Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Δεν είναι κρίμα να γνωρίζεις μόνο δύο στον κόσμο; -bye-
Το καλούπι θέλω να δω εγώ... Έστω και λίγο... Απο μακρυά... :flipout:

Πανεμορφο φωτιστικο και κυριως μοναδικη κατασκευη με την τσιμεντοβαση και το καπελο με τον δισκο!

Δεν καταλαβα πως φτιαχτηκε το μαυρο καπελο. H λαμπα GU10 σωστη σκεψη για την χαμηλη θερμοκρασια που αναπτυσσει.

Αριστος :2thumb22sup:

ειχα καποια ξυλα απο μια διαλυμενη θηκη περιοδικων και ετσι προχωρησα στην κατασκευη του παρακατω φωτιστικου. Η βαση ειναι απο τσιμεντο που καλουπωσα σε φαγητοδοχειο, και το καπελο απο διαμορφωμενο δισκο 45 στροφων.
Τα ξυλα κοπηκαν, τρυπηθηκαν, τριφτηκαν και περαστηκαν 5 χερια Tru oil, oλα τα μεταλλικα στοιχεια βαφτηκαν με μαυρο ματ. Το μεταλλικο στοιχειο στο καπελο κατασκευαστηκε απo διαμορφωμενο τσερκι. Μαυρο φις και διακοπτης, λαμπα led GU10.
Εβγαλα βιαστικες φωτο, γιατι το φωτιστικο δοθηκε αμεσως δωρο σε φιλικο ζευγαρι, για να διακοσμησει το νεο τους σπιτι.

Πολυ δυνατο :)

Ωραίο Θανάση. η βάση βγήκε φοβερή, πως τα κατάφερες και την έκανες τόσο λεία ; φαντάζομαι τη σταθερότητα που θα έχει.
Μία ένσταση. η gu10 νομίζω βγάζει πολύ συγκεντρωτικό φως, ακόμα και σε ανοιχτές (360) μοίρες σε τόσο κοντινή απόσταση. Για γραφείο η γνώμη μου είναι μία Ε14 ή Ε27 που θα είχαν πιο καλή διάχυση του φωτός.
α, και το καπελάκι με το δίσκο βινυλίου, τρέλα !!

Σας ευχαριστω πολυ ολους
Μπαμπη απο (πολυ) μακρια, οπως τα λες. Ενταξει, μπορει να ημουν υπερβολικος, αντε να ειναι αλλοι 3 στον κοσμο! :grandpa: :flipout:
Κωστα τα παντα ολα, αλλά ειναι ιεροσυλια να διαμορφωσω Καζαντζιδη. :smash:

Μια χαρα διαχυση εχει η gu10, απαιτειται λαμπα led λογω πολυ χαμηλης θερμοκρασια (οπως εγραψε και ο Μιχαλης). Με λαμπα πυρακτωσεως λιωνει το βινυλιο.

Απάντηση: Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Μάστορα !!! :worshippy::worshippy::worshippy:

Γεια σου Νικ :ernaehrung004:

ειχα postαρει και αυτο εδω αλλά χαθηκε (????) η φωτο
την ξαναβαζω

Attachments

• ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€š Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ δ desing 2 [640x480].jpg
    ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€š Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ δ desing 2 [640x480].jpg
    36.9 KB · Views: 172
Δεν χαθηκε ακριβως η φωτο, κατι συνεβη στον server που ειχες ανεβασει την φωτο αρχικα. Εχει συμβει και σε αλλους χρηστες, θα πρεπει να καθαρισω το νημα, δουλεια μου εβαλες :))

Πως εκανες αυτο το καπελο ομως, κατι ειχες πει για τσερκι??

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

ειχα καποια ξυλα απο μια διαλυμενη θηκη περιοδικων και ετσι προχωρησα στην κατασκευη του παρακατω φωτιστικου. Η βαση ειναι απο τσιμεντο που καλουπωσα σε φαγητοδοχειο, και το καπελο απο διαμορφωμενο δισκο 45 στροφων.
Τα ξυλα κοπηκαν, τρυπηθηκαν, τριφτηκαν και περαστηκαν 5 χερια Tru oil, oλα τα μεταλλικα στοιχεια βαφτηκαν με μαυρο ματ. Το μεταλλικο στοιχειο στο καπελο κατασκευαστηκε απo διαμορφωμενο τσερκι. Μαυρο φις και διακοπτης, λαμπα led GU10.
Εβγαλα βιαστικες φωτο, γιατι το φωτιστικο δοθηκε αμεσως δωρο σε φιλικο ζευγαρι, για να διακοσμησει το νεο τους σπιτι.

Πολύ ωραίο Θανάσση. Μπράβο.

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ ύφασμα για να επισκευάσω καπέλο φωτιστικού?
Εάν είναι δυνατό κάποιο e-shop.
Ευχαριστώ πολύ!

σας ευχαριστω Αντωνη και Κυρ

Μιχαλη, το μεταλλικο τσερκι συσκευασιας το εκανα Γ
(τη φωτο με το κρεμαστο φωτιστικο την ειχα ανεβασει στον server του avclub)

Attachments

• Γβ€žΓΖ’ΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒΊΓŽΒΉ.jpg
    Γβ€žΓΖ’ΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒΊΓŽΒΉ.jpg
    42.1 KB · Views: 203
Μου έκαναν δώρο μια "έξυπνη" λάμπα xiaomi YEELIGHT απο αυτές που τις χειρίζεσαι μέσω wifi με εφαρμογή. Αλλάζει φωτεινότητα,χρώμα θερμοκρασία κτλ και μπορεί κανείς να φτιάξει πολλά προφίλ! Τη "φύτεψα" λοιπόν σε θαλασσόξυλο, μαζί με το ντουί βέβαια, μ'εσα σε μιά κουφάλα,ενώ απο την άλλη κουφάλα βγήκε το καλώδιο. Η "φωλιά" γεμίστηκε με συγκολλητική μαστίχη της fischer και το θαλασσόξυλο βάφτηκε με χρώμα κιμωλίας. Επίσης με χρώμα κιμωλίας βάφτηκε και η βάση που είναι δρυς.

Attachments

• IMG_20190816_155911.jpg
    IMG_20190816_155911.jpg
    86.2 KB · Views: 206
  • IMG_20190816_155928.jpg
    IMG_20190816_155928.jpg
    82.3 KB · Views: 205
  • IMG_20190816_160011.jpg
    IMG_20190816_160011.jpg
    78.1 KB · Views: 204
  • IMG_20190816_160030.jpg
    IMG_20190816_160030.jpg