Φωτοβολταϊκά

Θεμα συνιδιοκτησιας δεν τιθεται στην προκειμενη περιπτωση.
Το κοστος μονο με δανειο.
Γιατι το δανειο θα ειναι λογος η τραπεζα να ειναι δερβεναγας, αφου (αν ειμαι ενημερωμενος σωστα), δευσμευτεται η ΔΕΗ για την αποπληρωμη

Το κοκκινο edited μετα απο αυτο που εγραψε ο Βασιλης...

εννοώ συνιδιοκτησία, πρέπει να είσαι 100% ιδιοκτήτης, κάτι που ακόμα και στις σύγχρονες μεζονέτες είναι ...ψιλοθέμα.
Ο δερβέναγας, είναι άλλος ένας που θα καρπωθεί μέρος από τα κέρδη της επένδυσης.
Γι αυτό λέω καλύτερα να έχεις έτοιμα χρήματα.
Αλλιώς θα χάσεις από χέρι άλλο ένα 10% + εξτρά

Ντίνο, αυτο δεν το ξερω. Παντως η συμβαση που υπογραφεις ΕΣΥ ειναι με το ΔΕΣΜΗΕ και οχι με τη ΔΕΗ. Και η αλλη συμβαση ειναι αυτη που υπογραφεις παλι ΕΣΥ με την τραπεζα. Ενω αναφερεται η πρωτη συμβαση στη δευτερη, η τραπεζα εσενα δανειζει.

Ο ΔΕΣΜΗΕ ειναι φορεας που συμμετεχει η ΔΕΗ και το Δημοσιο, και εχει την υποχρεωση να πληρωνει τους παραγωγους, μικρους και μεγαλους. Τελευταια αυτες οι πληρωμες εχουν καθυστερησεις. Αν διαβασεις, σιγα σιγα υπαρχουν δημοσιευματα που αναφερουν προβληματα ρευστοτητας, και για εμενα δεν ειναι καλο σημαδι. Μπορει παλιοτερα η συναλλαγη με το Δημοσιο να ηταν εγγυημενη, αλλα τωρα μαλλον οχι.

Αν ειχα τα λεφτα και καθονταν, μπορει να το σκεφτομουν. Το να δανειστω για να το κανω, δυσκολα.

Θειος συναδελφου που εχει βαλει στην Λουτσα απο τον Φλεβαρη που μας περασε, μολις μου ειπε οτι εισπρατει κανονικα
(2 μηνες το εχει βεβαια, αν εχει αυτο καποια σημασια)

Απάντηση: Re: Φωτοβολταϊκά

Θα γίνει σιγά - σιγά εμφανές στον πολύ κόσμο, ότι οι πόλεις για να επιβιώσουν θα πρέπει να οργανωθούν ως πόλεις-κράτη κατά τα αρχαϊκά πρότυπα εκτός της άμυνας.
Αυτή είναι και η πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κάτι βέβαια που ποτέ δεν θέλει η κεντρική διοίκηση ειδικά στην Ελλάδα.
Κάτι που ισχύει, άσχετα αν δεν ακούγεται, σε πολλές προηγμένες πόλεις του εξωτερικού.
Πόλεις απεξαρτημένες από την κεντρική εξουσία είτε εγχώρια είτε ευρωπαική (βλ. κοινοτικές χρηματοδοτήσεις) που ολοένα θα μειώνει τα κονδύλια, τις επιχορηγήσεις και το προσωπικό.
Πόλεις με καθαρά δική τους οικονομική, ενεργειακή (φωτοβολταικά πάρκα, ενέργεια από σκουπίδια, μικρά υδροηλεκτρικά) και περιβαλλοντική ανάπτυξη.
Πόλεις στηριγμένες από τους δημότες τους, τοπικές αυτοδιοικήσεις στηριγμένες στους δικούς τους πόρους αφιερωμένες στην ευημερία των ίδιων τους των δημοτών.
Αν δεν γίνει κάποτε αυτό, όλο και θα μειώνεται το συνολικό επίπεδό τους με άμεσο αντίκτυπο την δυσπραγία, την κακομοιρία, την μιζέρια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής και των περιουσιών των δημοτών.

Το μήνυμα πρέπει να γίνει sticky σε θέματα με παρόμοιο περιεχόμενο. Να το βλέπουμε όλοι μας και αν τυχόν μπουν κάποιοι από τους σημερινούς ή αυριανούς "άρχοντες' της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι μια τυχερή χώρα. Δεν χρειάζεται να ξαναανακαλύψουμε τον τροχό, αρκεί να αντιγράψουμε τέτοιες ενέργειες.
Φίλε Sherpa έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και τα έζησα σε μια επαρχία της Δανίας για μια εβδομάδα. Τίποτα δεν πήγαινε χαμένο. μια κυριολεκτικά τοπική αυτοδιοίκηση.

ο γείτονας έβαλε δίπλα μου.
2 μήνες τα μηχανάκια έχουν σκάσει στο ρεύμα και η ΔΕΗ ακόμα δεν τον σύνδεσε.
Επειδή δεν έβαλε τον ηλιακό.
Αλλος φίλος καθυστέρησε πάνω από 6μηνο. Επειδή η ΔΕΗ δεν είχε παραλάβει inverter από την Ινδία....

Εγώ άμα δεν δω πόσα βγάζει ο γείτονας δεν τολμώ....

H eurobangggggggggggg προχωράει άμεσα ,,, εάν προσημειώσεις το ακίνητο που θα κουβαλάει το μπουρδοπάνελ ,, δλδ εάν κάτι στραβώσει στην υπόθεση και δεν μπορείς να έρθεις σε λογαριασμό ,, παίζει και να κοιμάσαι πάνω στα πάνελ .... με κουβέρτα απο τον δήμο Αθηναίων ...

Με κάποιο άλλο-διαφορετικό κράτος ίσως και να το δοκίμαζα.
Τώρα, ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευθώ τα χρήματα μου στο κράτος, γιατί κατ εμέ περι αυτού πρόκειται!

ο γείτονας έβαλε δίπλα μου.
2 μήνες τα μηχανάκια έχουν σκάσει στο ρεύμα και η ΔΕΗ ακόμα δεν τον σύνδεσε.
Επειδή δεν έβαλε τον ηλιακό.
Αλλος φίλος καθυστέρησε πάνω από 6μηνο. Επειδή η ΔΕΗ δεν είχε παραλάβει inverter από την Ινδία....

Εγώ άμα δεν δω πόσα βγάζει ο γείτονας δεν τολμώ....

Η περιπτωση που περιγραφεις δεν λεει τιποτα.

Ο ηλιακος ειναι απαραιτητη προυποθεση. Αν δεν την πληροι καποιος γιατι να εισπρατει ??

Επειδή το ψάχνω κι εγώ, νομίζω πως για οικιακές εγκαταστάσεις (στέγες και ταράτσες) η επένδυση είναι συμφέρουσα.
Με ένα συνολικό κόστος εγκατάστασης 20.000 για 7,0-7,5 KW και με ένα δάνειο για το 60% του κόστους (12.000 ), με επιτόκιο 6,8%, με πέντε έτη αποπληρωμή, έχεις ως αποτέλεσμα :

να έχεις έσοδα γύρω στα 350 - 400 το μήνα με τα οποία θα πληρώνεις τη δόση του δανείου (γύρω στα 240 το μήνα) και να σου περισσεύουν και 110 - 160 το μήνα, δηλαδή 220 - 320 για τον διμηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ. Νομίζω πως σε πέντε χρόνια που θα έχεις κάνει την αποπληρωμή του δανείου θα έχεις ένα μηνιαίο εισόδημα αρκετά καλό για το ύψος της επένδυσης που θα εχουμε κάνει.

Από την άλλη, με το χειρότερο σενάριο της μη πληρωμής από τη ΔΕΗ, αν και νομίζω πως για τα οικιακά δίκτυα δεν υφίσταται προς το παρόν πρόβλημα, θα έχουμε κάνει μια εγκατάσταση, η οποία θα "πληρώνει" το ρεύμα που καταναλώνουμε για πολλά - πολλά χρόνια στο μέλλον.

Το μόνο που δεν έχω λάβει στα υπόψην, είναι το κόστος συντήρησης και η πρόβλεψη ζημιάς. Το δεύτερο καλύπτεται με μια ασφάλεια, η οποία είναι της τάξης των 50 - 60 το χρόνο.

Re: Απάντηση: Φωτοβολταϊκά

H eurobangggggggggggg προχωράει άμεσα ,,, εάν προσημειώσεις το ακίνητο που θα κουβαλάει το μπουρδοπάνελ ,, δλδ εάν κάτι στραβώσει στην υπόθεση και δεν μπορείς να έρθεις σε λογαριασμό ,, παίζει και να κοιμάσαι πάνω στα πάνελ .... με κουβέρτα απο τον δήμο Αθηναίων ...

Βρήκα μια τράπεζα που εμπιστεύομαι :ADFADF1:

Attachments

• girobank.jpg
    girobank.jpg
    43.5 KB · Views: 100
Re: Απάντηση: Φωτοβολταϊκά

για 25 χιλιαρικα προσημειωση ακινητου?

Καλα πες τους, να με περιμενουν παω τρεχοντας

Η περιπτωση που περιγραφεις δεν λεει τιποτα.

Ο ηλιακος ειναι απαραιτητη προυποθεση. Αν δεν την πληροι καποιος γιατι να εισπρατει ??

αν σου πω ότι ήρθε η ΔΕΗ και ούτε καν πήγε να δει από την πίσω στέγη ότι μπήκε ο ηλιακός?
(απλά είδαν από μπρος, δεν τον είδαν και έφυγαν...)

Ντινο, αυτα ειναι λεπτομερειες.

Ψαξε το θεμα, πολυ καλα, αφου σε ενδιαφερει. Απλα υπαρχουν πολλοι λακοι. Κι επισης, οι εταιριες που δινουν προσφορες, εχουν την ταση να φουσκωνουν τα αναμενομενα εσοδα.

Ποσο πολυ καλα ?
Και οι δυο ειναι γνωστοι μου...
(με τον Πατερα του ενος ειμαστε φιλοι 15 χρονια....)

Θα σε πληρωνει αυτος, η μηπως θα παρει αυτος το δανειο?

Το ποιος θα ειναι ο εργολαβος ειναι το μικροτερο απο τα προβληματα, αν και ειναι πολυ σημαντικο κι αυτο.

Μα εσυ δεν ειπες παραπανω οτι δεν εβαλε ?

έβαλε,
στην αρχή του είπαν θα του δώσουν σύνδεση με προτιμολόγιο.
Μετά μόνο όταν το δούν συνδεμένο,
και από τότε ακόμα να το δούν.

στη ΔΕΗ διαλύονται
ήδη έχουν γίνει δυό τρεις θυγατρικές....
και κόσμος είναι στη σέντρα