Φόρουμ για φακούς!!

Το είχα εγώ, τον έχει και ο ergotelis!
Καλός είναι, αλλα και τα $140 τόσα (φαντάζομαι στο DinoDirect, μέσω Fonarevka), για XP-G R5, ειναι αρκετά...
Εμφανιζονται συχνά ΜΤΧ, κάτω από $100

δεν μου λες Αντωνη , ο φακος μπορει να κατσει στην ουρα?

Με το "μαμά" κουμπί, όχι.
Ο ergotelis ομως είχε και κουμπί "κοντότερο" και έκανε αλλαγή, οπότε στεκόταν κανονικά.
Αν φτάσεις εκει, θυμίσου οτι το διακοπτάκι, στον συγκεκριμένο, ξεβιδώνει ΑΝΑΠΟΔΑ!

Last edited:
Μισό μισό γιατί χάθηκα!!!
ΜΤΧ=? ασοτ? :Ρ
Τεο, που τη βρήκες τη προσφορά?
Καλός φακός, για 88 πιστεύω αξίζει. Θα σου αρέσει σίγουρα πολύ. Απλά με τέτοιους φακούς η ξενέρα είναι ότι τους προσέχεις λες και γύρευε τι είναι. Κάτι σαν να αγοράζεις τζιπ πολυτελείας και επειδή δε θες να το λερώσεις δε το βάζεις στα χώματα, που για εκεί κανονικά προορίζεται.

ΜΤΧ = Μεταχειρισμένος
asot = ασοτ
Η προσφορά είναι στο Ρώσικο φορουμ που ανεφερε ο ΤΕΟ (fonarevka)

εχει προχωρησει η τεχνολογια στα λεντ και απο οτι ειδα δεν δεχετε κατι αλλο εκτος απο R2 Και R5.

απο εκει και περα μονο μοντες.

και απο μπαταρια κανα μισαωρο?, και ποσο θα καιει? σκεψου ειναι με 18650 που αν βαλεις οτι εχει φτασει τα 2600 mA το XM-L θα βαραει την μπαταρια στα ορια της για να αποδωσει 700 lumens. Δεν ξερω ειναι λιγο ρισκο.

εγω νομιζω πως ειναι λιγο υπερβολη να τιναζουμε τις μπαταριες ετσι. Περιμενω ρε γαμωτο τα XM-L απο LED-TECH και σημερα εφτασαν Ελλαδα.

Οταν τα λαβω θα κανω τεστ να δω ποσο αντεχουν και τι τροφοδοσια χρειαζονται.

Γενικα θα κανω μια αναλυτικη ερευνα. Αν και δεν εχω χρονο και γενικως βαριεμαι να κανω τετιοιου ειδους αναλυσεις, (αυτο θα επρεπε να το κανει η CREE).

η ταση που πρεπει να δινεις σε ενα LED θα πρεπει να ειναι αρκετη ετσι ωστε να μπορει να δωσει στα ακρα της καταναλωσης.

Φανταστειτε να εχουμε 2 μπαταριες 18650 με 4,4 βολτ η καθε μια πληρης φορτηση.

Τα αμπερ που μπορουν να δωσουν ειναι 2600mA σε σειρα.

Τωρα εχουμε και λεμε οτι τα βολτ σε σειρα ειναι 8.8 βολτ, πλησιαζουμε τα 9 δηλαδη.

Το XM-L Τ6 μπορει να αποδωσει το μεγιστο στα 4 βολτ. Αρα βλεπουμε οτι το κυκλωμα που θα μπει στην μεση θα πρεπει να ριξει την ταση στα 3,5 βολτ για παραδειγμα καθαρα ωστε να τροφοδοτησει το LED.

Αν παρεμβληθει τρανσιστορ, που ετσι γινεται τοτε θα πρεπει να προσθεσουμε 0,7 βολτ για την καταναλωση του τρανσιστορ.

Δηλαδη καθαρα θα πρεπει να δωσει 3,5 βολτ + 0,7 βολτ.

Τωρα οσο αφορα τα αμπερ θα πρεπει να δουμε στα ποσα βολτ καταναλωνει ποσα αμπερ.

Και ετσι θα δουμε και ποσα lux η ποσα Lumens βγαζει στα αντιστοιχα βολτ.

Αξίζει αν είναι μέχρι 2 αμπέρ σίγουρα. Και στα 2,45 δεν έχω πρόβλημα με καλές 2600mah μπαταρίες, όπως sanyo/panasonic/aw(όχι όμως 2900 που έχουν χαμηλότερο vf)
Έχω μια ώρα regulated για 2 αμπέρ, 40κάτι λεπτά στα 2,45. Mετά μειώνεται μέχρι που σβήνει.
Το xm-l έχει το πλεονέκτημα του πολύ χαμηλού vf, είναι 3,3V στα 3αμπέρ. Πάρα πολύ καλά δλδ.
Επίσης, πιστεύω πως οι καλές μπαταρίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τέτοια αμπέρ!

Παιδια ειχα και εγω στον νου μου τον sc 600 αλλα τωρα αρχισα να σκεφτομαι και αυτον.Βγαζει βεβαια και ο ζεβρα 750 αλλα για τα 5 πρωτα μετα πεφτει στα 500 και εχει και τα διπλα λεφτα.Γιωργο εσυ τι λες?Ποιον απο τους δυο?Επιπλεον κατι που ειδα μολις τωρα.
Το γραφει στην σελιδα κατω κατω:
1SM & 3SM available using more batteries combination, optimized unsing CR123's or 2x18650 with extender,
the output on max are same with same emitter.
Μονο αυτες οι δυο επιλογες ειναι για xm-l.

Οποτε δεν τιθεται θεμα για μια 18650!

Last edited:
Δλδ παιδες για τοσα λουμεν και αυτονομια πανω απο μια ωρα θελουμε 2 18650?Γιατ δεν ριχνουν τα λουμεν στα 500 να εχει μεγαλυτερη αυτονομια?:ADFAD2: