FORTHNET vs OTE και άλλα...

δανεισμό έχουν όλες οι εταιρείες από όσο βλέπω όσο για τους άραβες μόνο θετικά μπορούν να έρθουν και μακάρι να ρίξουν χρήμα οι άραβες όχι μόνο σε forthnet αλλά και στην ελλάδα . άλλωστε οι άραβες δεν κάνουν τυχαίες επενδύσεις

Τα προβλήματα που ανάφερα σχετίζονται με την δυσκολία να επενδύσει κάποιος σε ολική εξαγορά της Forthnet. Κανένας εναλλακτικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του για πάνω από 1-2 το πολύ χρόνια ακόμα. Οι Άραβες δεν πρόκειται να ρίξουν χρήμα στην Forthnet απλά περιμένουν την σωστή προσφορά για να πουλήσουν..

-0.7 συγκριτικα με το 1 τριμηνο του 2013

αλλα.....

Έσοδα λιανικής Q1 2014 Q4 2013 Q3 2013 Q2 2013 Q1 2013
Συνολικά έσοδα λιανικής (y-o-y μεταβολή) +0,5% -0,4% -3,6% -7,3% -8,9%

Συγνώμη αλλά δεν μπορω να θεωρήσω τα παραπανω υγειη αποτελεσματα εταιρίας. Αύξηση 20% συνδρομητικής βάσης και 1% εσόδων;

ουτε και γω

αλλα καταλαβαινω το φρεναρισμα τις κατρακοιλας που παρατηρειται σε ολες τις εταιριας οπως και σε ολη την ελληνικη οικονομια και

επισης πρεπει να επισημανουμε οτι καθε νεος συνδρομητης εχει κοστος το οποιο το πληρωνει η εταιρια. δλδ ο εξπολισμος και η εγκατασταση που δεν την χρεωνει στον πελατη (ρουτερ+δεκτης+πιατο+πληρωμη τεχνικου για το πιατο) αλλα την αναλαμβανει η ιδια αρα κερδος απο τον πελατη θα εχει μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.

Last edited:
Τα προβλήματα που ανάφερα σχετίζονται με την δυσκολία να επενδύσει κάποιος σε ολική εξαγορά της Forthnet. Κανένας εναλλακτικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του για πάνω από 1-2 το πολύ χρόνια ακόμα. Οι Άραβες δεν πρόκειται να ρίξουν χρήμα στην Forthnet απλά περιμένουν την σωστή προσφορά για να πουλήσουν..

κανείς δεν ξέρει πως σκέφτονται οι άραβες παρά μόνο οι ίδιοι οι άραβες . Ας μπουν στην αγορά της ελλάδας μέσω forthnet και μετά μπορεί να επενδύσουν και αλλού και σιγά σιγά να έχουμε και ανάπτυξη σαν χώρα

πχ μπορουν να αγορασουν την wind που δεν ανηκει σε καποιον ομιλο αλλα σε funds που λογικα σε καποια στιγνη θα την σουταρουν μολισ βγαλουν το κερδος που επιθυμουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

Θα ήθελα να το πιστέψω αλλά πολλοί που έχουν πάει από OTE σε forthnet λένε άλλα πράγματα.Υπάρχουν αρκετά τέτοια θέματα στο adslgr.

Και μια και αναφέρθηκε ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα με το online gaming...

http://www.adslgr.com/forum/threads/810319-Forthnet-Ping-Online-Gaming

Καλά λέω ότι τρολάρεις. Τι μου δείχνεις τώρα; 5 άτομα σε ένα φόρουμ που είχαν πρόβλημα 2 μέρες; Από 9/4/2014 ως 11/4/2014 που είναι το τελευταίο post;
Θα το ξαναπώ: όταν έχεις 660.000 LLU, το να διαμαρτύρονται 10-100-1000 σε κάποιο φόρουμ δε λέει απολύτως τίποτα.

edit: Και αν θες και τη γνώμη μου για το online gaming, το έχω ξαναπεί, όποιος θέλει να είναι το δίκτυο άδειο για να έχει το πιο γρήγορο ping, κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να έχουμε τις γραμμές στο 50-60% utilization για να μπορούν μερικοί να παίζουν. Και το ίδιο ισχύει για τα λιτσέρια, επικροτώ 100% τακτικές bandwidth throttling σε εφαρμογές τύπου bittorrent. Δεν είναι δυνατόν να καταστρέφεις τη γραμμή με χιλιάδες connections και ο άλλος με ένα - δύο socket να μη μπορεί να σερφάρει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

Σε πολλές περιπτώσεις μετράει και η αντιμετώπιση που έχει κάποιος, κάποια στιγμή από μια εταιρία. Παλαιότερα είχε γίνει καταγγελία κατά της Forthnet η οποία αντιμετώπιζε εφαρμογές σαν το Skype ως ίδια με τα παιχνίδια λέγοντας 'διασκεδαστικού περιεχομένου'. Όταν πχ κατεβάζαμε με 1KB/s, ναι 1KB/s από εξωτερικό και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε Skype, μας έλεγαν ότι είναι εφαρμογές διασκεδαστικού περιεχομένου. Αυτά δυστυχώς δεν ξεπλένονται. Επειδή ήμουν από αυτούς που πρωτοστάτησαν κι έχω όλο το ιστορικό και τα emails, καλύτερα μην τα βγάλω εδώ γιατί θα κλάψουν μανούλες με τις απαντήσεις των υπευθύνων της Forthnet. Επίσης, τακτικές throttling σε P2P είναι ότι πιο φασιστικό και ανόητο δεδομένου ότι

α) Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που δουλεύουν με τεχνολογία P2P και όχι μόνο εφαρμογές bittorrent
β) Ακόμη και σε bittorent, υπάρχουν πολλοί που διαθέτουν νόμιμα το λογισμικό τους μέσω αυτής της τεχνολογίας

Πονάει χέρι, κόψει χέρι; ΗΜΑΡΤΟΝ.

Last edited by a moderator:
Οι τακτικές throttling σε εφαρμογές p2p δεν είναι καθόλου φασιστικές αλλά προσπαθούν να εξισορροπήσουν την "αδικία" που γίνεται στη δρομολόγηση / διαμοιρασμό του δοσμένου εύρους ζώνης όταν ο ένας πελάτης χρησιμοποιεί 1-2 socket και ο p2p χρήστης χρησιμοποιεί 100. Αν δεν υπάρχει κάποια ειδική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, όταν αρχίζει η συμφόρηση, η πτώση ταχύτητας ανά socket θα είναι γραμμική. Και ενώ ο p2p χρήστης απλώς θα αυξήσει κι άλλο τα connections διατηρώντας τη μέγιστη ταχύτητα, ο απλός χρήστης θα έχει υποβάθμιση των υπηρεσιών του.

Τα άλλα που λες ήταν πριν πόσα χρόνια; Ο αγώνας που κάνατε ήταν άνευ αντικειμένου. Όταν μία υπηρεσία δε σου κάνει, αλλάζεις πάροχο. Δε μαζεύεις υπογραφές να γίνει καλύτερη. Ήμουν κι εγώ την εποχή του προβλήματος στην Forthnet και έφυγα. Ξαναγύρισα μετά από 2 περίπου χρόνια με τα συνδυαστικά Forthnet/Nova.

Συμφωνώ ότι οι απαντήσεις τότε της Forthnet ήταν το λιγότερο αστείες.

Last edited:
Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

Οι τακτικές throttling σε εφαρμογές p2p δεν είναι καθόλου φασιστικές αλλά προσπαθούν να εξισορροπήσουν την "αδικία" που γίνεται στη δρομολόγηση / διαμοιρασμό του δοσμένου εύρους ζώνης όταν ο ένας πελάτης χρησιμοποιεί 1-2 socket και ο p2p χρήστης χρησιμοποιεί 100. Αν δεν υπάρχει κάποια ειδική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, όταν αρχίζει η συμφόρηση, η πτώση ταχύτητας ανά socket θα είναι γραμμική. Και ενώ ο p2p χρήστης απλώς θα αυξήσει κι άλλο τα connections διατηρώντας τη μέγιστη ταχύτητα, ο απλός χρήστης θα έχει υποβάθμιση των υπηρεσιών του.

Και κάποιος που πληρώνει νόμιμα το Spotify θα πρέπει να φάει τα μούτρα του με το throttling; Κάποιος που χρησιμοποιεί XBMC μέσω P2P τα ίδια; Επειδή κάποιοι έχουν συνδέσει το P2P με το παράνομο κατέβασμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να το τσακίσουμε.

Τα άλλα που λες ήταν πριν πόσα χρόνια; Ο αγώνας που κάνατε ήταν άνευ αντικειμένου. Όταν μία υπηρεσία δε σου κάνει, αλλάζεις πάροχο. Δε μαζεύεις υπογραφές να γίνει καλύτερη. Ήμουν κι εγώ την εποχή του προβλήματος στην Forthnet και έφυγα. Ξαναγύρισα μετά από 2 περίπου χρόνια με τα συνδυαστικά Forthnet/Nova.

Συμφωνώ ότι οι απαντήσεις τότε της Forthnet ήταν το λιγότερο αστείες.

Πάροχο άλλαξαν όσοι δεν είχαν συμβόλαιο. Αποζημίωση λάβαμε; Όταν πχ η Forthnet για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στο παρελθόν με είχε αποζημιώσει και μετά αρνούνταν κάθε αποζημίωσης (προφανώς γιατί το πρόβλημα ήταν γενικευμένο) τι έχουμε να πούμε; Όταν κάποιοι δεσμεύονταν με συμβόλαιο πως θα άλλαζαν πάροχο από τη στιγμή που η Forthnet τα εκλάμβανε όλα ως φυσιολογικά; Η ΕΕΤΤ εκείνη την περίοδο έγλυφε τους εναλλακτικούς κι έκανε στραβά μάτια σε traffic shaping της HOL και περιπτώσεις όπως αυτή της Forthnet.

Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

Δεν είναι θέμα παρανομίας.
Απλά γενικά αυτό που νομίζω πως εννοεί ο malakudi και προσωπικά συμφωνώ είναι πως πρέπει να χρεώνεσαι βάση χρήσης.

Είναι άδικο να πληρώνουν 2 πελάτες τα ίδια χρήματα για μία υπηρεσία που ο ένας την χρησιμοποιεί 100 φορές περισσότερο από τον άλλο.

Καλά λέω ότι τρολάρεις. Τι μου δείχνεις τώρα; 5 άτομα σε ένα φόρουμ που είχαν πρόβλημα 2 μέρες;

Διάβασε λίγο τα νήματα , σε άλλο αναφέρεται ότι δεν άνοιγαν site στην Γερμανία , σε άλλο κόπηκαν τηλέφωνα σε ολόκληρες περιοχές , σε άλλο τα χάλια του helpdesk με αναμονή 50 λεπτά και πάνω. Γενικά δεν βλέπω να υπάρχει καμία αξιοπιστία στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Και η forthnet πολυ χαιρεται που δεν εχει πελατες σαν εσενα. Μεινε στον οτε να πληρωνεις και πιο πολλα και ολα μια χαρα

Μήπως υπάρχει κάποια διαφορά και στις υπηρεσίες μια ακριβότερης εταιρίας από μια οικονομικότερη;Εκτος από τα 5 ευρώ διαφορά υπάρχουν και άλλες διαφορές. Το παν σε μια εταιρία αμέσως ματά το προιόν αυτό καθαυτό που πουλάνε είναι η εξυπηρέτηση. Το να καλέσεις και να μην περιμένεις 2 ώρες, το να σου δώσουν λύση στο πρόβλημα σου και όχι το κλασσικό φταίο ο ΟΤΕ ή η καφτιέρα (που α) δεν σε ενδιαφέρει, β) κάθε καταχρηστικό ''φταίει ο οτέ'' το πληρώνουν 50 ευρώ τώρα οπότε κόπηκαν τα πολλά πολλά) κ.α.
Ο ανταγωνισμός είναι κάτι το εξαιρετικό σαν ιδέα,πεύτουν οι τιμές,έχεις καλύτερες υπηρεσίες και άλλα. Εδώ έχουμε πρόβλημα,πευτουν οι τιμές,πεύτουν και οι υπηρεσίες όμως σε ένα κυνήγι πελατών από όλες τις πλευρές με πελάτες να εκμεταλεύονται το σύστημα αυτό και με το παραπάνω,τις προάλλες -ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω- καποιος κατέκρινε τις υπηρεσίες της forthnet και έγραψε ότι θα γυρίσει στον ΟΤΕ ακόμη και εάν υπάρχει διαφορά στην τιμή 2 ευρώ! Συνεπώς πιστεύω ότι με φορητότητες για 2 και 5 ευρώ διαφορά κάποιος δεν ενδιαφέρεται για εξυπηρέτηση συνεπώς γιατί να ενδιαφερθεί και η εταιρία;Το εκμεταλεύονται στο έπακρο.

Για να μιλάμε για υπηρεσίες πρέπει να έχουμε απαιτήσεις,για να έχουμε απαιτήσεις πρέπει να μην κυνηγάμε το 2-ευρο και το 5 ευρο ειδικά εάν είναι και κάτω του κόστους. Όταν αποδέχεσαι ένα πακέτο με 20 ευρώ τα πάντα μέσα ξέρεις ότι αυτό που θα λάβεις δεν θα είναι εξαιρετικό,ούτε καν καλό τις περισσότερες φορές. Και το αποτέλεσμα είναι ότι αυτός ο ανταγωνισμός απλά δεν είναι βιώσιμος. Αν και δεν μας απασχολεί, θα μείνουν 2-3 πάροχοι στο τέλος που θα είναι και αυτοί με κινητή,όλα αυτά αποτέλεσμα των τακτικών παραπάνω.

Συνεπώς όλα είναι αποτέλεσμα νοοτροπίας κατ εμε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός που πληρώνει 42 ευρώ έχει πρόβλημα με τα 44. Πρέπει εμείς σαν πελάτες να προσδιορίσουμε το τι θεωρούμε αποδεκτό. 5 ευρώ χαμηλότερη τιμή ή να παίρνεις την forthnet και να το σηκώνει σε 2 λεπτά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

Και κάποιος που πληρώνει νόμιμα το Spotify θα πρέπει να φάει τα μούτρα του με το throttling; Κάποιος που χρησιμοποιεί XBMC μέσω P2P τα ίδια; Επειδή κάποιοι έχουν συνδέσει το P2P με το παράνομο κατέβασμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να το τσακίσουμε.

Πάροχο άλλαξαν όσοι δεν είχαν συμβόλαιο. Αποζημίωση λάβαμε; Όταν πχ η Forthnet για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στο παρελθόν με είχε αποζημιώσει και μετά αρνούνταν κάθε αποζημίωσης (προφανώς γιατί το πρόβλημα ήταν γενικευμένο) τι έχουμε να πούμε; Όταν κάποιοι δεσμεύονταν με συμβόλαιο πως θα άλλαζαν πάροχο από τη στιγμή που η Forthnet τα εκλάμβανε όλα ως φυσιολογικά; Η ΕΕΤΤ εκείνη την περίοδο έγλυφε τους εναλλακτικούς κι έκανε στραβά μάτια σε traffic shaping της HOL και περιπτώσεις όπως αυτή της Forthnet.

Στο 1ο: Όταν υπάρχει συμφόρηση, δηλαδή η ζήτηση για εύρος ζώνης είναι μεγαλύτερη από το διαθέσιμο, συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να υπάρχει ίση πτώση στην ταχύτητα για όλους; Φαντάζομαι ναι. Οι routers έχουν συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης της συμφόρησης, που απορρέουν από το πως δουλεύει το tcp/ip. Αν αφεθούν όλα στην τύχη τους, ο p2p user με τα 100 connections δε θα δει πτώση στην ταχύτητα ενώ ο web user ή αυτός που θέλει να δει βιντεάκι στο youtube θα έχει πρόβλημα. Τα p2p θέλουν ειδική αντιμετώπιση, ακριβώς γιατί είναι σχεδιασμένα να τερματίζουν τη γραμμή "κλέβοντας" το κοινόχρηστο εύρος ζώνης από τους άλλους χρήστες. Φυσικά όταν δεν υπάρχει συμφόρηση είναι απαράδεκτο να κόβεται το p2p. Εγώ αναφέρομαι μόνο σε περιπτώσεις συμφόρησης.

Στο 2ο: έφευγες όπως έφυγα κι εγώ. Αλλαγή σε άλλο πάροχο, κοινοποίηση σε ΕΕΕΤ, Forthnet ότι φεύγεις λόγω προβλημάτων, σου στέλνουν μετά το τέλος αποσύνδεσης το οποίο αρνείσαι να πληρώσεις κοινοποιώντας τους λόγους. Αυτό έκανα, με ενόχλησαν 2-3 φορές για το τέλος αποσύνδεσης, τους είπα αν επιμένουν κόβω και τη Nova και πάμε δικαστικώς, δε το συνέχισαν και λίγα χρόνια μετά με είχαν πάλι συνδρομητή τους.

Αποζημίωση δε ζήτησα ούτε το θεωρώ λογικό. Αν δε μου αρέσει μία υπηρεσία, φεύγω. Αν δε μου αρέσει το φαγητό σε ένα εστιατόριο, δε ξαναπάω. Δε ζητάω αποζημίωση επειδή ήταν χάλια το φαγητό.

Last edited:

Στην ερώτηση μου δεν απαντάς malakudi. Από τη στιγμή που υπάρχουν δημοφιλής εφαρμογές, νομιμότατες με τεχνολογία P2P, επιβάλεις throttling; Όταν πονάει το χέρι το κόβεις ή κοιτάς να το γιατρέψουν; Με λίγα λόγια επενδύεις ή απλά τα κόβεις όλα; Και ποιος ρυθμίζει τη συμφόρηση; Το πότε κάποιος θα κάνει χρήση P2P δεν ορίζεται χρονικά κάπου.

Στο δεύτερο, πάλι δεν απάντησες στο βασικό. Η Forthnet δεν αποδέχτηκε το πρόβλημα, η ΕΕΤΤ έγλυφε τους εναλλακτικούς, όσοι είχαν πρόβλημα και κατέβαζαν για για μήνες virus definitions με 1KB/s δεν μπορούσαν να φύγουν εκτός και αν πλήρωναν αποζημίωση μέσω της ρήτρας. Εσύ δεν ζητάς αποζημίωση, η Forthnet όμως ζήταγε και σου έστελνε εξώδικα. Τα δικαιώματα μας ως καταναλωτές κουκουρούκου μανταλάκια. Δεν είναι λογικό να ζητάμε αποζημίωση για σκάρτη υπηρεσία αλλά είναι λογικό να μας σκίζουν οι εταιρείας και να μας πιάνουν κότσο. Πολύ ωραία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

Σου απάντησα πως εγώ έφυγα και δε πλήρωσα κανένα τέλος αποσύνδεσης. Αν κάποιοι μένανε για μήνες φοβούμενοι το τέλος αποσύνδεσης ή τα εξώδικα, δικό τους πρόβλημα. Κανείς πάροχος δε θα σε κυνηγήσει ανελέητα για το τέλος αποσύνδεσης, γιατί πολύ απλά ελπίζει να ξαναγυρίσεις. Ίσως στη δική μου περίπτωση επηρρέασε πως τους έδινα και 60 το μήνα Nova, δε ξέρω.

Για το p2p σου είπα πως δε με αφορά τι κατεβάζεις, αν είναι πειρατικό ή νόμιμο. Το throttling μπαίνει για να εξισορροπήσει το γεγονός πως το p2p με τα πολλά του connections καταστρέφει τους τρόπους αυτορύθμισης του tcp/ip. Σωστά λοιπόν γίνεται throttling όταν υπάρχει congestion. Το διαθέσιμο bandwidth πρέπει να μοιράζεται όσο το δυνατόν δικαιότερα. Ούτε φυσικά είναι δυνατόν να έχουμε πάντα τις γραμμές άδειες, ώστε να μην υπάρχει congestion.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET vs OTE και άλλα...

malakudi, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Σου είπα ξεκάθαρα, αυτός που είχε συμβόλαιο, μπορούσε να φύγει χωρίς να πληρώσει τη ρήτρα; Δεν μιλάω για το τέλος αποσύνδεσης, μιλάω για μονομερές σπάσιμο συμβολαίου.

Τέλος, σου ανέφερα κάτι για επένδυση στις υποδομές. Κάποτε γίνονταν λόγος για τα μπουκωμένα DSLAMs. Από τότε, οι πάροχοι έχουν επενδύσει αρκετά και το congestion είναι εμφανώς καλύτερο. Κάποτε έβλεπες πχ 4 DSLAMs σε περιοχές με 60-70000 άτομα και τώρα σχεδόν 20 (τουλάχιστο στην δική μου περιοχή). Και γενικώς έχουν επενδύσει και στο bandwidth και τα Gbps που βγαίνουν εκτός Ελλάδας. Throttling κάνουν συνήθως οι ρουφιανοπάροχοι σε χώρες που απλά νομίζουν ότι έτσι θα αποθαρρύνουν το παράνομο κατέβασμα. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πάροχος που να έχει πρόβλημα ώστε να καταφύγει σε 'λύσεις' throttling.

Last edited by a moderator:
Μα το τέλος αποσύνδεσης είναι η ρήτρα για το σπάσιμο, το ίδιο λέμε. Και δεν αναφέρομαι σε throttling για περιορισμό πειρατείας, αλλά σε throttling των p2p όταν υπάρχει γενικότερο congestion. Πάντα μπορεί να υπάρξει αυτό, να πέσει ένα κύκλωμα προς το εξωτερικό πχ για κάποιες ώρες ή μέρες. Τι πρέπει δηλαδή να γίνει τότε; Ο p2p να τερματίζει (επειδή μπορεί να ανοίγει δεκάδες connections) και όλοι οι άλλοι να σέρνονται; Δε το νομίζω. Πάντως p2p throttling επιβεβαιωμένα νομίζω έχει χρησιμοποιήσει μόνο η Hellas Online.

Παιδιά εγώ είχα βλάβη στη forthnet που προσπαθούσαμε να την φτιάξουμε 5 μήνες τουλάχιστον, τους 4 τελευταίους δόθηκε στον οτε...!Τους έλεγα θα φύγω εν μέσω συμβολαίου κ δν δίνω φράγκο γιατί δεν μου παρέχετε αυτά που πληρώνω, αλλά ήταν κατηγορηματικοί ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, κάτι που έγραφε όντως το συμβόλαιο..!(γράφει πως για βλάβη που οφείλεται στον οτε δεν υπάρχει υπαιτιότητα της forthnet..)Τελικά μετά κόπων και βασάνων φτιάχτηκε το internet και μου πιστώσανε την περίοδο της βλάβης..!Να τονίσω πως με ενημέρωσαν πως υπάρχει περίπτωση να μην φτιαχτεί ποτέ από τον οτε...αλλά τότε θα μπορούσα φυσικά να διακόψω δωρεάν..Τώρα αν εμπιστεύεστε εσείς τέτοια εταιρία τι να πω...!Και μην μου πείτε ότι φταίει ο οτε που έχει γραμμένους τους εναλλακτικούς!Σου δίνω 60 ευρώ το μήνα και κόψε το λαιμό σου να βρεις τρόπο να μου παρέχεις αυτό που πληρώνω..

Το συμβόλαιο μπορεί να λέει πως για να φύγεις θα πρέπει να υπάρχει ευθυγράμμιση 5 πλανητών. Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να φύγεις. Φεύγεις, καταγγέλεις τη σύμβαση για τους λόγους που αναφέρεις, αρνείσαι να πληρώσεις οποιαδήποτε χρέωση, αν σε πρίζουν σε τηλέφωνα τους στέλνεις και ένα εξώδικο για παρενόχληση και πίστεψέ με, η πιθανότητα να σε πάνε στο δικαστήριο όπου θα χάσουν πανηγυρικά είναι 0. Το ότι υπέγραψες το συμβόλαιο δε το καθιστά εφαρμοστέο καθ' ολοκληρία, υπάρχουν αυτό που λέμε "καταχρηστικοί όροι".