Voreios
Supreme Member
- 18 January 2007
- 4,750
Re: Απάντηση: Φωτοβολταϊκά??? (reprise)
Δεν μιλάω για πώληση ρεύματος στην ΔΕΗ, εννοώ αυτόνομη εγκατάσταση φωτοβολταικού/ων και συσσωρευτή/ων σε σπίτι και η ΔΕΗ να παραμείνει για όταν δεν έχεις δική σου παραγωγή. Ξέρω ότι ειναι οικονομικά ασύμφορο αυτό σήμερα, αλλά μπορεί σύντομα να συμφερει έτσι όπως ακούμε για τις τιμές του οικιακού ρεύματος (+50% στα επόμενα τρία χρόνια) ή για εξίσωση τιμής πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης και επιπλέον είναι και για το γ@μότο, αν μου διπλασιάσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θέλω να βρω ενα τρόπο να μη πάρουν ούτε ευρώ παραπάνω!
Τεχνικά όλα είναι δυνατά ακόμη και με σημερινή τεχνολογία (έχω στήσει τέτοια συστήματα). Ο παράγοντας κόστος είναι όμως αυτός που συνήθως μας τα κρατά ακόμη μακριά (αν και τις περισσότερες φορές ο παράγοντας βούληση είναι αυτός που τα κάνει όλα μαντάρα).
Όμως είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν είναι νόμιμο σε σύστημα που έχουμε διασυνδέσει με τη ΔΕΗ και πουλάμε ρεύμα να έχουμε αποθήκευση ενέργειας. Επίσης αυτό που κάνει τα φωτοβολταϊκά τόσο συμφέροντα σαν επένδυση είναι η διαφορά μεταξύ τιμής αγοράς (0.35-0.55 ανάλογα με ποιο καθεστώς πουλάς ρεύμα στη ΔΕΗ) και πώλησης (0.075 την kWh από τη ΔΕΗ).
Δεν μιλάω για πώληση ρεύματος στην ΔΕΗ, εννοώ αυτόνομη εγκατάσταση φωτοβολταικού/ων και συσσωρευτή/ων σε σπίτι και η ΔΕΗ να παραμείνει για όταν δεν έχεις δική σου παραγωγή. Ξέρω ότι ειναι οικονομικά ασύμφορο αυτό σήμερα, αλλά μπορεί σύντομα να συμφερει έτσι όπως ακούμε για τις τιμές του οικιακού ρεύματος (+50% στα επόμενα τρία χρόνια) ή για εξίσωση τιμής πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης και επιπλέον είναι και για το γ@μότο, αν μου διπλασιάσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θέλω να βρω ενα τρόπο να μη πάρουν ούτε ευρώ παραπάνω!