Εξαιρετικές Δημήτρη πολύ χαίρομαι όταν βλέπω σήμερα να τραβάει κάποιος με φιλμ! Εγώ δυστυχώς είμαι της ψηφιακής εποχής και δεν έτυχε να μάθω το φιλμ, αν και σκέφτομαι να ασχοληθώ. Τα χρώματα είναι ακριβώς όπως βγήκαν από το αρνητικό ή τα έχεις πειράξει;
ο super takumar τι λέει; τον έχεις χρησιμοποιησει καθόλου με αντάπτορα σε dslr/mirorrless; σκέφτομαι να τον τσιμπήσω αν τον βρω πουθενά σε καλή τιμή
Δεν ποσταρω σε αυτο το thread τιποτα πειραγμενο, μιας και αυτος ειναι ο λογος υπαρξης του. Ειναι οπως σκαναριστηκαν απ το φιλμ. Μαλιστα τις εχω εκτυπωσει στο κλασικο μεγεθος και εκει δειχνουν ακομα καλυτερες διχως κοκκο θορυβου και καλυτερη αντιθεση. Καμια επεξεργασια δηλαδη. Και η τελευταια με την κιθαρα ειναι απειραχτο jpeg απο την καμερα. Για τον κορεσμο των χρωματων στη σονυ εχω σταθερο προφιλ +1 σε contrast, saturation και sharpness το οποιο χρησιμοποιω ασχετως τι φακο φοραω και παντα υποεκθετω 1/3 του στοπ περιπου η μεχρι να μου κατσει καλα στο ματι. Αλλωστε μονιμο live view εχω, και κανει πολυ ευκολο το επιχειρημα. Οι ρυθμισεις δεν κανουν πολλα για τον κορεσμο και την αντιθεση. Η υποεκθεση κανει ολη τη δουλεια
Υ.Γ
Εχω βγαλει παρομοιο καδρο την κιθαρα με την αναλογικη και φιλμ kodak ektar 100. Απο αυριο μεθαυριο αναμενω την εμφανιση του φιλμ. Φυσικα και θα ποσταρω τα αποτελεσματα εδω. Εχω τρομερη αγωνια!!!