Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Ο παλιος maglite πρεπει(δεν ειμαι και σιγουρος!!) να ειναι καπου ξεχασμενος σε κανενα συρταρι στο εξοχικο... Επαιρνε 3 D μπαταριες και οπως καταλαβαινεις δεν ξερω για κωδικους κλπ γιατι δεν ειμαι σιγουρος καν που ειναι! :smile:
Ειναι μαλλον σε μετρια κατασταση φανταζομαι(και ισως και χειροτερη!!) και πρεπει να ειναι περιπου 12-13 χρονων!!
Θα τον βρω παντως καποια στιγμη για να δω αν αντεχει ακομα και τι ποιοτητα εχουν οι maglite!!

Last edited:

Βρες τον ενδιαφέρομαι ιδίως αν είναι από τους παλιούς και σε σχετικά καλή κατάσταση!χαχα! θα σου δώσω καινούργιο με xpg-r5!

κατι μυριζομαι! ετσι εψαχνα και εγω εναν 2D για πειραγμα...

ενδιαφερεσαι κια για κανεναν παλιο 4D σε πολυ καλη κατασταση?

Δυστυχως η παραγγελια μου(http://www.smart-tech.com.gr/detail...&theid=52&open1=43&open2=52&thepid=631&page=1) δεν ηρθε ακομα. Τον παραγγειλα προχθες, μου ειπαν θα ερθει χθες και σημερα ακομα δε φανηκε!!:frown: Αυριο ειναι αργία, οπότε παμε για Παρασκευη και αν...(ευτυχως που ειναι με αντικαταβολη και δεν ανησυχω πως θα μου φανε τα λεφτα!!)

Ομως δεν εκατσα ησυχος αυτες τις μερες, ολο ψαχνω, με εχει πιασει μια μικρη εμμονη!! :smile: Ετσι βρηκα ενα site στο εξωτερικο που εχει "της παναγιας τα ματια" (και οχι μονο απο φακους). Θα μπορουσα να ψαχνω εκει μεσα με τις μερες... Υποτιθεται πως εχει και δωρεαν αποστολη στην Ελλαδα και ετσι δεν αντεξα παλι και παραγγειλα!!:smile: Ελπιζω να μην ειναι απάτη (αυτη τη φορα η πληρωμη εγινε με προπληρωμενη καρτα)
Για οσους δεν το ξερουν (αν και οσοι ασχολειστε πιθανον να το ξερετε) ειναι το :
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.999
το link ειναι κατευθειαν στη σελιδα με τους φακους και οπως μπορειτε να δειτε (ή οπως ξερετε) εχει παρα πολλους!! Και ποιοτικους (αν και τα περισσοτερα καλα μοντελα ειναι εξαντλημενα νομιζω) και "φτηνιαρικους".
Παντως σε πολυ καλες τιμες και σε ποικιλια και σε πολλους με σχολια αλλων που αγορασαν...
Ελπιζω λοιπον σε 15-20 μερες να τους εχω στα χερια μου.
Τοτε με το καλο θα σας τους "παρουσιασω"!!!
Πηρα 3 μικρα "φακουδακια" με συνολικη τιμη 30 ευρω!! Ετσι για αρχη και για να δω τι παιζει με την αξιοπιστια του μαγαζιου κλπ
Δε σας λεω ακριβως τι παρειγγειλα ακομα γιατι πρωτο δε σας νοιαζει(!!) τι επιλογες εκανα παλι βιαστικα και με την απειρια μου, δευτερο περιμενω να ερθουν για να δω αν λειτουργει το ολο συστημα και τριτο για να μην εισαστε "αυστηροι" μαζι μου για τις επιλογες μου!! :smile:

θα μας κουφανεις...διαλεξες τον δυσκολο δρομο των αποτυχιων που σε βαζουν μυαλο...

το σαιτ το ξερουμε, εγω ισως φθανω και τις 100 παραγγελιες σε αυτο και αλλα ομοια...τωρα πια παιρω μονα εξαρτηματα για τροποποιησεις

Και εγώ ό,τι και ο Κωστής, πρέπει να φτάνω 100+ παραγγελίες, όλα διάφορα, φακούς έχω πάψει να αγοράζω γιατί πουλάνε κυρίως μούφες.
έπρεπε να ρωτήσεις πρώτα για αυτό ρε να σου πούμε τι να πάρεις!
Κωστή προτιμώ καλύτερα σχετικά μικρότερο μέγεθος παλιού μαγκλιτε!

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Δυστυχως η παραγγελια μου(http://www.smart-tech.com.gr/detail...&theid=52&open1=43&open2=52&thepid=631&page=1) δεν ηρθε ακομα. Τον παραγγειλα προχθες, μου ειπαν θα ερθει χθες και σημερα ακομα δε φανηκε!!:frown: Αυριο ειναι αργία, οπότε παμε για Παρασκευη και αν...(ευτυχως που ειναι με αντικαταβολη και δεν ανησυχω πως θα μου φανε τα λεφτα!!)

Ομως δεν εκατσα ησυχος αυτες τις μερες, ολο ψαχνω, με εχει πιασει μια μικρη εμμονη!! :smile: Ετσι βρηκα ενα site στο εξωτερικο που εχει "της παναγιας τα ματια" (και οχι μονο απο φακους). Θα μπορουσα να ψαχνω εκει μεσα με τις μερες... Υποτιθεται πως εχει και δωρεαν αποστολη στην Ελλαδα και ετσι δεν αντεξα παλι και παραγγειλα!!:smile: Ελπιζω να μην ειναι απάτη (αυτη τη φορα η πληρωμη εγινε με προπληρωμενη καρτα)
Για οσους δεν το ξερουν (αν και οσοι ασχολειστε πιθανον να το ξερετε) ειναι το :
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.999
το link ειναι κατευθειαν στη σελιδα με τους φακους και οπως μπορειτε να δειτε (ή οπως ξερετε) εχει παρα πολλους!! Και ποιοτικους (αν και τα περισσοτερα καλα μοντελα ειναι εξαντλημενα νομιζω) και "φτηνιαρικους".
Παντως σε πολυ καλες τιμες και σε ποικιλια και σε πολλους με σχολια αλλων που αγορασαν...
Ελπιζω λοιπον σε 15-20 μερες να τους εχω στα χερια μου.
Τοτε με το καλο θα σας τους "παρουσιασω"!!!
Πηρα 3 μικρα "φακουδακια" με συνολικη τιμη 30 ευρω!! Ετσι για αρχη και για να δω τι παιζει με την αξιοπιστια του μαγαζιου κλπ
Δε σας λεω ακριβως τι παρειγγειλα ακομα γιατι πρωτο δε σας νοιαζει(!!) τι επιλογες εκανα παλι βιαστικα και με την απειρια μου, δευτερο περιμενω να ερθουν για να δω αν λειτουργει το ολο συστημα και τριτο για να μην εισαστε "αυστηροι" μαζι μου για τις επιλογες μου!! :smile:
μονο δυο φορες παρηγγειλα απο αυτο το σαιτ , και σε δυο περιπτωσεις περιμενα 2 μηνες. σαιτ μαπα. και εχει πολους φακους με ελλατωματα.σε email δεν απαντανε.:icon15:

Το ξερω παιδια πως θα κανω λαθη σαν απειρος στο χωρο...
Αλλα εχει και αυτο τη "γλυκα" του, να πειραματιζεσαι και να ανακαλυπτεις νεους μικρους κοσμους... Ειναι το "ταξιδι" που εχει σημασια και αυτη η αθωοτητα και ο ενθουσιασμος του καινουργιου!! Δεν εχει τοση σημασια ο προορισμος και να παρω απο την αρχη τους "τελειους" φακους. Αλλωστε ακομα και αν θελατε να μου μεταβιβασετε απο την αρχη ολη την εμπειρια σας, δε θα ηταν δυνατον... Αρκει η "παρεα" σας και μεσα απο μικροτερα ή μεγαλυτερα λαθη θα βρω το δρομο μου... Και γενικα στη ζωη εξαλλου μεσα απο τα λαθη σου μαθαινεις...
(πολυ "ποιητικα" τα λεω!!) :smile:

Πιο συγκεκριμενα (και λιγοτερο "ποιητικα"!!) δε ηθελα να σας ζαλιζω με ερωτησεις για καθενα μικρο φακουδακι των 10 ευρω!! (που μπορει να τους κανω και δωρακια αν βρω εντωμεταξυ κατι καλυτερο) Αλλωστε ειχαν και καποια σχολια τα περισσοτερα απο αλλους χρηστες και επαιρνα μια ιδεα. Και γενικα "συγκρατηθηκα" και γι' αυτο παρειγγειλα μονο 30 ευρω, ωστε οτι και να γινει να μην εχω προβλημα.
Εξαλλου αλλες οι αναγκες και οι προτεραιοτητες οι δικες σας που εχετε εμπειρια και ενα σωρο φακους και αλλη η λογικη η δικη μου για την ωρα... Και αν δεν εχω και καποιους πιθανον "χαλια" πως θα μπορεσω να εκτιμησω και τους καλυτερους που μπορει να αποκτησω στη συνεχεια? :smile:

Αντε θα σας πω και τι παρειγγειλα!!! ;)
Μαλλον δε σας αφορα καθολου αλλα μπορειτε αν θελετε απλα να μη διαβασετε απο εδω και κατω και για αυτο δεν αισθανομαι τυψεις πως σας κουραζω!! :smile:
Παρηγγειλα τρια μικρα φακουδακια, που το καθενα παιρνει απο μια απο τις παρακατω μικρες μπαταριες, , AAA, AA, Cr123. Ειπα να ξεκινησω απο μικρους και απλους με μια μπαταρια ο καθενας ως "βασικη" κατηγορια:
1. https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24291
για να το εχω πανω μου οποτε θελω, ως πιο μικρο (και ομορφο?)
2. https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29095
για γενικη οικιακη χρηση, εξαιτιας και του καλου(?) flood
3. https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.44961
για το αυτοκινητο, ως αρκετα μικρο και δυνατο!

Και ακομα περιμενω και το "ροπαλο" με τις 4 D... :smile:

Αντε να αρχισει να ερχεται κανενας, γιατι ολο με φακους ασχολουμαι τις τελευταιες μερες και φακο δεν εχω!! :D

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

τον πρωτο τον ειχα καλος φακος για τα λεφτα του με καλη μνημη σε μοντ.
ο τριτος ... τον εχω σε ΑΑ μπαταρια http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.44460 εχει κακο κουμπι στο tailcap που παιζει και ειναι πολυ βαθια τοποθετημενος και ο φακος δεν εχει γρηγορη μνημη - αργει μερικα δευτερα...

Τελικά παρέλαβα το "ροπαλο" (http://www.smart-tech.com.gr/detail...&theid=52&open1=43&open2=52&thepid=631&page=1) :smile:
Πρωτες εντυπωσεις γενικά καλες. Φαινεται αρκετα ποιοτικος (εξωτερικά γιατι για τα ηλεκτρονικα του δεν ξερω). Ειναι απο μαυρο ματ/σαγρε αλουμινιο που αν δεν ειναι ευαισθητο στις γρατζουνιες, ειναι ωραίο. Ζυγιζει περιπου 440 gr χωρις μπαταριες.
Ηρθε σε καλη συσκευασια, μαζι με ιμαντα ωμου παραλλαγης(!!?). Μαλιστα η συσκευασια και οι οδηγιες ειχαν ελληνικα!
Αρκετα δυνατος αλλα δεν τρελαθηκα κιολας (ισως γιατι τον περιμενα ακομα πιο δυνατο) χωρις να εχω την εμπειρια να τον κρινω γενικα.
Λιγο περιεργος ο διακοπτης του (hi/low μονο) που λειτουργεi περιστρεφοντας την κεφαλη (αριστερα για low, δεξια για hi). Πρακτικά θέλει δυο χέρια για να τον ανοιξεις και πρεπει να περασεις απο το "0" για να αλλαξεις mode. Απο την αλλη απο σβηστο, με μια μονο κινηση(αριστερα ή δεξια) πας κατευθειαν στο χαμηλο, δυνατο αντιστοιχα.
Μειονεκτημα θεωρω το ευρος του zoom του (χωρις παλι να εχω πολυ εμπειρια για να κρινω). Ειδικα σε θεση spot (σωστα το λεω?) θα επρεπε να εχει πιο συγκεντρωμενη δεσμη.
Για να καταλαβετε απο αποσταση 3 m, στο τελειως ανοιχτο zoom (flood), φωτιζει σε μια διαμετρο 2,5 m, ενω σε θεση spot σε 1,2 m. (οι μετρησεις στο περιπου δεν χρησιμοποιησα καν μετρο αλλα καπου εκει ειναι) Θεωρω οτι θα επρεπε να εχει πιο συγκεντρωμενη δεσμη στο spot.
Επισης αλλαζοντας το zoom (περιστρεφοντας την ακρη της κεφαλης) μπορει καταλαθος να τον ανοιγοκλεισεις κιολας...
Παντως για τη χρηση που τον θελω(μεσα και γυρω απο το σπιτι) και για τις απαιτησεις μου ειναι μια χαρα. Ειναι ενας φακος που ηθελα σε αυτη τη κατηγορια μεγεθους και θεωρω πως δεν θα τον εχω μονο για ροπαλο στο μελλον! :smile: Χωρις να ειναι τερας σε φωτεινοτητα, μπορει να στεκεται διπλα σε μικροτερους σε μεγεθος χωρις να "ντρεπεται"(καλα που δεν πηρα το maglite!!). Και σε μια διακοπη ρευματος ή κατι τετοιο, μπορει να φωτιζει ολη νυχτα με ανεση ενα δωματιο χωρις να χρειαστει μπαταριες και χωρις να "τσουρουφλιζει"!! (σε 20 λεπτα συνεχης λειτουργιας στο hi, η κεφαλη απλα ηταν ζεστη χωρις σε καμια περιπτωση να καιει).
Αυτααα...:rolleyes:

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

καλοριζικος και να τον χαρεις.για να μην τρελαθηκες για το μεγεθος του μαλλον δεν θα ειναι πολυ δυνατος,αν τον δοκιμασες βραδυ βεβαια.απο ελλαδα δεν τον πηρες?ποσες μερες εκανε?

Ακριβότερο, αλλά πιο γρήγορη παραλαβή. Άψογο σέρβις. Λιγότερα μεταφορικά αν χρειαστεί να στείλεις κάτι πίσω. Μια χαρά είναι γενικά.

αν εκανα σωστα την μετατροπη ειναι πιο ακριβο στον πχ fenix tk30 απο να τον παρεις απο ελλαδα.
και δεν ξερω αν εχει και μεταφορικα.

Μπορείτε να επιλέξετε ευρώ από την αρχική σελίδα.

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

καλοριζικος και να τον χαρεις.για να μην τρελαθηκες για το μεγεθος του μαλλον δεν θα ειναι πολυ δυνατος,αν τον δοκιμασες βραδυ βεβαια.απο ελλαδα δεν τον πηρες?ποσες μερες εκανε?
Ευχαριστω... Δεν ειχα ποτε καποιο πολυ δυνατο φακο και ετσι δεν μπορω να κρινω, απλα ακριβως επειδη περιμενα να "σκοτωνει" (σε σχεση με απλους φακους που ειχα) ισως δε μου φανηκε τρελα δυνατος. Παντως ειναι φωτεινος.
Τον πηρα απο το καταστημα απο το οποιο εχω το link.
Εκανε 4 μερες - 3 εργασιμες (μεσολαβησε 28η), τον στειλανε με "πορτα πορτα" των ΕΛΤΑ που ειναι γενικα λιγο χαλια και επιβαρυνθηκα και με 7,5 ευρω εξοδα αποστολης/αντικαταβολης.