Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Είναι, αλλά στα 100 μέτρα δε θα έχουν μεγάλη διαφορά. Προτείνω TK11 γιατί είναι πιο αξιόπιστος. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις σαν τον Jetbeam RRT-2, αλλά τώρα είναι μια ώρα δύσκολη για να σκεφτώ... :p

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Ο RC-N3 είναι πάρα πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά του. Δεν έχει κορυφαία ποιότητα και το Q5 δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το XP-G, αλλά για 30 δολλάρια δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις.
Προσωπικά θα πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις εναν D10 ή έναν EX-10. Ακόμα και οι Q5 εκδόσεις είναι ικανοποιητικές και το κυριότερο είναι ότι θα σου κρατήσουν. Ο D10 Q5 αποδίδει τα μέγιστα για περίπου 50' με μια απλή ΑΑ λιθίου.
Φιλε yuk κοιταξα τον ΕΧ-10 που μου προτεινες με r2 λεντ και ειδα οτι εχει 145 λουμεν μαξ,ειναι δυνατον?Πιο φτηνοι με q5 λεντ να εχουν 180 και βαλε λουμεν και αυτος μονο 145?Τον βρηκα γυρω στα 50 ευρω αξιζει τα λεφτα του?Ο ρομισεν περα απο την αξιοπιστια που προσφερει ο ΕΧ-10 θα ειναι πιο δυνατος?Για να καταλαβεις θελω ενα φακο με μια cr123 που να πλησιαζει οσο γινεται στην αποδοση του φενιξ τκ10,οσο ειναι δυνατον αυτο.

Μη μπερδεύετε τα lumens με το throw. Τo lumen δεν είναι μονάδα μέτρησης του πόσο μακριά φτάνει το φως του φακού.
Μην πιστεύετε τα lumens που αναφέρουν οι κατασκευαστές.
Τα εχουμε πει πολλές φορές αυτά...

Στο θέμα μας: απ' όσο θυμάμαι ο 1xCR123 με το περισσότερο throw είναι ο Jetbeam RRT-0. Κοστίζει περισσότερο αλλά αποδίδει καλύτερα.

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Aπο τους δυο που ανεφερα (romicen-nitecore)ποιος εχει πιο πολλα πραγματικα λουμεν και ποιος μεγαλυτερο throw?H τιμη που βρηκα τον ΕΧ-10 ειναι καλη?45ευρω

Δεν ξέρω. Δεν είμαι κινητή βάση δεδομένων παιδιά, χομπιστας είμαι. :p
Είχα τον ΕΧ-10 R2 και δεν είχε ικανοποιητικό throw. O PD20 smooth reflector που είχα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά.

Τα 45 που βρήκες τον ΕΧ10 είναι καλά. Θα τον προτιμούσε από θέμα αξιοπιστίας και μεγέθους.

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

χρηση- και στην δουλια (λατομια) αποστασεις- 100-200μ

ωπα! κια αλλος? εχω εναν φιλο που δουλευει σε λατομειο λιγνιτη...

βολευτεται με SF με μοναδα Spiderfire, Tk11 και Tk20

εγω- σε λατομιο ασβεστολιθο. παιδια ποιες εταιριες βγαζουν φακους XR-E R2 ή XP-G R5 με optics (εκτος surfire) με 2 CR123 ή μια18650? Θελω εναν φακο να ισοδυναμει ή καλυτερα να υπερβαίνει τον E2DL surfire σε throw. υπαρχει τιποτα? (και να μην ειναι τεραστια- μηκως το πολυ 200 χιλ. κεφαλι - το πολυ 35 χιλ.)

Last edited:

κοντα ειναι η μοναδα του Malkoff...νομιζω οτι εχει Q5 9μικρη η διαφορα με το R2)...για 18650 με τη μοναδα αυτη καλυτερα ειναι να πας στο σωμα του ιδιου...http://www.malkoffdevices.com/shop/malkoff-md2-black-type-iii-ha-p-57.html
μολις ειδα οτι το Μ60 δεν υπαρχει πια..νομιζα οτι θα το κρατησει μαζι με το Μ61...αλλα αν αποφασισεις να δουλευεις αποκλειστικα 18650 το Μ30 ειναι οτι πρεπει. δες μετρησεις εδω

γεια χαρα σε ολους. Απο τα λιγα που διαβασα στο τοπικ θα ηθελα να σας πω ( επειδη σας ειδα πως ψαχνεστε) να ριξετε και μια ματια στους LED LENSER. ειναι Γερμανικοι φακοι με απιστευτη δυναμη και διαρκεια οσο κανενας αλλος. Σας το αναφερω αυτο επειδη ειδα τα τεχνικα χαρακτηριστικα οσων αναφερεται Εγω λογω κατάδυσης χρησημοποιω τον καταδυτικο της led lenser ( frogman) και με 4 μπαταριες ΑΑ εχω min 70 ωρες φως.Οσο για αλλα μοντελα τους μη καταδυτικα εχουν και μεχρι 1068 lumen !!!

led lenser ειναι καλοι, αλλα απο δυναμη και σχεδιαση... 1068 lumen εχει led lenser X21, αλλα Olight SR90 Intimidator - 2200 lumen (στο ιδιο μεγεθος περ.), JETBeam M2S - 1000 lumen (μεγεθος δυπλασια πιο μικρο) κ.τ.λ.

Εμένα βασικά μ' αρέσει όπως τα γράφει η Led Lenser:

X21: 1070 lumens από 4 x D μπαταρίες για 600 ώρες (25 ημέρες)! :ADFADF1:
Στο fact sheet λέει 1070 lumens και working battery life: 120 ώρες. :stupid:

Παντού έτσι είναι. Βλέπεις 4xAAA να βγάζουν 200+ lumens για 78 ή 100 ώρες...

:flipout:

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

...LED LENSER. ειναι Γερμανικοι φακοι με απιστευτη δυναμη και διαρκεια...QUOTE]

Παιδια πρεπει να καταλαβεται οτι αυτοι η εταιρια κανει φακος που ειναι direct drive.....δηαλδη δεν εχουν ηλεκτρονικα αλλα το λεντ συνδεεται κατευθειαν απο τις μπαταριες....αυτο σημαινει οτι στην αρχη με καινουργιες μπαταριες και μολις τον αναψεις το Λεντ υπετροφοδοτειται....

20 λεπτα μετα τα ψεματα τελειωνουν....

διαβαστε πριν δωσετε τα λεφτα σας....

Εμένα βασικά μ' αρέσει όπως τα γράφει η Led Lenser:

X21: 1070 lumens από 4 x D μπαταρίες για 600 ώρες (25 ημέρες)! :ADFADF1:
Στο fact sheet λέει 1070 lumens και working battery life: 120 ώρες. :stupid:

Παντού έτσι είναι. Βλέπεις 4xAAA να βγάζουν 200+ lumens για 78 ή 100 ώρες...

:flipout:

Οι 600ωρες ειναι για την χαμηλη σκαλα (δηλαδη μεγιστη διαρκεια - μικρη αποδοση)
Για 1070λουμεν εχουμε οπως λες 2 ωρες (δηλαδη μεγιστη αποδοση - μικρη διαρκεια)

Learner, δεν είπα τίποτα για χρόνους των Led Lenser.
Θεωρητικά μπορεί ο X21 να αποδίδιδει στο μαξ για 2 ώρες, αλλά επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω.

teomav, οι μόνοι *Fire που προτείνω είναι οι SureFire. Σοβαρά. Μη πετάτε λεφτά σε φτηνές απομιμήσεις...