Φωτογραφία δίχως επεμβάσεις

Οσον αφορα το φιλμ και γω της ψηφιακης εποχης ειμαι. Ειμαι 28 και ξεκινησα να φωτογραφιζω με ψηφιακη μολις περυσι, μαλιστα μπορεις να βρεις τα ποστ μου περυσι ιανουαριο που ρωτουσα για mirrorless. Βεβαια εχω να σου πω πως ολο αυτο το χρονο δεν περασε μερα που να μην παρακολουθω φωτογραφικα tutorials στο youtube και εχω φτασει σε καποιο επιπεδο πολυ γρηγορα. Βασικα σχεδον καηκα στο διαβασμα και στους πειραματισμους. Η σονυ εχει σχεδον 30χιλιαδες κλικ!!! Μια βολτα στο flickr αν παρεις τις φωτο απο την αρχη βλεπεις το progress. Το φιλμ ηρθε προσφατα σαν ιδεα. Δεν με καλυπτε η ψηφιακη απο θεμα δυσκολιας chalenge και διασκεδασης. Η αμεση επιβεβαιωση του τι εκανα απο την οθονη με εκανε να πλητω. Το να βγαζω 100 φωτο και μετα στο πισι να επιλεγω 5 με εκανε να νιωθω τυψεις για το κατα ποσο ειμαι ικανος στο να φωτογραφησω αυτο που εχω στο μυαλο μου. Τωρα βαραω μια κ εξω. Η φωτο με τηβ κιθαρα ηλθε με ενα κλικ και ακριβως οπως την φανταστηκα το προηγουμενο βραδυ. Χωρις την αναλογικη δυσκολα θα το καταφερνα αυτο καθως με κανει να παω πιο αργα και να σκεφτομαι την καθε παραμετρο πριν το κλικ. Και αυτο καταφερα και το υιοθετησα στην ψηφιακη. Αξιζει να ασχοληθεις με φιλμ. Αν βρεις καλο επαγγελματια να εμφανιζει σωστα ειναι ευκολη υποθεση. Ποιο ευκολη και απο ψηφιακη θα ελεγα. Παραδιδω φιλμ, παιρνω φωτογραφιες χειροπιαστες καθως και ψηφιακα σκαναρισματα κατευθειαν στο ιμειλ μου. Δεν χρειαζεται να λιωνω στο πισι. Γενικα ειναι πιο ευκολο απ οτι ακουγεται.

Οσον αφορα το φιλμ και γω της ψηφιακης εποχης ειμαι. Ειμαι 28 και ξεκινησα να φωτογραφιζω με ψηφιακη μολις περυσι, μαλιστα μπορεις να βρεις τα ποστ μου περυσι ιανουαριο που ρωτουσα για mirrorless. Βεβαια εχω να σου πω πως ολο αυτο το χρονο δεν περασε μερα που να μην παρακολουθω φωτογραφικα tutorials στο youtube και εχω φτασει σε καποιο επιπεδο πολυ γρηγορα. Βασικα σχεδον καηκα στο διαβασμα και στους πειραματισμους. Η σονυ εχει σχεδον 30χιλιαδες κλικ!!! Μια βολτα στο flickr αν παρεις τις φωτο απο την αρχη βλεπεις το progress. Το φιλμ ηρθε προσφατα σαν ιδεα. Δεν με καλυπτε η ψηφιακη απο θεμα δυσκολιας chalenge και διασκεδασης. Η αμεση επιβεβαιωση του τι εκανα απο την οθονη με εκανε να πλητω. Το να βγαζω 100 φωτο και μετα στο πισι να επιλεγω 5 με εκανε να νιωθω τυψεις για το κατα ποσο ειμαι ικανος στο να φωτογραφησω αυτο που εχω στο μυαλο μου. Τωρα βαραω μια κ εξω. Η φωτο με τηβ κιθαρα ηλθε με ενα κλικ και ακριβως οπως την φανταστηκα το προηγουμενο βραδυ. Χωρις την αναλογικη δυσκολα θα το καταφερνα αυτο καθως με κανει να παω πιο αργα και να σκεφτομαι την καθε παραμετρο πριν το κλικ. Και αυτο καταφερα και το υιοθετησα στην ψηφιακη. Αξιζει να ασχοληθεις με φιλμ. Αν βρεις καλο επαγγελματια να εμφανιζει σωστα ειναι ευκολη υποθεση. Ποιο ευκολη και απο ψηφιακη θα ελεγα. Παραδιδω φιλμ, παιρνω φωτογραφιες χειροπιαστες καθως και ψηφιακα σκαναρισματα κατευθειαν στο ιμειλ μου. Δεν χρειαζεται να λιωνω στο πισι. Γενικα ειναι πιο ευκολο απ οτι ακουγεται.

Πολυ σωστος, σε ζηλευω που εχεις κατασταλαξει και ελπιζω να συνεχισεις χωρις να βαρεθεις. Προσωπικα δε με βλεπω να ξαναγυρναω στο φιλμ, καλως ή κακως ειναι πολλες οι ευκολιες της ψηφιακης εποχης...

Δεν γυριζεις πισω ουτε πας μπροστα χρησιμοποιοντας φιλμ. Τα εχω διαχωρισει. Το φιλμ ειναι η ψυχοθεραπεια μου και οι φωτο σημαινουν περισσοτερα πραγματα για εμενα και ειναι πιο προσωπικη υποθεση. Η ψηφιακη θα φερει τα αποτελεσματα που θελω οταν τα θελω και αυτο ειναι. Ετσι σκεφτομαι να προχωρησω απο δω και περα. Βεβαια ζω σε ορεινο χωριο και οι ρυθμοι μου επιτρεπουν να αφιερωσω χρονο για λιγη ψυχοφιλμοθεραπεια μερα παρα μερα 😊

25390267226_e567c33858_b.jpg
[/URL]2016-03-01 Volos_DSF3396 by miltos, on Flickr[/IMG]
Σκοτεινή αλλά μου άρεσε. Δεν ξέρω αν αυτό υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα.

Μια βολτα στο φλικρ βλεπω πως υποεκθετεις την πλειονοτητα των φωτογραφιων σου. Ενδεχεται να εχεις την οθονη σου υπερβολικα φωτεινη;; αν ειναι φωτεινη τοτε λογικα θα παραδιδεις τις φωτος σου πιο σκοτεινες

δεν το εννοούσα τόσο τεχνικά αλλά περισσότερο ψυχολογικά. Η οθόνη μου με κάποιες που έχω εκτυπώσει δεν έχουν ιδιαίτερη απόκλιση, τουλάχιστον στα μάτια μου.

25390267226_e567c33858_b.jpg
[/URL]2016-03-01 Volos_DSF3396 by miltos, on Flickr[/IMG]
Σκοτεινή αλλά μου άρεσε. Δεν ξέρω αν αυτό υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα.

τι εννοεις Μιλτο??
προβλημα τεχνικο η αισθητικης??
τεχνικα θα ανεβαζα f κ iso,
τα γιοτ ειναι για πιο γκλαμουρ φωτογραφιες

Τωρα ειδα το σποιλερ. Ειμαι απο κινητο. Ο τακουμαρ αγοραστηκε για την σονυ α5100. Ειμαι απολυτα ικανοποιημενος, μπορω να κανω σχεδον τα παντα αν αναλογιστεις οτι ειναι τηλεφακος γυρω στα 80mm στη σονυ. Τα αρνητικα του ειναι τα chromatic aberration στο τερμα ανοιχτο διαφραγμα, αλλα σε σχεση με αλλους φακους παλι ειναι περιορισμενο και φυσικα διορθωνεται στο πισι. Απo οξυτητα στο f5.6 και πανω δεν παιζεται! Ενω στο 1.4 ειναι πιο μαλακος και κλεινωντας διαφραγμα στρωνει καλα. Τον χρησιμοποιω παντα με hood για να μην εχω απωλειες αντιθεσης. Του ταιριαζει κυριως white balance daylight απ οσο εχω παρατηρησει. Η τιμη του ανεβαινει συνεχως. Προμηθευσου εναν τωρα και εγγυημενα στο μελλον θα εχεις και κερδος αν αποφασισεις να τον πουλησεις. Αυτα για την ωρα😁

τι εννοεις Μιλτο??
προβλημα τεχνικο η αισθητικης??
τεχνικα θα ανεβαζα f κ iso,
τα γιοτ ειναι για πιο γκλαμουρ φωτογραφιες
Ψυχολογικό πρόβλημα.
Τεχνικά ή αισθητικά δεν μπορώ να κρίνω από ποιο σημείο αρχίζει να καταστρέφει την φωτογραφία.
Θα το δοκιμάσω ξανά αύριο με περισσότερο χρόνο με διαφορετικές ρυθμίσεις.
Είχα σποτ φώτο μέτρηση στον ήλιο και για αυτό ίσως βγήκαν πολύ σκοτεινά όλα τα υπόλοιπα.

Ψυχολογικό πρόβλημα.
.

?????

σποτ στον ηλιο... εννοειτε και +3
σε ff θα βινεταριζες με το διαφραγμα, εδω δυστυχος πρεπει να το κανεις μετα στο ps
να μια διαφορα ff και apc-s
και ας κραζουν αρκετοι οτι η apc χτυπανε τις ff:HTEHETH63:

α... και δες λιγο moriyama... για τα ψυχολογικα - και οχι μονο:ADFADF1:

Το λοιπον παιδια επαθα ζημια αλλα οχι και τρελα πραγματα. Ειχα βγαλει να καθαρισω την οθονη εστιασης της φιλματης και δεν την τοποθετησα σωστα με αποτελεσμα ολο σχεδον το φιλμ να ειναι ανεστιαστο😬
Σε αυτη πχ ειχα περιπου f11 η f16 και ειχα εστιασει στο σημα της sony αλλα το φοκους επεφτε πιο κοντα οποτε τουλαχιστον δεν πετιεται η φωτο καθως μενει τουλαχιστον εστιασμενος ο φακος.
https://flic.kr/p/ELgKwr

Μιλτο συνεχιζεις βλεπω με την υποεκθεση. Σκοπευεις να το κρατησεις ετσι το στυλ;