Φώτα για Avensis 2004

Re: Απάντηση: Re: Φώτα για Avensis 2004

Μου έχει τύχει αρκετές φορές, όντως. Ευτυχώς γι'αυτήν την περίπτωση ο καθρέπτης μου είναι ηλεκτρονικός κι όταν είχα ρωτήσει την αντιπροσωπία, ο μηχανικός μου είχε πει να προσέχω μην χαλάσει γιατί κοστίζει 700 Ε... Ζαλίστηκα, lol

Γι' αυτό λέω, ό,τι κάνεις πρόσεξε όχι μόνο να είναι συμβατό με το αυτοκίνητό σου αλλά και σωστά τοποθετημένο ώστε να μην ενοχλεί τους άλλους. Το τελευταίο πολλές φορές είναι και το πιο δύσκολο, ειδικά αν δεν ακολουθείς τη "μαμά" λύση.

Υπάρχουν ορισμένα αμάξια, π.χ. όλα τα Smart, στα οποία αν βάλεις Xenon είναι εγγυημένο ότι θα γίνει φασκελοσυλλέκτης από τους υπόλοιπους οδηγούς. Νόμος. Παρόλα αυτά, πολλοί ηλεκτρολόγοι εξακολουθούν να προτείνουν Xenon ενώ ξέρουν ότι θα ενοχλούν. Καφρίλα.

Από εκεί και πέρα, αν σκέφτεσαι για Xenon καλό είναι να γκουγκλιάσεις λίγο το αμάξι σου για να δεις τι έχουν κάνει άλλοι, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Αν π.χ. υπάρχουν αναφορές για προβλήματα με τη δέσμη.

Η αξιοπιστία των after market είναι κάπως λαχείο. Όσα κάνουν 100-200 είναι κατά κανόνα κινεζιές. Αν έχουν καλή εγγύηση και ο ηλεκτρολόγος σου διαλέξει το σωστό μοντέλο για το αμάξι σου (ώστε να μην έχεις θέμα με την αναγνώρισή τους από τον εγκέφαλο) όλα θα πάνε καλά.

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες, τα xenon βγάζουν λιγότερη ζέστη από τις συμβατικές λάμπες. Το ίδιο και τα LED, αν και τα δεύτερα πολλές φορές έχουν φανάκι στο πίσω μέρος τους για να απάγεται καλύτερα η θερμότητα (η οποία εκλύεται στην ψύκτρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του LED). Αυτό το φανάκι θα το φοβόμουν λίγο σε περιβάλλον αυτοκινήτου. Θα είναι πολύ μετρημένες οι μέρες του.

Διάβασα διάφορα και στο internet. Μάλλον στις εργοστασιακές θα μείνω. Μέχρι και για το πιο άσπρο φως που θέλω, διάβασα να λένε κάποιοι, οτι, ενώ είναι πιο ευχάριστο μέσα στην πόλη και για μικρές διαδρομές, είναι γρήγορα κουραστικό και έχουν συναντήσει πρόβλημα σε ταξίδι διαρκείας σε μη φωτισμένους δρόμους - χάνουν πληροφορία απο το οδόστρωμα αντί να έχουν περισσότερη, ειδικά σε βρεγμένο δρόμο... Σε σχέση με το πιό κίτρινο φως της λάμπας αλογόνου εννοώ.
Εχει κανείς σχετική εμπειρία ?

Όπως λέει και το γνωστό ρητό, once you go white, you never go back (δε λέει αυτό ακριβώς, αλλά καταλαβαίνεις το νόημα :D )

Είναι τελείως άλλη αίσθηση τα άσπρα φώτα. Σε καλούς δρόμους αναδεικνύουν τη διαγράμμιση σε βαθμό που νομίζεις πως έχεις HUD :P

Σε κακούς δρόμους, δε νομίζω πως υπολείπονται των κλασσικών. Το μόνο πρόβλημα βέβαια είναι ότι η μη εργοστασιακή τοποθέτηση πάντα ενέχει τον κίνδυνο να ενοχλείς τους απέναντι.

Τώρα, σε κακοφωτισμένο δρόμο και βροχή με σκοτεινό ουρανό, δε σε σώζει τίποτα, απλά πηγαίνεις αργά.

Οι καλοί δρόμοι με σωστές διαγραμμίσεις, μπάρες κτλ είναι αυτοί ακριβώς που δεν χρειάζονται καθόλου δυνατά και "φαντασμαγορικά" φώτα. Ίσως στην αρχή να
"ενθουσιάζεσαι" αλλά πίστεψε με αν έχεις σκοπό να οδηγείς όλο το βράδυ, ή οδηγούσες όλη την μέρα και συνεχίζεις και το βράδυ, είναι το μόνο που δεν θες.

Σε κάτι ξεχασμένους ελληνικούς δρόμους όμως που δεν ξέρεις που είναι ο δρόμος και που το χωράφι, ή χειρότερα ο γκρεμός, εκεί κάθε βοήθεια είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και απαραίτητη.

Απο διάφορα forum ακούω καλά πράγματα για LED λάμπες NIGHTEYE, γύρω στο 20ρικο το ζευγάρι απο aliexpress. Προτιμώμενες αυτές χωρίς fan, δες εδω

Απάντηση: Re: Φώτα για Avensis 2004

Tο ρυθμιστικο της δεσμης για επανω-κατω στο ταμπλω δεν βοηθησε καθολου?

Mπα, το δοκίμασα. Καταλάβαινα οτι άλλαζε κάτι προς το φωτεινότερο, αλλά δεν έκανε τίποτα το αξιοσημείωτο...

Απο διάφορα forum ακούω καλά πράγματα για LED λάμπες NIGHTEYE, γύρω στο 20ρικο το ζευγάρι απο aliexpress. Προτιμώμενες αυτές χωρίς fan, δες εδω

Ευχαριστώ. Θα το ψάξω και γι'αυτά.