Φόρουμ για φακούς!!

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Μολις πριν λiγο τον εβγαλε out of stock τον SR3 :bigcry:ισως εχασα μεγαλη ευκαιρια για πολυ καλο φακο,αλλα παλι με αυτα που ειπατε ηταν λιγο ρισκο.

Re: Φορουμ για φακους!!

σου ειπα ο nitecore extreme ειναι ενας πολυ καλος φακος. O nitecore SR3 οποιον να ρωτησεις εχει προβλημα. Και ο δικος μου εχει το εξης αν και δεν εχει bug.

Οταν περιστρεφεις το ring σε ενδιαμεσα level αναβει 100% και οταν κλειδωνει στο επιπεδο που το θες γυρναει στην σωστη του κατασταση.

Δεν ειναι πολυ εμφανες γιατι δεν το χρησημοποιω πολυ το ring αλλα ειναι προβλημα.....και αυτο συμβαινει με ολους τους SR3.

Δλδ μου προτεινετε τον ναιτκορ εξτριμ,δεν υπαρχει καλυτερος σε αυτο το μεγεθος και την τιμη?

Μετα αυτος της Dereelight

http://www.dereelight.com/c2h.htm

και μετα αυτος
zebralight
http://www.zebralight.com/H31-Headlamp-CR123-220Lm_p_25.html

Εχω της dereelight θα τους δω αποψε το βραδυ στην πορεια και θα σου πω....θα βαλω και beamshots.

Να σε ρωτησω κατι? Τον φακο γιατι τον θες???? Για μακρυα ή κοντα?

Μου αρεσε και μενα αυτο ο φακος. Αλλα πρεπει να το ψαξω λιγο στο you tube να δουμε αν εχει κανενα σχολια.

The OLIGHT I10 Infinitum is a high quality professional led flashlight. Exquisite and powerful. Ideal for use in household, recreation and wherever you need an ingenious light.

Olight I-series lights feature the Olight infinitum circuit design. The infinitum circuit offers infinite output level adjustment between 6-205 lumens allowing the user to set the ideal balance of output and runtime for their application. The output level is memorized so it remains the default setting until the user changes it. The Infinitum interface also offers Strobe and SOS modes as well as a tactical momentary switch.

Product Data:
Uses the Cree 7090 XR-E R-Bin LED
Uses 1XCR123A battery / 3v-4.2v RCR123A battery
Dimensions: Length: 93mm , Diameter: 23.6mm,
Color: Black
Weight: 42g without batteries

Specifications:
Modes: Illumination (Digital infinite beam adjustment) 205lm/1h 6lm/50h; Strobe; SOS
Max 150 meters/ 164 yards/ 492 feet long throw
Max 205 lumens output
Max 50 hours long runtime
Tactical momentary-on forward switch, protruding switch for easy momentary or click to lock on
Auto memorization of the current birghtness level when power off.
Linear functional adjustment for easy change of functions Superior heat sink that disperses heat to protect LED and electrical components
Ergonomic design with solid structure for easy operation
Partial smooth/orange peel reflector for flawless beam.
Strong / quick to release lanyard to prevent loss and easy access
Mil-spec: MIL-STD-810F
Highly Water resistant
Anti-shattering ultra clear lens, anti-scratching and anti-slip
Lock-out function to prevent accidental activation
Engineered anti-slip body texture that give you a firm tight grip

Αυτο που εχω σημειωσει με κοκκινο ειναι το πιο ενδιαφερον.

για δειτε και το παρακατω....

http://www.lumensfactory.com/cart.php?cat_id=11&sub_cat_id=10

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Μετα αυτος της Dereelight

http://www.dereelight.com/c2h.htm

και μετα αυτος
zebralight
http://www.zebralight.com/H31-Headlamp-CR123-220Lm_p_25.html

Εχω της dereelight θα τους δω αποψε το βραδυ στην πορεια και θα σου πω....θα βαλω και beamshots.

Να σε ρωτησω κατι? Τον φακο γιατι τον θες???? Για μακρυα ή κοντα?
Καταρχας να σε ευχαριστησω για την υπομονη και τις συμβουλες σου,εννοειται και τα αλλα παιδια που με την γνωση τους με βοηθουν.Τωρα θελω ενα μικρο φακο με 200 πραγματικα λουμεν χωρις δαχτυλιδια που να ειναι για μακρια.Η τιμη του να ειναι απο 30-40 ευρω,να παιρνει και επαναφορτιζομενες cr123a kαι να εχει max min kai strobe.Nα παιρνει μια μπαταρια.

Στον deerelight οταν κλικαρεις εκει που λεει drver engine λεει οτι εχει 3 σκαλες 1,8-35 και 300 λουμεν.Τα 300 λουμεν ειναι πραγματικα?Αν ναι τοτε μιλαμε για φοβερο κομματι και παιρνει σχεδον απο ολες τις μπαταριες:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Καταρχας να σε ευχαριστησω για την υπομονη και τις συμβουλες σου,εννοειται και τα αλλα παιδια που με την γνωση τους με βοηθουν.Τωρα θελω ενα μικρο φακο με 200 πραγματικα λουμεν χωρις δαχτυλιδια που να ειναι για μακρια.Η τιμη του να ειναι απο 30-40 ευρω,να παιρνει και επαναφορτιζομενες cr123a kαι να εχει max min kai strobe.Nα παιρνει μια μπαταρια.

Λοιπον στα χαρακτηριστικα που λες, ειναι ο Nitecore Extreme.

To θεμα ειναι οτι για πολυ μακρυα δηλαδη πανω απο 100 μετρα δεν φωτιζει. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος με RCR123 στα 40 - 50 ευρω να φωτιζει τοσο.

Αν θελεις για μακρυα, οταν λεμε μκρυα εννοουμε πανω απο 100 μετρα....ε τοτε ειναι άλλες τιμες αλλα LED αλλα reflector αλλες μπαταριες.

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου. Αλλα γιατι δεν πας στον Δησιο αν ειναι Αθηνα, να τον δεις απο κοντα. Ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις.

O καθε ενας μας αντιλαμβανετε διαφορετικα το φως και την αποσταση ακομα και την διαρκεια της μπαταρας.

Εγω για παραδειγμα την ενταση του φωτος σ συναρτηση με την αποσταση και σε 3η συναρτηση την μπαταρι τα εχω στανταρ.

Δηλαδη τον Nitecore Extreme τον πηρα γιατι ειναι ενας παρα που καλο φακος τοσο για κοντα οσο και για μεχρι 100 μετρα. μικρη μπαταρια και καλη αποδοση.

Μην το πολυ σκεφτεσε. Πηγαινε καπου να τον δεις απο κοντα και μετα κρινε μονος σου.

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Στον deerelight οταν κλικαρεις εκει που λεει drver engine λεει οτι εχει 3 σκαλες 1,8-35 και 300 λουμεν.Τα 300 λουμεν ειναι πραγματικα?Αν ναι τοτε μιλαμε για φοβερο κομματι και παιρνει σχεδον απο ολες τις μπαταριες:Banane0:

Δεν νομιζω να βγαζει τοσα λουμενς. αλλα ειναι πολυ καλος. Θα σου πω αν εχεις υπομονη αποψε. Θα παρω τον Nitecore Extreme & Dereelight και θα σου πω τι βλεπουν τα ματια μου τοσο σε φως οσο σε αποσταση και σε διαρκεια.

Ο deerelight φαινεται πολυ καλος τι λετε?

Partial smooth/orange peel reflector for flawless beam.

α) Δηλαδη μιλαμε για μικρες εως μεσαιες αποστασεις;
β) Βεβαια αυτοι ισχυριζονται για εως 150μετρα.

Ergotelis,

δεν βρηκα ομως ποιος το εχει για να τον αγορασει και το αλλο ερωτημα ειναι ποσο εχει?

α) Δηλαδη μιλαμε για μικρες εως μεσαιες αποστασεις;
β) Βεβαια αυτοι ισχυριζονται για εως 150μετρα.

Παιδια εγω μιλαω για προσωπικη παντα αποψη.

το θεμα με την αποσταση εχει να κανει με την πραγματικοτητα. Εγω δηλαδη μιλαω για 50 μετρα για τον Nitecore extreme γιατι ετσι βλεπω καθαρα με τα ματια μου. Εδω λενε για τον Thrunite Catapult οτι παει ανετα τα 300 μετρα.

Ομως καθαρα πολυ καθαρα εγω βλεπω μεχρι τα 150 μετρα.

Παιδια οποιοσδηποτε φακος ειναι αναγνωρισμενος και εχει εναν καλο reflector τοτε κανει δουλεια.

Οι μικροι φακοι με τους μικρους standard reflector ειναι για κοντινες αποστασεις. Δηλαδη να εχει εναν φακο ο οποιος να χωραει στην τσεπη, να ειναι ευχρηστος και να σου κανει την δουλεια σου.

Εγω δεν μπορω να εχω τωρα τον Lumapower D-mini VX ultra SST-50 (χωρις το extension tube) για καθημερινη χρηση. Εχω τον Zebralight ή τον Nitecore.

με μια CR123, RCR123 ή AA ο φακος δεν θα ειναι δυνατος thrower. με 2 cr123, 18650 ειναι καλυτερα τα πραγματα. φισικα αυξανετε το μεγεθος, αλλα οχι πολυ( μιλαμε για 130-140 χιλιοστα)

Last edited:

Δέι σπικ βέρυ γκουντ ίνκγλαντ! :p

λοιπον γυρισα απο την βολτα.

Για να μην σας πριζω αλλο. Dereelight Vs Nitecore Extreme R2. Για μενα ο DEREELIGHT C2H. Νομιζω οτι ειναι και πιο φθηνος. extension tube για ΑΑ. http://www.dereelight.com/c2h.htm

Μονο αν τον αγορασεις κοιτα να παρεις αυτον με το XP-G R5.

η συγκριση εγινε με εναν nitecore extreme R2 COOL WHITE vs dereelight C2H XP-G R5 WARM WHITE.

Ok ευχαριστω πολυ ασταναπανε θα κοιταξω να τον βρω σε καλη τιμη γιατι ερχονται δυσκολες εποχες.