοί αυτοί είναι αποδεδειγμένα άθραυστοι και άφθαρτοι, αλλά η μια ώρα που δίνουν οι απλές λάμπες είναι απελπιστικά λίγη.

Μιας και δεν το έχω το ηλεκτρονικό το χέρι, ασχολειται/μπορεί κανένας να μετατρέψει 2 P60 που έχω σε κάποια συνταγή με LED και κυκλωματάκι ώστε να πετύχει κάτι τέτοιο? Η μόνη έγνοια μου είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη κατασκευή μιας και προορίζονται να περάσουν την ζωή τους σε μηχανοστάσια. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση παιδιά.

Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ έτοιμα dropin P60, της Surefire και άλλων κατασκευαστών, με διάφορα LED, φωτεινότητες, modes, κ.α....
Τα πιο καλά, ωστε να έχουν "αντάξια" αντοχή με τους φακούς, ειναι αυτά που είναι "potted" δλδ έχουν "γέμιση" ωστε να μην χαλάνε εύκολα σε πτώσεις, κλπ
Πολλά τέτοια κατα παραγγελία εφτιαχνε ο Nailbender στο CPF forum, υπάρχουν και άλλοι...
Επίσης κατα καιρούς πωλούνται και ΜΤΧ (πχ ένα φρέσκο εδώ, κοντά στα lumens που αναζητας...στέλνει ομως - μάλλον - μονο USA)

Αρκετά καλά σχόλια διαβάζω για dropin της Thrunite

Γειά σας παιδιά. Έχω μια αρμαθιά απο Surefire G2 και θέλω μερικούς απο αυτούς να τους κάνω μετατροπή σε LED. Απο ότι έχω δεί, υπάρχουν εναλακτικές dropin που πουσάρουν στα 180+lumens κάτι που δεν με βολεύει. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι ενα ποσοστό 50-60lumens (στα ίδια με των απλών P60 δηλαδή) αλλά με ότι θετικό συνεπάγεται για την αυτονομία. Οι φακοί αυτοί είναι αποδεδειγμένα άθραυστοι και άφθαρτοι, αλλά η μια ώρα που δίνουν οι απλές λάμπες είναι απελπιστικά λίγη.

λοιπον κοιτα...αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι το θεμα ειναι το πλαστικο σωμα του G2. Αυτο φυλακιζει την θερμοτητα και θα δημιουργησει προβληματα στα ηλεκτρονικα και στο Λεντ.
Η μονη λυση ειναι το malkoff Μ61LL αλλα σε τιμη που σε ζαλιζει!

και φυσικα αυτο που ετοιμαζω :Banane0: γιατι παντα υπαρχει ζητηση στην ελληνικη αγορα αλλα ποιος το φτιαχνει....
εχω ηδη ετοιμα τα υλικα εκτος απο κατι αντιστασεις που χρειαζομαι....και θα πρεπει να μου τις φερει καποιος απο τη Θεσσαλονικη. Αλλιως θα ειχε ηδη δοκιμαστει.

Λογικα θα μιλαμε λιγοτερη απο τη μιση δυναμη του μαξιμουμ και πατημενα τα 140 λουμενς...

Last edited:
Αυτό ακριβώς φίλε μου, σχεδόν όλα τα dropin θέλουν μεταλλικό σώμα, ενώ κανένας δεν προσφέρει κάτι σε ίδιο output με τις απλές λάμπες με αυξημένο runtime.

Αν κατασκευάσεις κάτι τέτοιο έστω μέχρι 140 lumens σε LED (η ακόμα και μικρότερο με κανένα regulator δεν θα με πειράξει καθόλου) με αυξημένη αυτονομία κospap ενδιαφέρομαι. Οτιδήποτε παραπάνω δεν με ωφελεί μιας και οι χώροι που τα χρησιμοποιώ είναι μικροί και καταλήγω στο να τυφλώνομαι απο το πολύ φως ώρες ώρες. Ότι νέα έχεις πάνω στην κατασκευή κάνε ένα κόπο και ενημέρωσε. Έχω αρκετές P60 για LED hosts. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια.

Χμ πιθανό να αξίζει να το φτιάξεις μόνος σου αλλά να βρούμε driver....

Mου ήρθε μια ιδέα, τι θα έλεγες να περάσεις στις 17670 λιθίου επαναφορτιζόμενες και να τα φτιάξεις μόνος σου? Πάνε μέχρι 1700-1800mah,
βάζεις ένα κύκλωμα με ένα 7135 τσίπ που δίνει 350ma,αγοράζεις κενό drop-in,πάστα και xm-l, τα οποία πιάνουν 110 OTF+(@350ma). Θα παίζει για 5 ώρες σταθερά. Δεν είναι καλή ιδέα;
Ξεφεύγεις και από το πρόβλημα των cr123, και αν χρειαστεί παίζει και με 2 τέτοιες.Αν σου βρούμε ωστόσο ένα buck κύκλωμα που να παίζει με αυτές τέλεια, τότε θα κερδίσεις 10+ ώρες @100 OTF με 2 cr123.

Last edited:
Χμ πιθανό να αξίζει να το φτιάξεις μόνος σου αλλά να βρούμε driver....

Mου ήρθε μια ιδέα, τι θα έλεγες να περάσεις στις 17670 λιθίου επαναφορτιζόμενες και να τα φτιάξεις μόνος σου? Πάνε μέχρι 1700-1800mah,
βάζεις ένα κύκλωμα με ένα 7135 τσίπ που δίνει 350ma,αγοράζεις κενό drop-in,πάστα και xm-l, τα οποία πιάνουν 110 OTF+(@350ma). Θα παίζει για 5 ώρες σταθερά. Δεν είναι καλή ιδέα;
Ξεφεύγεις και από το πρόβλημα των cr123, και αν χρειαστεί παίζει και με 2 τέτοιες.Αν σου βρούμε ωστόσο ένα buck κύκλωμα που να παίζει με αυτές τέλεια, τότε θα κερδίσεις 10+ ώρες @100 OTF με 2 cr123.

Kαι οι δύο προτάσεις είναι δεκτές ergoteli, με μόνη διαφορά ότι δεν θα ήθελα να πάω σε επαναφορτιζόμενες. Η δεύτερη πρόταση ακούγεται απίστευτα ιδανική, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα ότι δεν έχω καλή σχέση με ηλεκτρονικά! :bigcry: Έτσι η μόνη μου ελπίδα είναι αν έχει κάποιος τις γνώσεις (και την διάθεση/χρόνο φυσικά) να φτιάξει κάτι τέτοιο πάνω στις P60 που έχω προς μετατροπή.

Καλά αν βρεθεί αυτό το driver και εγώ και ο Kospap και άλλα παιδιά φαντάζομαι θα μπορούν να σε βοηθήσουν...
Γιατί δε θες να πας σε επαναφορτιζόμενες?

Tους φακούς τους χρησιμοποιώ καθημερινά ergoteli και αυτό με αποτρέπει να βασιστώ σε επαναφορτιζόμενες, επειδή δεν θέλω να σκέπτομαι αν τις έχω φορτίσει είτε όχι. Αυτό είναι αναγκαίο κακό στα επαναφορτιζόμενα τρυπάνια και δεν θέλω να το μεταφέρω και στους φακούς. Πάντα έχω καινούριες μαζί μου οπότε δεν έχω πρόβλημα στο να τις αλάζω.

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Tους φακούς τους χρησιμοποιώ καθημερινά ergoteli και αυτό με αποτρέπει να βασιστώ σε επαναφορτιζόμενες, επειδή δεν θέλω να σκέπτομαι αν τις έχω φορτίσει είτε όχι. Αυτό είναι αναγκαίο κακό στα επαναφορτιζόμενα τρυπάνια και δεν θέλω να το μεταφέρω και στους φακούς. Πάντα έχω καινούριες μαζί μου οπότε δεν έχω πρόβλημα στο να τις αλάζω.
που καθεσαι εσυ?

Re: Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

που καθεσαι εσυ?

Για κανένα 4μηνο ακόμα στην Αθήνα φίλε μου, μέχρι να τελειώσει ένα έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία που δουλεύω.