Φόρουμ για φακούς!!

Θέλω εντυπώσεις από το πλαστικό σώμα του(ld40), να μου πεις πως σου φαίνεται!

O Fenix LD40 με το παραξενο οβαλ -και οχι στρογγυλο- σωμα εχει το καλυτερο κρατημα απο ολους τους μεγαλους φακους που εχω.
Το δε πλαστικο που λες ειναι για την ακριβεια "German Byre bullet proof plastic" και οχι καποιο φτηνο ειδος. Φαινεται αλλωστε και δεν θα ρισκαρε η Fenix να βαλει μαπα υλικο.
Τωρα πως θα ανταποκριθει ο συνδυασμος της αλουμινενιας κεφαλης που βιδωνει στο πλαστικο σωμα (για το σπειρωμα μιλαω), θα δειξει ο χρονος αλλα πονταρω στο 'bullet proof' του υλικου :))

Παντως το throw του LD40 ειναι φανταστικο και τολμω να πω, συγκρισιμο με αυτο του Fenix LD50!

Last edited:
Ηρθαν τρια διαμαντια ταυτοχρονα!!
Xeno E06 (2xAA) με το strike bezel (κορυφαιο..!), Sunwayman M40A (4χΑΑ) και Olight S35 (3xAA). Θα τα δουμε ξεχωριστα και αναλυτικα αφου τα χαρω..:))

D7K_8899.jpg

Βλεπουμε και τα diffuser που ηρθαν με τους φακους.
Να παρατηρησω, οτι στον sunwayman M40A ταιριαζει το diffuser του Fenix ΤΚ41/ΤΚ50.

Last edited:
Το πολυεργαλείο, ξεκοιλιαστήρι στο βάθος τι είναι;;;; Καλύτερος λοιπόν ο Olight ε; Διάρκεια; εστίαση; φωτεινότητα; Ωραίος μαν, καλορίζικα!!!

Το πολυεργαλείο, ξεκοιλιαστήρι στο βάθος τι είναι;;;; Καλύτερος λοιπόν ο Olight ε; Διάρκεια; εστίαση; φωτεινότητα; Ωραίος μαν, καλορίζικα!!!

Πολυεργαλειο, πραγματι!! :)) Μοναδικο στο ειδος του.
Εψαχνα μια φωτογραφια που εβγαλα σημερα που ειχα καρφωσει τον φακο (σαν μαχαιρι) σε μια σανιδα αλλα δεν την βρισκω. Ειναι εντυπωσιακο, αν μη τι αλλο!!

ST02 - XENO multiteeth strike bezel:

To Strike, dig, cut, peel and saw etc.

Teeth: there are 4 teeth of ST02:

No.1--Shark Blade (there is a hole of Ø4mm—Shark’s eye)
No.2--Eiffel Blade (idea from Eiffel Tower)
No.3--Eagle Blade
No.4--Space Blade(idea from Spacecraft)

011356136s.jpg

Tο ξεκοιλιαστήρι είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αρχικά στην όψη, πρακτικά, θέλει λίγο προσοχή και είναι εξαιρετικό για άμυνα.
Από τους φακούς είμαι σίγουρος ότι θα σου άρεσε πιο πολύ ο Olight, νομίζω πως το ζουμί είναι ότι δείχνει πιο πρακτικός από τους άλλους...

Tο ξεκοιλιαστήρι είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αρχικά στην όψη, πρακτικά, θέλει λίγο προσοχή και είναι εξαιρετικό για άμυνα.
Από τους φακούς είμαι σίγουρος ότι θα σου άρεσε πιο πολύ ο Olight, νομίζω πως το ζουμί είναι ότι δείχνει πιο πρακτικός από τους άλλους...

Ξερεις καλα ομως οτι ο φακος που τραβαει πλεον τα βλεμματα ειναι ο Xeno με τα ..σαγονια του καρχαρια :))
Γομαρι και βαρυς φακος για 2χΑΑ. Φαινεται οτι ειναι γερα φτιαγμενος για να αντεξει στο χρονο.

Ο olight s35, δεν ειναι μονο ο πιο πρακτικος απο τους παρομοιους του, αλλα και εντυπωσιακα μικρος, ποιοτικος και καλοσχεδιασμενος!! Απολαυση να παιζεις μαζι του. Πρακτικοτατο και το diffuser αλλα και η λειτουργικιη θηκη που ερχεται μαζι.

Πολυ καλο πακετο ο φακος αυτος. Θυμαμαι ενα σχολιο που ειχες κανει σχετικα με αυτον τον φακο και πιστευω πλεον και εγω οτι η Fenix (με τον επερχομενο LD30) θα εχει πολυ δυσκολο εργο απεναντι στον Olight s35.
Ο μονος τομεας που θα επικρατησει ανετα η Fenix θα ειναι η διαρκεια. Ειναι απαιχτη η εταιρεια βρε παιδι μου σε αυτον τον τομεα.

Ξερεις καλα ομως οτι ο φακος που τραβαει πλεον τα βλεμματα ειναι ο Xeno με τα ..σαγονια του καρχαρια :))
Γομαρι και βαρυς φακος για 2χΑΑ. Φαινεται οτι ειναι γερα φτιαγμενος για να αντεξει στο χρονο.

Ο olight s35, δεν ειναι μονο ο πιο πρακτικος απο τους παρομοιους του, αλλα και εντυπωσιακα μικρος, ποιοτικος και καλοσχεδιασμενος!! Απολαυση να παιζεις μαζι του. Πρακτικοτατο και το diffuser αλλα και η λειτουργικιη θηκη που ερχεται μαζι.

Πολυ καλο πακετο ο φακος αυτος. Θυμαμαι ενα σχολιο που ειχες κανει σχετικα με αυτον τον φακο και πιστευω πλεον και εγω οτι η Fenix (με τον επερχομενο LD30) θα εχει πολυ δυσκολο εργο απεναντι στον Olight s35.
Ο μονος τομεας που θα επικρατησει ανετα η Fenix θα ειναι η διαρκεια. Ειναι απαιχτη η εταιρεια βρε παιδι μου σε αυτον τον τομεα.

Τραβάει τα βλέματα δε λες τίποτε, όλοι χαζεύουν μόλις βλέπουν κάτι τέτοιο,τους ταιριάζει το όνομα Xeno γάντι!Το παρατήρησα και με τους φίλους μου, όλοι κοιτούσαν αυτόν που φέγγει πιο πολύ και το Xeno με αυτό το bezel!
Η fenix είχε πάντα τα καλύτερα κυκλώματα, αλλά εξαρτάται τι ζητάς από ένα φακό, δλδ πόσο low θέλεις, θα έχεις την αντίστοιχη διάρκεια. Πάντως και στον Olight, για όσο φωτίζουν τα επίπεδα κρατάνε πάρα πολύ, είναι ένα buck current regulated controller υψηλών επιδόσεων, προσωπικά δε του βρίσκω μειονέκτημα του φακού, μόνο το ότι ίσως θα ήθελα 4χΑΑ αν χωρούσαν κάπως, αν και θα ανέβαινε περίεργα η διάμετρος. Την Olight, πλέον τη κουμαντάρει ο 4sevens, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει ακριβώς τι ζητάει ο πελάτης, καθότι αναδείχθηκε μέσα από τις προτάσεις από τα φόρουμς, και τα S35/S65 είναι τα πρώτα δείγματα γραφής μετά από το νέο management!

εχει κανενας σας ανοιξει το ΧΕΝΟ S03 απο τι διαβασα στο cpf ξεβιδωνει απο μπροστα αλα δεν καταφερα τπτ (δεν χρησιμοποιησα πενσα η αλλο εργαλειο να μην το γδαρω)

Yparxei eidiko ergaleio poy prepei na paraggeileis apo tin XENO, toylaxiston gia ton E06 kai kapoioys paromoioys.
Ego dystyxws ton E06 ton ebala sti meggeni kai ton anoiksa me megali tanalia...dyskola anoigei,prosekse..ton sakatepsa sta simadia me liga logia alla den mporousa na perimenw..
Ayto poy diapistwsa omws einai oti prokeitai gia ena eksairetika gero kai anthektiko fako kai ta simadia den me enoxloyn. An deis tis parapanw foto, ta exw vapsei me markadoro.
Sto katw katw tis grafis, it's about a purely tactical flashlight, not a shelf queen!

sorry for the Greeklish..

Εγώ τέτοιους και αντίστοιχους xeno τους άνοιξα πολύ εύκολα με αυτό το caliper που μετράς με ακρίβεια! το Βάζεις εσωτερικά ανοίγεις τη διάμετρο του μέχρι να βρει επαφή και γυρνάς!

Εγώ τέτοιους και αντίστοιχους xeno τους άνοιξα πολύ εύκολα με αυτό το caliper που μετράς με ακρίβεια! το Βάζεις εσωτερικά ανοίγεις τη διάμετρο του μέχρι να βρει επαφή και γυρνάς!

:grinning-smiley-043:SFGSFGSF::grinning-smiley-043

To δοκίμασες Χιώτη;

Ναι το δοκιμασα στην παλια κορωνα του Ε06 και κραταει καλη αντισταση.
Πιστευω ομως οτι χρειαζονται δυο ατομα, ενα να κραταει γερα το φακο και εναν να γυριζει το caliper, πιθανως με δυο πενσες, μια να κραταει σταθερο το caliper στις τρυπες του bezel και μια να γυρναει το ιδιο το caliper.
To λεω επειδη η αντισταση που μου εφερε η κορωνα του Ε06 με την ταναλια, οταν τον ειχα πρεσσαρει μεχρι εκει που δεν παιρνει στη μεγγενη, γιατι γυρνουσε συνεχεια, ηταν φοβερη!

Τον olight s35 σκεφτομαι να τον εχω για την μηχανη, δεν μου εχει ερθει ακομα.
Οταν μου ερθει με το καλο, θα δω ποιος απο τους δυο ειναι/φαινεται πιο ανθεκτικος, και αυτος θα παει στο αμαξι.
Ευκαιρια για συγκριτικο τεστακι, Fenix LD40 vs Olight s35 :)

Τελικά έκανες κάτι επ' αυτού; το θέμα είναι πότε θα μπεί στο παιχνίδι και ο LD41 που φαίνεται να είναι βελτιωμένος.

Αλήθεια S35 και S65 το ίδιο led έχουν;