Λοιπον κυριοι οι πρώτες εντυπωσεις μου απο τα DT 770LE επιγραμματικά:
1) Εφαρμογή: Τα πιο ανετα ακουστικά που εχω φορέσει. Μπορώ να τα φοράω χωρις κουραση περισσότερο απο όλα τα ακουστικά που εχω!
2) Μεσοϋψηλές - υψηλές: Πολύ λεπτομερείς, αναλυτικές και αέρινες χωρις καθολου "γρέζι" (grain) και χωρίς σε καμια μα καμια περίπτωση να γινονται κουραστικές ή σκληρές και με αρκετό σωμα ωστε να μην τις πεις λεπτές.
3) Μεσαίες: Σαφως και ειναι παρουσες σε εναν ακρως ικανοποιητικό βαθμό αλλα ανάλογα με την ηχογράφηση μπορουν να ακουστουν κάπως απόμακρες... Σε καμια περίπτωση δεν τις λες "μπροστά" "in your face". Ειναι απο παρουσες εως κάπως πισω. Σε γενικές γραμμες αυτο το χαρακτηριστικό -ο "μπροστά" ηχος- προσωπικά μου αρεσει στον ηχο και για αυτό άλλωστε μου αρεσουν και τόσο πολύ τα HD25 1-II αλλα απο την άλλη και η παρουσιαση των 770LE δεν ειναι καθολου ασχημη, και μάλλον ταιριάζει με την άερινη υψηλή περιοχή! Οι φωνες κατα περίπτωση μπορουν να ακουστουν πιο πισω απο οσο θα ήθελα. Εννοώ δλδ πως το χαρακτηριστικό αυτο των μεσαιων γινεται πιο εμφανες στις φωνες και μάλλον περισσότερο στις γυναικειες (αυτο με μια επιφυλαξη)!!
4) Χαμηλές: Παρουσες, μπόλικες ρε παιδι μου... πολυ πιο μπόλικες απο τα AKG μου, ελαφρώς υπολεγχόμενες, αλλα οχι τόσο που να σε αποσπουν απο την μουσική απόλαυση... σαφως και θα τις ηθελα πιο ελεγχόμενες βεβαια...
5) Στερεοφωνική απεικόνηση: Ως κλειστό ακουσικό σαφως σου δινουν την εντυπωση πως όλα εξελίσονται μέσα στο κεφάλι σου και όχι γυρω απο αυτο.. οπως κάποια ανοιχτά -αν κ ισως αυτό να μην θεωρειται και εντελως ακριβες απο κάποιους για κάποια ακουστικα βλεπε K/Q701-702! Απο την άλλη υπάρχει ικανοποιητικός διαχωρισμός των οργάνων και ποτέ δεν νιωθεις να υπάρχει συνωστισμός

..
6) Ταχυτητα: Σαφως δεν τα λες και τα πιο "γρήγορα" ακουστικά αλλά ουτε και "αργά" εχουν μια φυσική ατακα και αποσβεση που -εκτος απο το χαμηλό οπως ειπα πριν- συμβάλει στον γενικότερο "ανετο" χαρακτηρα των ακουστικών!!
7) Ηχοχρώματα: Πολύ ακριβή! Ολα τα οργανα ακουγονται με φυσικότητα και χωρις καθόλου τεχνιτή υφη!
Aυτά σε γενικές γραμμες και με την σχετικά περιορισμένη χρηση που τους εχω κάνει μεχρι τωρα!
Αν διάβαζα ολα αυτά που εγραψα πιο πάνω ισως και να μην μου κινουσαν το ενδιαφέρον σαν ακουστικά αλλα ακούγοντάς τα νιώθω οτι απολαμβάνω σε μεγαλο βαθμό την μουσική, κάπως αλλιως απο το πως θα ονομαζα τις μουσικές μου προτεραιοτητες, μεν αλλα σε μεγάλο βαθμό δε...
Γενικώς τα θεωρώ μάλλον μια επιτυχημένη αγορά και συμπληρωνουν την μικρή μου συλλογή με μια διαφορετική αλλά ακρως ικανοποιητική μουσικά αποψη!
Αν ειχαν λιγο πιο ελεχγομενο χαμηλό αρχικά και λίγο πιο παρουσα την ευρυτερη μεσαια περιοχή θα μπορουσα να τα ονομάσω ακομα και ιδανικά ακουστικά!!!
Η Beyerdynamic ειναι μια εταιρία που πρέπει να την εξερευνησω ηχητικά οπως κ να εχει!
Οι εν/τες που χρησιμοποιησα ήταν κατα κυριο λόγο ο JDSlabs Ο2 και επειτα ο Fiio Ε9i. Σαν πηγη ειχα ειτε την κυρια πηγη του συστηματος μου (man mini - Audirvana Plus ( και με Integer&Direct Modes) / Decibel - HifaceEvo & 2- ΕVO DAC), είτε το ipod 4 ή 5g (δεν ξερω) με lod καλωδιο είτε και το κινητό μου Samsung Galaxy Nexus με τον Neutron Music Player!!