Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

σωστα θα τον προτεινα και εγω,,,,

εχε χαρη που με εχουν φαει τα Lego με τους Solarforce και δεν αγορασα εναν...

αλλα εχω αρκετα drop=ins

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς για ένα πρόβλημα που έχω με ένα
φακό που παρέλαβα μόλις σήμερα.

"Σήμερα λοιπόν παρέλαβα" τον JetBeam Jet I pro v3.0 R2 μαζί με δύο
Li-Ion AW14500, ένα Ultrafire WF139 καθώς και δύο Li-Ion AW18650.

Ο φακός πραγματικά μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και ειλικρινά
μου αρέσει πάρα πολύ.

Το πρόβλημα έιναι πως ενώ λειτουργεί κανονικά με AA alkaline και με
AA Lithium, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ λειτουργεί με την AW14500 ( με καμία από
τις δύο ).

Οι AW14500 αφού φορτίστηκαν (με τον WF139) πλήρως, μετρήθηκαν με
πολύμετρο στα 4,19 V, δηλαδή ΟΚ !

Για να μου φύγουν οι όποιες ανησυχίες και για τις AW18650 τις φόρτισα
και αυτές, και αφού τοποθετήθηκαν αντίστοιχα σε δύο Fenix TK11 & TK12
δούλεψαν Κανονικά!

Στα διάφορα τεστ και φόρουμς είχα διαβάσει πως ο συγκεκριμένος JetBeam
λειτουργεί με οποιαδήποτε μπαταρία μεγέθους ΑΑ.
Το ίδιο μάλιστα διάβασα και στα specs του φακού στο LEDFIRE UK από όπου
και έκανα την αγορά.

Αν έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ( πιθανό πρόβλημα με
τις AW14500 ή τον ίδιο τον φακό ) παρακαλώ ενημερώστε με.

Φιλικά,

Δημήτρης

ρε δημητρη δεν εχω εμπειρια με τους Jetbeam αλλα με ερευνα που εκανα στο candlepowerforums δεν βρηκα κατι που να δειχνει οτι υπαρχει ασυμβατοτητα.

Για ριξε μια ματια στο φυλλαδιο αν υπαρχει καμμια περπτωση προστασιας κτλ...

μηπως ο φακος αναβει στιγμιαια καιδεν το βλεπεις...

Αφου εχεις φακο που παιρνει 18650 για κανε ενα μανικι απο χαρτονι βαλε μια 14500 και κλεισε το κυκλωμα με ενα πολυμετρο σε διαμορφωση μετρησης αμπερ, η ενα καλωδιακι....

επισης για ελεγξε το μηκος των 14500 αν ειναι πολυ μεγαλυτερο και ο φακος ζορισεται να κλεισει υπαρχει η πιθανοτητα να πιεζεται το πισω ελατηριο και κατα συνεπεια και ολο το συγκροτητα του διακοπτη και να χανει την επαφη με τον δακτυλιο που τον κρατα....για δοκιμασε αν ο φακος αναβει κλεινοτας το κυκλωμα με ενα καλωδιακι ΧΩΡΙΣ το tailcap...

διαφορετικα στειλε ερωτηση στον πωλητη η στην εταιρια...αν δεν βγαλεις ακρη κανω εγω ερωτηση στο candlepowerforums

καλη τυχη...

Πήρα τελικά τον pd20. Είναι πολύ φοβερό τελικά η απόδοση που έχει και το τόσο μικρό μέγεθος του. Δεν τον έχω αποχωριστεί ούτε στιγμή μέχρι τώρα στη δουλειά, άσε που ξεχνάς ότι τον έχεις Πάνο σου . Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, Τα λεφτά του τα αξίζει πραγματικά.
Έφαγα πάντως τρελό δούλεμα από τους συναδέλφους λόγω του μικρού μεγενθους. " φακός μπρελόκ", " Απο ποιόν πακιστανό-κινέζο τον πήρες?" Φακος υπόθετο" και διάφορα άλλα, σιγά σιγά όμως άρχισαν και εντιποσιάζοντε από το μέγεθος και απόδοση και έχουν ξεκινήσει ήδη παραγγελίες! Η διάρκεια με χάλασε λιγάκι. Επίσης ορισμένες φορές χρειάζομαι να φωτίσω λίγη απόσταση παραπάνω και τα ψιλοχαλάει εκεί λίγο. Γιαυτο σκευτομε μιας και θα κάνουμε στη δουλειά μαζική παραγγελία για φακούς να πάρω και έναν TK11 για να τον έχω στην άκρη για δύσκολες περιπτώσεις.

Μαζί με τον φακό πήρα φορτιστή και μπαταρίες ultrafire. Με τον φορτιστή όμως τον wf 138 αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Όταν βάζω τις μπαταρίες για φόρτισμα δεν ανάβουν τα ενδεικτικά led καθόλου. Και από κοντά ακούς ένας θόρυβο σαν να “βουήζει” κάτι. Φορτίζει όμως παρόλο αυτά. Στην αρχή πάντως την πρώτη φορά άναψαν τα ledακια αν kai καθυστέρησαν λίγο αλλά μετά όταν έβγαλα τις μπαταρίες και τις ξαναέβγαλα δεν ξανάναψαν. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει?

Ο PD20 δουλεύει με rcr123a, αλλά θα δουλεύει μόνο στο turbo.
Θα είναι μόνιμο όμως αυτό? Δηλαδή το κύκλωμα θα πάθει μόνιμη ζημιά ή αν ξαναβάλω 3.0 ν μπαταρία θα δουλεύει πάλι κανονικά?

ρε δημητρη δεν εχω εμπειρια με τους Jetbeam αλλα με ερευνα που εκανα στο candlepowerforums δεν βρηκα κατι που να δειχνει οτι υπαρχει ασυμβατοτητα.

Για ριξε μια ματια στο φυλλαδιο αν υπαρχει καμμια περπτωση προστασιας κτλ...

μηπως ο φακος αναβει στιγμιαια καιδεν το βλεπεις...

Αφου εχεις φακο που παιρνει 18650 για κανε ενα μανικι απο χαρτονι βαλε μια 14500 και κλεισε το κυκλωμα με ενα πολυμετρο σε διαμορφωση μετρησης αμπερ, η ενα καλωδιακι....

επισης για ελεγξε το μηκος των 14500 αν ειναι πολυ μεγαλυτερο και ο φακος ζορισεται να κλεισει υπαρχει η πιθανοτητα να πιεζεται το πισω ελατηριο και κατα συνεπεια και ολο το συγκροτητα του διακοπτη και να χανει την επαφη με τον δακτυλιο που τον κρατα....για δοκιμασε αν ο φακος αναβει κλεινοτας το κυκλωμα με ενα καλωδιακι ΧΩΡΙΣ το tailcap...

διαφορετικα στειλε ερωτηση στον πωλητη η στην εταιρια...αν δεν βγαλεις ακρη κανω εγω ερωτηση στο candlepowerforums

καλη τυχη...

Αγαπητέ φίλε kospap,

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι ......................
προσκυνώ την μεγαλοπρέπειά σου !!!!!!!!!!!!!!!!

Ακολούθησα τις συμβουλές σου και έτσι έδωσα λύση στο πρόβλημα μου.

Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής ...

Πράγματι η AW14500 είναι μακρύτερη σε μήκος από μια απλή ΑΑ και η
αλήθεια είναι πως όταν έκλεινα το πίσω καπάκι δεν βίδωνε πλήρως μεχρι
τέρμα.
Αυτό που έκανα ήταν να ξεβιδώσω λίγο την κεφαλή τόσο ώστε το διαθέσιμο
ελεύθερο μήκος να είναι αντίστοιχο του μήκους με μία ΑΑ μπαταρία έτσι
ώστε η απόσταση μεταξύ του tailcap και του πίσω τμήματος της μπαταρίας
να είναι ίδια.

Και έγινε το θαύμα, ο φακός άναψε και μάλιστα είδα την διαφορά σε
φωτεινότητα σε σχέση με μια ΑΑ.

Τα specs για τον JetBeam Jet I pro v3.0 R2 έλεγαν 145 lumens με μια ΑΑ
και 240 με 14500 !!!

Δεν μπορώ να πιστοποιήσω αυτή τη διαφορά αλλά σίγουρα είναι πιο
φωτεινός.

Έκανα και άλλη μια δοκιμή με ένα Fenix LD10 βάζοντας του αντί για ΑΑ
μία AW14500 καί έπαθα πλάκα καθώς ο φακός είναι αισθητά πιο φωτεινός
από ότι ήταν. Βέβαια έκανα ακριβώς το ίδιο και εδώ ξεβιδώνοντας και πάλι
την κεφαλή τόσο ώστε να χωρέσει η 14500.
Είχα δοκιμάσει εχθές την ίδια μπαταρία και στον LD10 χωρίς όμως να
δουλέψει κι αυτός.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια που μου πρόσφερες αλλά θα
ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό μιας και ειδικά στον LD10
(εχθές το βράδυ) όταν βίδωνα το καπάκι δεν ζοριζόταν καθόλου ...
χωρίς βέβαια να λειτουργεί ο φακός.

Οι δύο φακοί πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά θηρία.
Ελπίζω πως ο LD10 δεν θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στην πορεία.
Το μόνο που συμβαίνει είναι πως δεν λειτουργούν πια τα Low modes
παρά μόνο το High.

Και πάλι σε ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Φιλικά,
Δημήτρης

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι ......................
προσκυνώ την μεγαλοπρέπειά σου !!!!!!!!!!!!!!!!
Δημήτρης

μην νομιζεις χρειαστηκε να διαλυσω τρεις φορες ενα φακο για να καταλαβω γιατι δεν δουλευε...ΠΙΘΑΝΟΝ ειναι αυτο που ειπα παραπανω...πιεζεται προς τα πισω το συγκροτημα του διακοπτη (τα εσωτερικα κομματια) και χανεται η ηλεκτρικη επαφη. (τα εσωτερικα κομματια ακουμπουν τον δακτυλιο συγκρατησης(αυτον με τις δυο λακουβιτσες) και αυτος κανει επαφη με το σωμα του φακου....

Το μόνο που συμβαίνει είναι πως δεν λειτουργούν πια τα Low modes
παρά μόνο το High.
Δημήτρης

Ναι γιατι με τις 14500 -αν δεν κανω- λαθος ο φακος δουλευει direct drive. παρακαμπτει τα ηλεκτρονικα της πλακετας και στελνει λατευθειαν ρευμα...τοτε το LED παιρνει οτι θελει...

Και πάλι σε ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
Δημήτρης

χαρα μου να βοηθαω...ειναι η καλυτερη κατηχηση/προσυλητισμος σταν ειδωλολατρισμο (φακο-λατρεια)...

Α! και μου φαινεται οτι εχεις μια καλουτσικη συλλογη....συγχαρητηρια

Το πρόβλημα έιναι πως ενώ λειτουργεί κανονικά με AA alkaline και με
AA Lithium, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ λειτουργεί με την AW14500 ( με καμία από
τις δύο ).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

ΔηΜητρη μερικες φορες ειμαι βλακας...την μερα που εκανα το ψαξιμο βρηκα ενα τοπικ αλλα μονο το εσωσα για διαβασμα αλλη φορα...σημερα που το ανοιξα βρηκα την απαντηση...προφανως στα νεα μοντελα ο διακοπτης πιανει περισσοτερο χωρο στο tailcap και αυτο δημιουργει προβληματα σε ολους του χρηστες....

δες τις φωτο εδω
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=194877

Α....και πρεπει να προσθεσω επισης οτι υπαρχει κινδυνος να καταστραφει η πλακετα ασφαλειας στις μπαταριες AW (βρισκεται κατω απο τον θετικο πολο) για ριξε μια ματια για παραμορφωσεις..

Επισης αν και ο φηνιξ δουλευει με 14500 δεν συνισταται παρατεταμενη χρηση λογω των υψηλων θερμοκρασιων που αναπρυσονται...

αιντε καλο ΣΚ

Εχει κανείς καθόλου εμπηρία απο τον φορτιστη ultrafire wf138? τον αγώρασα μαζί με τον pd20(προσφορα φακός+φορτιστής+2 επαναφορτιζόμενες CR123 3.0ν) κ αντιμετοπιζω μερικα προβληματάκια. οταν βαζω τις μπαταρίες για φόρτιση δεν ανάβουν τα ενδικτικά ledακια και παρολο που διαπίστοσα τελικά οτι φορτιζουν, εχουν ελάχιστη διαρκεια( 6 λεπτα στον pd20 συνεχομενη λυτουργία).Επισεις κατα την φόρτιση ακουγετε ένας θόριβος σαν βουητο. οι μπαταρίες είναι οι γνωστες πρασινες που πάνε μαζί με τον φορτιστη.

Μήπος είναι τελικά αυτη η πραγματική τους αποδοση? Οι μπαταρίες πάντος ήρθαν φορτισμένες με ικανοποιητική διάρκεια.

Προσωπικα οχι....
μηπως οι μπαταριες εχουν ηδη τεζαρει?

πι μονη συνεισφορα που μπορω να κανω ειναι αυτη
http://www.google.gr/search?as_q=wf...forums.com/vb/forumdisplay.php?f=9&as_rights=

για δες τι βολτ βγαζει ο φορτιστης σε ανοικτο κυκλωμα, κλειστο και αν μπορεις δες κια τι αμπερ τροφοδοτει?
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236906

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

ΔηΜητρη μερικες φορες ειμαι βλακας...την μερα που εκανα το ψαξιμο βρηκα ενα τοπικ αλλα μονο το εσωσα για διαβασμα αλλη φορα...σημερα που το ανοιξα βρηκα την απαντηση...προφανως στα νεα μοντελα ο διακοπτης πιανει περισσοτερο χωρο στο tailcap και αυτο δημιουργει προβληματα σε ολους του χρηστες....

δες τις φωτο εδω
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=194877

Α....και πρεπει να προσθεσω επισης οτι υπαρχει κινδυνος να καταστραφει η πλακετα ασφαλειας στις μπαταριες AW (βρισκεται κατω απο τον θετικο πολο) για ριξε μια ματια για παραμορφωσεις..

Επισης αν και ο φηνιξ δουλευει με 14500 δεν συνισταται παρατεταμενη χρηση λογω των υψηλων θερμοκρασιων που αναπρυσονται...

αιντε καλο ΣΚ

Φίλε kospap καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σχετικά με το tailcap του
jetbeam.

Μην ανησυχείς για την πλακέτα ασφαλείας της AW14500 καθώς δεν
την ζόρισα καθόλου τότε που έκανα την πρώτη προσπάθεια μέχρι να
καταλάβω αργότερα το τι έπρεπε να κάνω.

Στον Fenix LD10 είναι και πάλι τοποθετημένη μια AA και όχι η 14500
καθώς πράγματι αναπτύσει θερμοκρασία, άλλωστε τις 14500 τις πήρα
για τον JetBeam ο οποίος πραγματικά γίνεται αισθητά δυνατότερος.

Ο συγκεκριμένος φακός με έχει εντυπωσιάσει τόσο από την ποιότητα
κατασκευής του, από το εύκολο UI που έχει αλλά και από την πάρα
πολύ καλή δέσμη φωτός που παράγει.

Όπως μάλλον θα κατάλαβες έχω μια καλή συλλογή φακών όπως
Led Lenser, Fenix, Nitecore, JetBeam, EagleTac τους οποίους έχω
αποκτήσει τους τελευταίους τρεις μήνες μετά από το μικρόβιο που
μου μετέδωσε ο ανηψιός μου.

Άρα, μπορώ να θεωρηθώ κι εγώ Flashaholic...
Βέβαια προσπαθώ να απεξαρτιθώ διότι έτσι και ξαναδεί
η γυναίκα μου ειδοποίηση παραλαβής συστημένου από το ταχυδρομείο
τότε ... μαύρα μου ανάψαν τα κεριά ...!

Φιλικά,
Δημήτρης

Last edited:

καλα εσυ δεν εμαθες οτι αυτα τα δεματα τα παραλαμβανουμε στη δουλεια?

γιατι νομιζεις οτι οι κρεμες κτλ κτλ μπαινουν φατσα καρτα σπιτι? μες τα μαρουλια τις κρυβουν....

Λοιπον με τα απομα που βλεπων εδω και τους φακους που εχουν μηπως ειναι καιρος να κανουμε ενα νεο τοπικ με φωτο ετσι για να φτιαχτουμε λιγο?

Νεα Εκδοση του φυλλαδιου για τισ Ανταλλακτικες Μοναδες LED για φακους Surefire
http://www.mediafire.com/?dduookzwzbm

και νεο φυλλάδιο

Επιλογές Επαναφορτιζόμενων Μπαταριών για φακους τυπου Surefire 6Ρ
http://www.mediafire.com/?emngmmyro2h

Για παραπανω ερωτησεις μην διστασετε

YUK! θελω την γνωμη σου...συντομα πρεπει να κανω μια βελτιωμενη εκδοση

Heads-up

τις μερες αυτες ο 4Sevens εχει σε προσφορα το overstock απο Nitecore και eagletac....με την σημερινη ισοτιμια δολλαριου ειναι ευκαιρια...

kospap, είχα μέρες να μπω, θα το δω σήμερα και θα σου πω! ;)

Παιδιά γειά χαρά.Τον τελευταίο καιρό ειμαι στο ψάξιμο για κανα δύο φακούς και καθότι πήρα καποιες συμβουλές από την παρέα εδώ ηθελα να πώ ένα ευχαριστώ.Τελικά παρήγγειλα τους εξής απο τα ιδια sights

http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=93&products_id=1864

και

http://www.flashaholics.co.uk/nitecore/nitecore-d10-sp.html

και αυτές τις μπαταρίες

http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.NRG0007

Βασικά θέλω να έχω έναν φακό πάνω μου ώστε οταν τον χρειαστώ σε 5 χρόνια να ανάψει και οχι να ειναι πότε κολυμένος πότε καμένος πότε χαλασμένος.

Λιγο ποιο ακριβό το flashaholics με ποιο γρήγορη παράδοση.
Θα σας πώ εντυπώσεις μόλις παραλάβω.Ευχαριστώ.-bye-

Σήμερα 11.00 το πρωι ήρθε ο D10 απο το flashaholics ούτε 48 ώρες από Αγγλία στο σπίτι κατευθείαν υπέγραψα το χαρτί και πήρα το δεματάκι.Αψογοι .
Ο φακός αστέρι θα τους προτιμήσω σύντομα πάλι.Καλορίζικος!!!!!!!!

Να σαι καλά kospap keep writting and talking.

Last edited:

Να σαι καλά kospap keep writting and talking.

ενταξει, αλλα θποσχεθειτε με οτι σε καμμια περιπτωση οτι δεν θα φαω ξυλο....:damnyou:

ιδιως απο τις γυναικες σας.....:goodnight:

Γεια σας.. Λοιπον θα παω αυριο να παραλαβω εναν Eagletac P20C2..! Ενας φιλος μου ειπε να του βρω εναν πολυ δυνατο φακο (δεν τον ενδιαφερει το μεγεθος) γυρω στα 70 ευρω και με μπαταριες που θα μπορει να βρει ευκολα! Εγω ειχα παραγγειλει τον P20C2 μαζι με 6 μπαταριες αλλα σημερα βρηκα αυτον... http://www.qualityflashlights.eu/termekekmain.php?csoportid=124 .,.,. Να το σκεφτω η οχι? θα αποδιδει γυρω στα 500 lumens? Εψαξα και στο cpf αλλα δε βρηκα καποιο post ωστε να με κατατοπισει..!Και στο YouTube, τζιφος.. Μηπως γνωριζετε κατι, οτιδηποτε..?