Φωτια στην Καισαριανη......

Το καλύτερο το άκουσα το πρωί ερχόμενος στο γραφείο σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό....όταν σε λίγα χρόνια δεν θα έχει απομείνει ούτε ένα δέντρο στο Λεκανοπέδιο, θα ακούμε για εστίες φωτίες σε... ζαρντινιέρα στην Πανόρμου, εκλήθει Πυροσβεστικό όχημα και αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Δεν ντρεπόμαστε καθόλου, τα στρέματτα που κάηκαν εκεί στην Καισαριανή, ήταν ίσως από το τελευταία κομμάτια πρασίνου στο Υμηττό και αποδεδειγμένα πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, με δεδομένο ότι η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσημη, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η βαρύτατη ευθύνη για την Πάρνηθα.

Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, με δεδομένο ότι η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσημη, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η βαρύτατη ευθύνη για την Πάρνηθα.

ελα μωρε τωρα....ασε τα παλληκαρια ( τους 300 ) να πανε διακοπες με τα κοτερα στο γαλαζιο αιγαιο....μη μου τους στενοχωρας τωρα .....:rifle:

Εγώ πάλι νομίζω πως υπάρχουν τεράστιες διοικητικές ευθύνες και έλλειψη ανδρών για περιπολίες ... Δεν άκουσα πουθενά γιατί δεν έγιναν προσλήψεις τα τελευταία 3 χρόνια και υποθέτω πως ή η σχολή πυροσβεστικής ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με αποτέλεσμα οι πρώτοι βγαίνουν φέτος ή προτιμούν να κάθονται στα γραφεία ή παίρνουν μεταθέσεις σε ακίνδυνα σημεία ή πολλά ακόμα ... Πολιτικές ευθύνες είναι το τελευταίο πράγμα που θα έψαχνα ... Δυστυχώς το ρεπορτάζ στην Ελλάδα είναι πιο τρύπιο και από τρύπα ...

Ελπίσω η οργή όλων μας να κρατήσει μέχρι και τις εκλογές,
για να πάρουν όλοι τους ένα καλό μήνυμα ........
αυτό της αποχής και της σιχαμάρας.

Εμένα προσωπικά θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα,
γιατί δεν είμαι πια αισιόδοξος και δεν πιστεύω πλέον κανέναν
από δαύτους.

Οτι και να κυβερνα το ιδιο ειναι. Οι κυβερνησεις αλλαζουν η κατασταση χειροτερευει και ο Ελληνας πολιτης απλα ξεχναει πολυ ευκολα.

Πάντως οι 300 δεν έχουν την ευθύνη να ελέγξουν αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια στο δάσος, ούτε τους δημάρχους που δεν τα μαζεύουν. Δηλαδή πρέπει οι μισοί Έλληνες να γίνουν πυροσβέστες για να μπορώ εγώ να πετάω από τσιγάρα μέχρι... ταξί όπου μου γουστάρει;

Αλέξης said:
Δεν υπάρχει πρόβλημα όμως για αποδείξεις ............ εάν περάσεις σε κανά μήνα θα υπάρχουν εκεί νέες αποδείξεις-σκουπιδαριό.
Πάμε σε καν'α μήνα να μαζέψουμε 3-4 σακούλες και να τις αδειάσουμε έξω από το δημαρχείο. Μια-δυο-τρεις φορές, πού θα πάει, θα το πάρει το μήνυμα.

Re: Απάντηση: Φωτια στην Καισαριανη......

Πάντως οι 300 δεν έχουν την ευθύνη να ελέγξουν αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια στο δάσος, ούτε τους δημάρχους που δεν τα μαζεύουν. Δηλαδή πρέπει οι μισοί Έλληνες να γίνουν πυροσβέστες για να μπορώ εγώ να πετάω από τσιγάρα μέχρι... ταξί όπου μου γουστάρει;

Πάμε σε καν'α μήνα να μαζέψουμε 3-4 σακούλες και να τις αδειάσουμε έξω από το δημαρχείο. Μια-δυο-τρεις φορές, πού θα πάει, θα το πάρει το μήνυμα.

Μέσα με χίλια ......... αρκεί να μην σκάσουν τα κανάλια/κοράκια γιατί
δεν γουστάρω να δίνω τροφή στα ζώα.

Ρε σεις τι λετε τωρα. Εγω λεω να κλεψουμε καμια σκουπιδιαρα γεματη και να την αδιασουμε εκει μπροστα στο Δημαρχειο.

Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε σήμερα το πρωί με e-mail
Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια η ψέματα , αλλά αν είναι αλήθεια
Τότε τα πράγματα είναι σοβαρά

Πιστή στο κλίμα της εποχής, η Ιερά Μητρόπολη Βύρωνος-Καισαριανής-Υμηττού προχώρησε στην απροκάλυπτα εμπρηστική απόφαση να ανεγείρει νέα κτηριακή πτέρυγα της μονής Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του δάσους της Καισαριανής, προκειμένου να στεγάσει διοικητικές και άλλες υπηρεσίες της.

Χρησιμοποιώντας προσχήματα για δήθεν κοινωφελή-φιλανθρωπικό χαρακτήρα του έργου, κατάφερε να παρακάμψει τα νομικά κωλύματα και αδιαφορώντας για τη δημοτική αρχή, που άργησε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου, μια απόφαση που θα επιβαρύνει δάσος με τεράστια αισθητική και πολιτιστική αξία για τους δημότες της Καισαριανής και οικολογική αξία για το περιβάλλον του λεκανοπεδίου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της μονής Αγ. Ιωάννη στην Καισαριανή, την Τετάρτη 18/7, ώρα 19:30, για να απαιτήσει την άμεση ματαίωση όλων των οικοδομικών δραστηριοτήτων μέσα στο δάσος.

Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε την είδηση όπου κρίνετε απαραίτητο. Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στα όρια των δήμων Καισαριανής και Βύρωνα, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι επιβεβλημένο να κινητοποιηθούμε άμεσα με κάθε αποτελεσματικό τρόπο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη

Αυτό μου το είπαν κι εμένα χθες.... αληθεύει.... ήθελαν εδώ και καιρό να φτιάξουν πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή που κάηκε.

Απάντηση: Re: Φωτια στην Καισαριανη......

Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε σήμερα το πρωί με e-mail
Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια η ψέματα , αλλά αν είναι αλήθεια
Τότε τα πράγματα είναι σοβαρά

Πιστή στο κλίμα της εποχής, η Ιερά Μητρόπολη Βύρωνος-Καισαριανής-Υμηττού προχώρησε στην απροκάλυπτα εμπρηστική απόφαση να ανεγείρει νέα κτηριακή πτέρυγα της μονής Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του δάσους της Καισαριανής, προκειμένου να στεγάσει διοικητικές και άλλες υπηρεσίες της.

Χρησιμοποιώντας προσχήματα για δήθεν κοινωφελή-φιλανθρωπικό χαρακτήρα του έργου, κατάφερε να παρακάμψει τα νομικά κωλύματα και αδιαφορώντας για τη δημοτική αρχή, που άργησε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου, μια απόφαση που θα επιβαρύνει δάσος με τεράστια αισθητική και πολιτιστική αξία για τους δημότες της Καισαριανής και οικολογική αξία για το περιβάλλον του λεκανοπεδίου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της μονής Αγ. Ιωάννη στην Καισαριανή, την Τετάρτη 18/7, ώρα 19:30, για να απαιτήσει την άμεση ματαίωση όλων των οικοδομικών δραστηριοτήτων μέσα στο δάσος.

Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε την είδηση όπου κρίνετε απαραίτητο. Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στα όρια των δήμων Καισαριανής και Βύρωνα, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι επιβεβλημένο να κινητοποιηθούμε άμεσα με κάθε αποτελεσματικό τρόπο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη

Τα γνωστά των Αγίων Πατέρων... Ούστ ξανά!