Φορθνετ 24Mbit (τα 20 καπου χαθηκαν στον δρομο)

Απάντηση: Re: Φορθνετ 24Mbit (τα 20 καπου χαθηκαν στον δρομο)

Downstream Line Attenuation: 16 db

Απόσταση 1159 Μέτρα

ADSL2+
21.71 mbit/s

ετσι ακριβως.

εγω με 27 ειμαι στα δυο χιλιομετρα αρα δεν παιζει σε μενα.

πως κανετε ετσι?
ολοι θα ζησουμε!!:flipout:

Last edited:
στις αγγελιες για σπιτια θα πρεπει να βαζουν και ποσο απεχουμε απο το κεντρο. πολυ σοβαρη προυποθεση:firstprize:

Απάντηση: Re: Φορθνετ 24Mbit (τα 20 καπου χαθηκαν στον δρομο)

στις αγγελιες για σπιτια θα πρεπει να βαζουν και ποσο απεχουμε απο το κεντρο. πολυ σοβαρη προυποθεση:firstprize:

σωστα!!εγω καταφερα ηδη εκπτωση στην τιμη λογω αποστασεως απο το DSLAM.

:flipout::flipout:

Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν σχολιάζει το πολυ χαμηλό SNR στα μόλις 5dB... Εγώ θα προτιμούσα 2-3ΜΒιτ λιγότερα, και SNR σίγουρα πιο πάνω...

Πόσο σταθερή είναι η γραμμή? Αποσυνδέσεις, λάθη κλπ έχεις?

Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν σχολιάζει το πολυ χαμηλό SNR στα μόλις 5dB... Εγώ θα προτιμούσα 2-3ΜΒιτ λιγότερα, και SNR σίγουρα πιο πάνω...

Πόσο σταθερή είναι η γραμμή? Αποσυνδέσεις, λάθη κλπ έχεις?

To snr ειναι πραγματι χαμηλο.
Αλλα το μεγα ζητουμενο ειναι η αποσταση.
Τον θορυβο τον παλευεις ειτε με καθαρισμο γραμμης η με καποιο καλλυτερο καλωδιο απο την παροχη, με χωριστο καλωδιο απο την διανομη, κατι κανεις.
Εξαλου εχει και εκεινο το 22db στο up που ειναι μεγααααλο.
Αν δοκιμαζε με ενα αλλο ρουτερακι και με την γραμμη καθαρη απο αλλες συσκευες;
Αν ειναι επιλογη του παροχου να δουλευει τοσο χαμηλα;
Ας ειχα εγω att.16 απο 58 και θα ειχαμε να λεγαμε.
Τωρα ουτε 2αρα δεν σηκωνω.
Και θα τον πειραζει το SNR με ενα μπουρι 20αρι στο σπιτι;
Σε 1 ωρα και 30 λεπτα κατεβαζει μια ταινια 1080p στο χαλαρο.
Ναναι καλα το παλουκαρι, και σε αλλου τυπου 20αρες του ευχομαι.....

όντως, 6db είναι πολύ λίγα και μάλλον θα οδηγήσουν σε σίγουρα disconnections...

τον θόρυβο δεν τον παλεύεις τόσο ευκολα φίλε nutsis... εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα σπίτι μου με παράσιτα και για να μου αλλάξουν ζευγάρι ταλαιπωρήθηκα πολύ. (έκανε 3εις μετρήσεις ο οτετζής και δεν έβρισκε πρόβλημα και εντομεταξύ δεν μπορούσα να μιλήσω από τα παράσιτα. )

και καλά εδω, τα είχαν περάσει πρίν 1-2 χρόνια τα καλώδια... σε περιοχές που είναι από το '50 με τις υγρασίες τους και τις οξειδώσεις τι να κάνεις?!

To snr ειναι πραγματι χαμηλο.
Αν δοκιμαζε με ενα αλλο ρουτερακι και με την γραμμη καθαρη απο αλλες συσκευες;
Αν ειναι επιλογη του παροχου να δουλευει τοσο χαμηλα;
Και θα τον πειραζει το SNR με ενα μπουρι 20αρι στο σπιτι;
Σε 1 ωρα και 30 λεπτα κατεβαζει μια ταινια 1080p στο χαλαρο.
Κατ'αρχήν καλημέρα σε όλους!
Όπως έχω προαναφέρει είμαι πολύ φρέσκος στα κόλπα με τις συνδέσεις και ο μόνος λόγος που τα συζητάω εδώ είναι να μάθω κατά πόσο πάσχει ή όχι η σύνδεσή μου και γενικότερα να μάθω 5 πράγματα χρήσιμα. Αυτό στα γενικά.

Ειδικά τώρα, σε αυτά που γράφεις nutsis, κάντα πιο λιανά για μένα τα πράγματα. Τι σημαίνει να έχεις χαμηλό snr, τι "καθαρή γραμμή από άλλες συσκευές" (δεν έχω άλλη συσκευή εκτός του ρούτερ), καθώς και ποιό είναι το 20αρι μπουρί που ακόμα ψάχνω μες το σπίτι να το βρώ??? :)
Για πες να αναλάβω δράση!
Πάντως δυο μέρες σερί παιχνίδια, τορεντ κτλπ, δεν είχα καμιά διακοπή.

p.s. Ρωτάμε να μαθαίνουμε, ούτε υπερφίαλοι ψωροπερήφανοι είμαστε (δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε-σιγά τα λάχανα για τα συρματάκια..), ούτε το "παίζουμε" καμπόσοι όπως ίσως υποθέτουν σιωπηλά κάποιοι.

Last edited:
Πάντως δυο μέρες σερί παιχνίδια, τορεντ κτλπ, δεν είχα καμιά διακοπή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό...

Γενικότερα, το SNR είναι ο λόγος σηματος προς θόρυβο που... χμ, για να μην τα γράφω, πάρε ενα λινκ που είναι γραμμένα πολυ αναλυτικά:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205

Θεωρητικά πάντως, το 5 είναι "επικίνδυνο".

To SNR της forthnet στο downstream είναι κλειδωμένο από την εταιρία σε όλους στα 6dB.
Αρα μην το παιδευουμε αλλο αυτο το ζητημα.

To SNR της forthnet στο downstream είναι κλειδωμένο από την εταιρία σε όλους στα 6dB.
Αρα μην το παιδευουμε αλλο αυτο το ζητημα.

δεν είναι ακριβώς έτσι, σε μένα είναι κλειδωμένο στα 8db !!!!!!!

Με Attenuation περιπου 16 η τοσο χαμηλα;
Παντως οσους ξερω στο ιδιοκτητο παιζουν στο 6 το SNR.

Last edited:
Μια ερωτηση. Αυτη την στιγμη εχω 3 τηλεφωνα στο σπιτι. Η συνδεση μου ειναι με τον ΟΤΕ και σκεφτομαι να βαλω double play. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Τα τηλεφωνα μου πρεπει να συνδεθουνε πανω στο modem της forthnet??? Και αν οχι. Μπορει το ολο συστημα να δουλεψει με 3 τηλεφωνα πανω η θα εχω προβλημα???

3 συσκευές εννοείς ή 3 νούμερα;

Αν έχεις 3 συσκευές, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα εξακολουθήσεις να είσαι όπως είσαι. Η φόρθνετ ενοικιάζει απλώς τη γραμμή από τον ΟΤΕ.

Εγώ είμαι από τους άτυχους που σε ευθεία γραμμή από τον ΟΤΕ της περιοχής μου με το google earth είμαι 1800 μέτρα. Οπότε, όπως είναι λογικό με τις οδεύσεις των καλωδίων μιλάμε για κάτι λιγότερο από 4 κμ, απαγορευτικά για μεγάλες ταχύτητες.
Πιο αναλυτικά έχω τα παρακάτω

Output Power (dBm) up/down = 12.0 / 18.0
Attenuation (dB) up/down = 31.5 / 52.0
Noise Margin (dB) up/down = 6.0 / 6.5
Vendor Id (local/remote) = ALCB / BDCM

Τα 52 dB μου δίνουν από το γνωστό calculator 4.52 mbit/s με adsl2+ και 4.39 mbit/s με adsl. Επειδή το γαϊδούρι adsl router modem που έχω (Speedtouch 510i) συγχρονίζει παντού και πάντα δεν το έχω αλλάξει και δεν πρόκειται.
Αν συνδέσω απευθείας στην πρίζα του τοίχου μου το router πιάνω
Reserved Bandwidth (kbit/s) up/down = 416 / 4608
Που με δοκιμές έχω δει ότι σημαίνει 510 KB/s σταθερό download.
Αν συνδέσω και το splitter πιάνω
Bandwidth Up/Down (Kbit/sec) = 352 / 4064 430
Ήδη έχουμε σχεδόν μισό Mbit πτώση με μόνο ένα splitter και 2 πολύ κοντά καλώδια. Έχω ήδη 2 splitter, ένα crypto και ένα Atech και τα δύο όμως έχουν παραπλήσια συμπεριφορά (το Atech λίγο καλύτερο). Αν ξέρει κάποιος κανένα καλύτερο splitter, ας το πει!
Και τώρα ερχόμαστε στα δύσκολα. ISDN netmod της Intracom η έκδοση με USB και RS232 με τα 6 λαμπάκια.
Η σύνδεση στην καλύτερη πιάνει τα
Reserved Bandwidth (kbit/s) up/down = 352 / 2496
και κάπου 280 KB/s σταθερό download
Έχω δοκιμάσει να συνδέσω το netmod και πίσω από δεύτερο splitter μήπως και ρίξει το θόρυβο που βάζει στην γραμμή, αλλά τίποτα :(
Δηλαδή και μόνο που βάζω την τηλεφωνία πάνω έχω συνολική πτώση 2112 MBit που είναι σχεδόν η μισή από την μέγιστη δυνατή που μπορώ να πιάσω.
Κάτι έχω ακούσει πως ο ΟΤΕ δίνει τώρα κάτι πιο καινούργια τερματικά για τις ISDN γραμμές. Δεν ξέρω μήπως αυτά περιορίζουν το θόρυβο...
Ξέχασα να πω πως έχω ΔΙΟΔΟΣ από την Vivodi πάνω σε γραμμή του ΟΤΕ.