Φωτισμός με οπτικές ίνες!

Παιδιά ανοίγω αυτό το νήμα ζητώντας τη γνώση σας για το αντικείμενο.Σκέφτομαι να φτιάξω κάποια φωτιστικά,για διακόσμηση κυρίως,που απαιτούν μικροσκοπικά φωτάκια,άρα η λύση των οπτικών ινών μου φαίνεται η βέλτιστη.Δηλώνω όμως άσχετος με το αντικείμενο..
-Πως οδηγούνται;
-Πως τερματίζονται;
-Πόσο κοστίζουν,και απο πού προμηθευόμαστε;

Ευχαριστώ!

Οδηγουνται ακομα και με λαμπα το πιθανοτερο. Στη δουλια παλια καναμε πλακα φωτιζοντας patch cords με απλο φακουδακι και βλεπαμε το φως στην άλλη ακρη.
Για τον τερματισμο φανταζομαι οτι ενα κλειστο κουτι με την πηγη μεσα και μικρες τρυπες για να περάσει το ενα ακρο μεσα αρκει.
Θελει λιγο πειραματισμο αλλά νομιζω οτι ειναι εφικτο να γινει.
Το που θα τις βρεις τωρα... ε γατεχω...

Οι οπτικές ίνες το μόνο που χρειάζεται είναι να φωτίσεις το ένα άκρο τους με φως.

Μπορείς να παρεμβάλεις ανά ομάδες ένα διαφανές χρωματιστό για έγχρωμο φωτισμό ή ακόμα να τα φωτίζεις με Led που αλλάζουν χρώμα με τηλεκοντρόλ.

Ευχαριστώ Στελή!Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε έτοιμο οδηγό,πχ σαν αυτούς που έχουν τα φωτιστικά-μπουκέτα αν τα έχετε δει.Με ενσωματωμένη πηγή φωτός δηλαδή.Και για τερματισμό έχω δει κατι μινι κώνους..

Δε νομίζω να είναι κάτι ιδιατερο. Ενα κουτί θες να έχει μέσα τη πηγή και από μία τρύπα να βάλεις μέσα τη μία άκρη από τις οπτικές ίνες. Μετά τη δουλειά θα τη κάνουν μόνες τους. Πολύ καλή και η ιδέα του Γιάννη να βάλεις λάμπα ή λεντοταινία με τηλεκοντρόλ. Θα μπορείς πέρα από χρώμα να ρυθμίζεις και την αυξομείωση του φωτεισμού αναβόσβημα κλπ
Αν θες οδηγίες για λεντοταινία έχω γράψει έναν οδηγό πρόσφατα και για μονοχρωμες και για RGB
http://www.thelab.gr/reviews/diy/led-strip-guide-και-εγένετο-φως-r524/

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά.Τα θέματα λοιπόν είναι πώς σφραγίζουμε το κουτάκι της λάμπας απο διαρροές φωτός,πώς τερματίζουμε όμορφα,και πόσες ίνες μπορούν να τερματιστούν στο ίδιο "ντουί".

Αν θες οδηγίες για λεντοταινία έχω γράψει έναν οδηγό πρόσφατα και για μονοχρωμες και για RGB

Στην κουζινα τι εχεις βαλει; Αυτες τις 5050 που λες; Και αν επιτρεπεται σε ποιο σημειο; Κεντρο στη θεση που ειναι τα σποτ που αντικατεστησαν ή κοντα σε καποιο ακρο ( προς τοιχο ή προς τα εξω);

5050 με το προφιλ αλουμινιου που υπαρχει στον οδηγο. Επειδη τότε δεν ειχα διαθεσιμο ντιμερ λεντοταινιων εβαλα ενα pci slot fan controller.

Μπηκε κατω απο το σοκορο των ντουλαπιων προς τα εμας οπως κοιταμε τα ντουλάπα. Φώτο αυριο μιας κ τωρα ειμαι σε φαση 10ης βοτκας και παω να συμπληρωαω τη δωδεκαδα :p

Νικο κανε ενα κουτί ντυσε το μέσα με αλουμινοχαρτο ή αλουμινοταινια ασε ενα δυο ανοιγματα για αερισμο και βαλε σε μια οπη τις ινες. Δε το εχω κανει αλλα δε βρισκω λογο να μη δουλέψει. Το φως δε θα παει πουθενά και θα ανακλαστει απο το αλουμινοχαρτο στις πλευρές, αρα δε θα "χαθεί"

Θα μπορουσες να πεις οτι δοκιμαζεις panning σε ενα κουνουπι που πεταγε στην κουζινα.
Εχω 2 μετασχηματιστες 100W που γραφουν επανω γερμανικα και μια μαρκα LεS (το ε καλιγραφικο - οι ηλεκτρολογοι πειτε μου πως το ψαχνω στο νετ γιατι δεν βρισκω κατι) και ηταν για 5 x 20W αλογονου. Μετα μπηκαν 5 χ led λαμπες με την στρογγυλη πλακετα, αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος, καθως "ουκ ερχετε μονο το γηρας" και οι απαιτησεις μου σε φωτισμο εχουν αυξηθει (τωρα αυτο που κοβω ειναι το καροτο ή το δακτυλο; Αουτς το δακτυλο ηταν).
Συγνωμη απο τον Νικο που "βιασα" λιγο (πως λεμε "ολιγον εγκυος") το θεμα του.

Απάντηση: Re: Φωτισμός με οπτικές ίνες!

Ρε τη ρουφιάνα!!!
Απίστευτα πλήρης και καλογραμμένος οδηγός. :grinning-smiley-043 :worshippy: :grinning-smiley-043 :worshippy: :grinning-smiley-043

Ρε πουλάκι μου, αυτά που έχεις δημοσιεύσει κατά καιρούς δεξιά κι αριστερά (:silly:) δεν μπορούμε να τα συγκεντρώσουμε κάπου εδώ μέσα ώστε να ανατρέχουμε και να ξεστραβωνόμαστε;

Μπαμπά καλά τα λες εσύ αλλά έχει προβλήματα το πράμα.
1. Ειναι δύσκολο να ξαναμανα ποσταριστουν τόσες φωτογραφίες ανα οδηγό. Ασε που εχει περιορισμό στο πόσες μπορείς να ανεβάσεις ανα ποστ εδώ οπότε πρέπει να το σπάσεις σε 10 Posts ένα άρθρο για να μπει. Αυτό το είχα συναντήσει στον οδηγό με τις μπαταρίες του bosch και ήταν σπάσιμο νεύρων
2. Χρόνο που δεν έχω δυστυχώς
3. Θα μπορούσαν να μαζευτούν τα links σε ένα άρθρο αλλά δεν ειναι σωστό. Θα είναι σα να χρησιμοποιώ το Traffic του avclub για παραπομπή αλλού. (έμμεση διαφήμιση)

Μπαμπά καλά τα λες εσύ αλλά έχει προβλήματα το πράμα.

Τα προβλήματα υπάρχουν για να ξεπερνιούνται και να λύνονται.
Αν υπάρχει διάθεση, και σε συνεργασία με τα παιδιά που τρέχουν το forum αυτό το διάστημα, όλα γίνονται. :grandpa:

Δε νομίζω να είναι κάτι ιδιατερο. Ενα κουτί θες να έχει μέσα τη πηγή και από μία τρύπα να βάλεις μέσα τη μία άκρη από τις οπτικές ίνες. Μετά τη δουλειά θα τη κάνουν μόνες τους. Πολύ καλή και η ιδέα του Γιάννη να βάλεις λάμπα ή λεντοταινία με τηλεκοντρόλ. Θα μπορείς πέρα από χρώμα να ρυθμίζεις και την αυξομείωση του φωτεισμού αναβόσβημα κλπ

Βρε Αγάπη προσπάθησα να ανοίξω το λινκ πο το κινητό και κόλλησε εντελώς. Ούτε απο το κουμπί ανταποκρινόταν. Πρώτη φορά τέτοιο πράγμα. Ελπίζω στο ταμπλετ να μπορέσω να το δω.