Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Καλημερα και παλι, ρε παιδια δεν εχω ασχοληθει καθολου με surefire. Μπορειτε να μου πειτε γιατι ειναι τοσο υψηλες οι τιμες τους? Εγω δεν βλεπω κανενα λογο να δωσω τοσα χρηματα και να μην παρω ενα Lumapower που εχει SST-50 πανω.

Θα στο πω απλά. Είναι design και MADE in USA. Αυτό και μόνο για τους Αμερικάνους μετράει πολύ και ανεβάζει στο φούλ τη τιμή του. Τους χρησιμοποιεί και ο Αμερικάνικος Στρατός, οπότε μπαίνει και θέμα πατριωτισμού, καταλαβαίνεις. Δε λέω ότι δεν είναι καλύτεροι ποιοτικά(στη κατασκευή μόνο έτσι, στα led που χρησιμοποιούν και στα κυκλώματα μπορεί να είναι πίσω καμιά φορά), αλλά για μένα δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Πάντως η αλήθεια είναι ότι στα specs τους είναι μέσα και κατά πολύ μάλιστα, τόσο σε απόδοση όσο και στα στάνταρτς, ενώ οι κινέζοι είναι λόττο.
Είναι και κάτι άλλο πιστεύω που πουλάει, η ψυχολογία του ακριβού. Βλέπεις κάτι λες ααα ακριβό άρα θα είναι καλό. Θα τον αγοράσεις, θα δεις ότι δεν αξίζει η διαφορά τιμής. Αν το παραδεχθείς, παραδέχεσαι το ότι τον πήρες για το γόητρο. Αν δε το παραδεχθείς τον βγάζεις άξιο για τα λεφτά που έδωσες για να μην αισθάνεσαι τύψεις για την επένδυσή σου(εφόσον δε τα πετάς με άνεση τα χρήματα έτσι):2thumb22sup:

Φυσικά μιλάω για το 99% του κόσμου έτσι...Αν θες πραγματικά το καλύτερο χωρίς οικονομικά κολλήματα, απλά θα τα σκάσεις....

astanapane κάνε καμιά καλή παρουσίαση όταν μπορέσεις και αφού έχεις αγοράσει κάμποσους μπορεί να τους ζητήσεις καμιά μέρα να σου στείλουν κανένα για παρουσίαση, να πάρεις δλδ και τίποτε τζαμπέ!(Τζάμπα ουσιαστικά δε θα είναι φυσικά αν έχεις φάει ένα σωρό λεφτά σε αυτούς αλλά κάτι είναι)

Ναι το εχω στο μυαλο μου αυτο. Δεν ειναι κατι δυσκολο. Για το φορουμ θα κανω μια παρουσιαση καλη τον Nitecore IFE1 μολις τον λαβω. Δηλαδη σε κανα μηνα και βαλε. Για αλλα φορουμ δεν με νοιαζει να κανω παρουσιασεις.

Περιμενω και τον Zebralight H31 τωρα.

Last edited:

Φίλτατοι, τα καταφέρατε και μας πωρώσατε όλους!

Κάντε μια βόλτα και από τα επίσημα εγκαίνια της νέας κατηγορίας μας αποκλειστικά για φακούς εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61069

Ναι το εχω στο μυαλο μου αυτο. Δεν ειναι κατι δυσκολο. Για το φορουμ θα κανω μια παρουσιαση καλη τον Nitecore IFE1 μολις τον λαβω. Δηλαδη σε κανα μηνα και βαλε.

Περιμενω και τον Zebralight H31 τωρα.

astanapane_10 ελπίζω ότι με τη νέα κατηγορία θα μπορέσεις να παρουσιάζεις με άνεση τις κατασκευές σου – τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέλη μας που βλέπω ότι πιάνει το χέρι τους :ernaehrung004:

Παιδιά, ακούστε, από εδώ και στο εξής, αφού οι admins κάνανε αυτή τη κίνηση, πιστεύω πως κάθε μεμονομένο θέμα/φακός πρέπει να έχει τη κατηγορία του.

Πολυ καλο μπραβο σε ολα τα παιδια.

Το ειχα στο μυαλο μου να σας το πω αλλα εβλεπα 100+ σελιδες και δεν ηξερα πως θα μπορουσε να γινει αυτο. τωρα πρεπει να αρχησουν ολα απο την αρχη. Καλο θα ειναι να γινει συγκροτημενα.

Καλημερα και παλι, ρε παιδια δεν εχω ασχοληθει καθολου με surefire. Μπορειτε να μου πειτε γιατι ειναι τοσο υψηλες οι τιμες τους? Εγω δεν βλεπω κανενα λογο να δωσω τοσα χρηματα και να μην παρω ενα Lumapower που εχει SST-50 πανω.
Καταρχήν τα λούμενς δεν είναι τα πάντα. Η αξιοπιστία, η εγγύηση εφ όρου ζωής και η υποστήριξη είναι το μεγαλύτερο μέρος.

Παράδειγμα:
Εγώ: Γεια σας, πέταξα τον 6P από τη στέγη του σπιτιού μου και ράγισε το γυαλί και ακούγεται θόρυβος από το talicap. Tι μπορώ να κάνω;
SF: Κανένα πρόβλημα, δώστε μου τη διεύθυνσή σας και θα σας στείλω τα ανταλλακτικά δωρεάν.

Malkoff 1:
Εγώ: Γεια, πέταξα το Μ60 στα νερά και έχει μπει νερό στο εσωτερικό του. Δε νομίζω ότι το Μ60 είναι αδιάβροχο, αλλά απλά ήθελα να ρωτήσω.
Malkoff (αυτοπροσώπος): Το Μ60 δεν είναι αδιάβροχο. Άφησέ το για μια βδομάδα περίπου να στεγνώσει και αν δεν δουλέψει θα το αντικαταστήσω.

(Φυσικά και δούλεψε.)

Μalkoff 2:
Εγώ: Γεια, παρέλαβα το M60L, αλλά εμφανίζει ένα σκοτεινό σημείο και γενικά η απόδοση δε μου φαίνεται καλή.
Μalkoff: Στέλνω ένα καινούριο, όταν φτάσει σε παρακαλώ πέταξε το προβληματικό.

Τι να λέμε τώρα... Ποιά εταιρία κάνει τέτοια υποστήριξη; Και όχι, δεν είναι λύση να έχεις 2 φτηνούς φακούς ή 2 κινέζικα dropins. Όταν χρειάζεσαι το εργαλείο θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει.

Ειδικά το θέμα με τις τιμές της SF έχει συζητηθεί εκτενώς και εδώ και στο CPF χιλιάδες φορές. Κάνε μια αναζήτηση.

Καταρχήν τα λούμενς δεν είναι τα πάντα. Η αξιοπιστία, η εγγύηση εφ όρου ζωής και η υποστήριξη είναι το μεγαλύτερο μέρος.

Παράδειγμα:
Εγώ: Γεια σας, πέταξα τον 6P από τη στέγη του σπιτιού μου και ράγισε το γυαλί και ακούγεται θόρυβος από το talicap. Tι μπορώ να κάνω;
SF: Κανένα πρόβλημα, δώστε μου τη διεύθυνσή σας και θα σας στείλω τα ανταλλακτικά δωρεάν.

Malkoff 1:
Εγώ: Γεια, πέταξα το Μ60 στα νερά και έχει μπει νερό στο εσωτερικό του. Δε νομίζω ότι το Μ60 είναι αδιάβροχο, αλλά απλά ήθελα να ρωτήσω.
Malkoff (αυτοπροσώπος): Το Μ60 δεν είναι αδιάβροχο. Άφησέ το για μια βδομάδα περίπου να στεγνώσει και αν δεν δουλέψει θα το αντικαταστήσω.

(Φυσικά και δούλεψε.)

Μalkoff 2:
Εγώ: Γεια, παρέλαβα το M60L, αλλά εμφανίζει ένα σκοτεινό σημείο και γενικά η απόδοση δε μου φαίνεται καλή.
Μalkoff: Στέλνω ένα καινούριο, όταν φτάσει σε παρακαλώ πέταξε το προβληματικό.

Τι να λέμε τώρα... Ποιά εταιρία κάνει τέτοια υποστήριξη; Και όχι, δεν είναι λύση να έχεις 2 φτηνούς φακούς ή 2 κινέζικα dropins. Όταν χρειάζεσαι το εργαλείο θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει.

Ειδικά το θέμα με τις τιμές της SF έχει συζητηθεί εκτενώς και εδώ και στο CPF χιλιάδες φορές. Κάνε μια αναζήτηση.

ευχαριστω που ελυσες τις απορριες. αλλα τα πραγματα πανε μπροστα και η SF εχει μεινει πολυ πισω. Εγω να σου πω την αληθεια με τον Lumapower που εχω τον εχω τεντωσει και δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα. ειναι στο μεγεθος ενος SF αλλα τα lumens ειναι 550. κανει την νυχτα μερα και απο πλευρας αποδοσης χρονου 1 ωρα χωρις να τον κλεισω καθολου. Και αν θελεις να αλλαξεις LED τοτε εχει εγγυηση 1 χρονο.

Δεν νομιζω κατα την δικη μου παντα αποψη ενω τα πραγματα πανε με ταχυτατους ρυθμους μποστα να θελεις μετα απο 2 χρονια να εχεις εναν φακο στα 70-100-200 Lumens. Να δινεις τοσα χρηματα που θα μπορουσες να εχεις 3εις καλυτερους φακους σε αποδοση εναν για καθε χρονο. Θα τα εβγαζαν τα χρηματα τους.

Παντως λεω να κανω την προσπαθεια να παρω εναν SF. Να δω τι λεει απο κατασκευη.

Τον nitcore extreme που εχω μου αρεσει πολυ σαν κατασκευη και εχει 60 ευρω 220 lumens.

Ειμαι της αποψης οτι, οτι πληρωσεις θα παρεις. Αλλα να ειχε καλυτερο LED ρε παιδια ο SF να το πληρωσω.

καλυτερα σιγα σιγα να τακτοποιηση καποιος το καινουργιο δωματιο που μας εφτιαξαν οι Admin για να ταξινομισουμε με σειρα τα θεματα.

Φιλικα.

Mη ξεχνάς ότι τα λούμενς της SF είναι OTF και όχι at emitter ή του κατασκευαστή του led. Είναι ουσιαστική διαφορά και πρέπει να το δει κάποιος για να το καταλάβει. Μετά είναι τα optics που χρησιμοποιεί. Λιγότερα λούμενς με περισσότερο throw.
Υπάρχει μια άποψη όσον αφορά τα λούμενς της: πάρα πολύς κόσμος αγοράζει έναν SF για να τον κρατήσει χρόνια (μερικοί τύποι χρησιμοποιούν τον ίδιο SF για 10+ χρόνια), οπότε αν δεν ζορίσουν πολύ το led, θα αντέξει περισσότερο.
Μετά είναι στρατιώτες, leo, κλπ. Δεν χρειάζονται 500 λούμενς. Αν κάνεις έφοδο σε κλειστό χώρο με 500 ή 200 λούμενς θα γκαβωθείς. Και όχι μόνο θα γκαβωθείς και θα συνεχίσεις να γκαβώνεσαι σε κάθε γωνία, αλλά θα είσαι και σα χριστουγεννιάτικο δέντρο - στόχος μέσα στη νύχτα.

Μη παρεξηγηθώ. Δε λέω ότι οι SF είναι οι καλύτεροι και όλοι πρέπει να τους πάρουν. Δεν κάνουν όλα τα πράγματα σε όλους. Απλά έχουν μερικά χαρακτηριστικά που είτε το θέλουμε είτε όχι, έχουν ανεβάσει και ανεβάζουν τα στάνταρ της αγοράς.

Δεν το ξέρω σίγουρα, άλλα έχω την εντύπωση ότι υποστηρίζει όλα τα μοντέλα εκτός από τα weapon lights.

Mη ξεχνάς ότι τα λούμενς της SF είναι OTF και όχι at emitter ή του κατασκευαστή του led. Είναι ουσιαστική διαφορά και πρέπει να το δει κάποιος για να το καταλάβει. Μετά είναι τα optics που χρησιμοποιεί. Λιγότερα λούμενς με περισσότερο throw.
Υπάρχει μια άποψη όσον αφορά τα λούμενς της: πάρα πολύς κόσμος αγοράζει έναν SF για να τον κρατήσει χρόνια (μερικοί τύποι χρησιμοποιούν τον ίδιο SF για 10+ χρόνια), οπότε αν δεν ζορίσουν πολύ το led, θα αντέξει περισσότερο.
Μετά είναι στρατιώτες, leo, κλπ. Δεν χρειάζονται 500 λούμενς. Αν κάνεις έφοδο σε κλειστό χώρο με 500 ή 200 λούμενς θα γκαβωθείς. Και όχι μόνο θα γκαβωθείς και θα συνεχίσεις να γκαβώνεσαι σε κάθε γωνία, αλλά θα είσαι και σα χριστουγεννιάτικο δέντρο - στόχος μέσα στη νύχτα.

Μη παρεξηγηθώ. Δε λέω ότι οι SF είναι οι καλύτεροι και όλοι πρέπει να τους πάρουν. Δεν κάνουν όλα τα πράγματα σε όλους. Απλά έχουν μερικά χαρακτηριστικά που είτε το θέλουμε είτε όχι, έχουν ανεβάσει και ανεβάζουν τα στάνταρ της αγοράς.

Σωστός, η Surefire έδειξε το δρόμο και οι Κινέζοι αντέγραψαν. Στη ποιότητα και στα στάνταρτ σίγουρα είναι μπροστά αλλά μου φαίνεται πως υπολοίπονται λίγο σε ανανέωση της τεχνολογίας τους(led και κυκλώματα).
Επίσης πολύ σωστό Point αυτό με το throw, είναι για στρατιωτικούς, πρέπει να βλέπεις εκεί που πυροβολείς όχι να φαίνεσαι για να σε χτυπούν από παντού.
Για να μη τυχόν παρεξηγηθώ και εγώ με το προηγούμενο πόστ μου, δε λέω ότι οι Surefire είναι κακοί φακοί, ο yuk το λέει πιο σωστά, απλά δεν είναι για όλους ή τους περισσότερους.

ναι ειναι και τι το θελει ο καθε ενας. Νομιζω πως αξιζει μια αγορα. Οταν θα εχω καποια στην ακρη θα χτυπησω εναν.

φιλε yuk οταν μια εταιρια βγαζει στρατιωτικου τυπου προιον στην αγορα δεν πρεπει να το προσαρμωσει και στα πολιτικα δεδομενα (τιμη,εργονομια και στην περιπτωση lumens)εξαλλου εμεις,ΕΓΩ αναζητουμε και την φωτεινοτητα ως μετρο εντυπωσιασμου και σε μας και στους αλλους.

Κοίτα από τη μια κι εγώ θα ήθελα να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας και να βγάζει δυνατούς και πιο fllody φακούς. Aπό την άλλη όμως, δε νομίζω ότι μπορούμε να κατηγορούμε την όποια εταιρία γιατί δε βγάζει τα προϊόντα της όπως τα θέλουμε.

Η Surefire δεν ενδιαφέρεται για τον απλό χρήστη. Έχει βγάλει κάποια φτηνά μοντέλα απλά για να μη φαίνεται τόσο σνομπ.
Αφού καταφέρνει να έχει κυρίως επαγγελματίες πελάτες που ξέρουν τι ζητάνε και τι αγοράζουν, κατά τη γνώμη μου καλά κάνει. Λιγότερη βαβούρα γι' αυτήν. ;)

Άλλο κλασσικό παράδειγμα είναι η Maglite. Πουλάει φακούς μόνο με το όνομα, γιατί σε καμιά περίπτωση δεν ακολουθούν την τεχνολογία...

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

ευχαριστω που ελυσες τις απορριες. αλλα τα πραγματα πανε μπροστα και η SF εχει μεινει πολυ πισω. Εγω να σου πω την αληθεια με τον Lumapower που εχω τον εχω τεντωσει και δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα. ειναι στο μεγεθος ενος SF αλλα τα lumens ειναι 550. κανει την νυχτα μερα και απο πλευρας αποδοσης χρονου 1 ωρα χωρις να τον κλεισω καθολου. Και αν θελεις να αλλαξεις LED τοτε εχει εγγυηση 1 χρονο.

Δεν νομιζω κατα την δικη μου παντα αποψη ενω τα πραγματα πανε με ταχυτατους ρυθμους μποστα να θελεις μετα απο 2 χρονια να εχεις εναν φακο στα 70-100-200 Lumens. Να δινεις τοσα χρηματα που θα μπορουσες να εχεις 3εις καλυτερους φακους σε αποδοση εναν για καθε χρονο. Θα τα εβγαζαν τα χρηματα τους.

Παντως λεω να κανω την προσπαθεια να παρω εναν SF. Να δω τι λεει απο κατασκευη.

Τον nitcore extreme που εχω μου αρεσει πολυ σαν κατασκευη και εχει 60 ευρω 220 lumens.

Ειμαι της αποψης οτι, οτι πληρωσεις θα παρεις. Αλλα να ειχε καλυτερο LED ρε παιδια ο SF να το πληρωσω.
συμφωνο απολιτα με τον yuk εχω ενα surfire e2dl 200λουμεν για μενα τωρα ειναι ο καλυτερος φακος στη συλλογη ξεπερναει σε throw και φωτινοτητα το rrt-0(240λουμεν), Dereelight Javelin με 3ΑΑ (300λουμεν) και σχεδον ισοφαρει με lumapower vx 500λουμεν!!!!!!! εγω θελω φακο στην πραξη να ειναι φωτινος και οχι να γραφει στο κουτι του 500-700λουμεν και να αποδιδει 200.