Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Στην Τήνο τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το Tinos Food Paths που είναι Δωρεάν και με ανοικτές δράσεις για το κοινό.
Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση που στηρίζεται στον εθελοντισμό και έχουν γραφτεί διθυραμβικά σχόλια σε γαστρονομικά περιοδικά και όχι μόνο.

https://www.facebook.com/Tinos-Food-Paths-336368739820527/

Attachments

• 18424259_1688691671435206_7398576282606258550_n.jpg
    18424259_1688691671435206_7398576282606258550_n.jpg
    51.9 KB · Views: 215

Αυτό με την επί πληρωμή είσοδο σε χώρους που μπαίνεις για να σου πουλήσουν κάτι δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω. Εξαιρέσεις υπάρχουν, όταν ας πούμε είναι κάτι που απευθύνεται σε ειδικό κοινό και θέλουν να αποφύγουν τους περίεργους που απλά θα είναι μες τα πόδια των αληθώς ενδιαφερόμενων. Αλλά να πληρώσω για να μπώ κάπου όπου θα ξαναπληρώσω για να πάρω φαϊ? Απαράδεκτο! :bang:

Υ.Σ. Συγνώμη για το off topic, η φωτογραφία καλή!

Συμφωνώ 1000% νιώθεις σαν πληρώνεις νταβατζιλίκι.
Θα προτιμούσα να μην είχε καθόλου είσοδο ή να πλήρωνες κάποιο ποσό αλλά το φαγητό να ήταν free παντού αλλά μάλλον ζητάω πολλά.
Στο μόνο που τους δίνω ένα ελαφρυντικό είναι ότι καθώς το event γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, με αυτόν τον τρόπο περιορίζουν κάπως την πρόσβαση σε κάποιες "κοινωνικές ομάδες".
Πήγα με σκοπό να γευτώ αυτό που έλεγε και ο τίτλος του event. Street food από διάφορες γωνιές του κόσμου. Αλλά αυτό που εισέπραξα τελικά ήταν ότι -μαζέψαμε σε έναν χώρο όλα τα δήθεν street food των βορείων και νοτίων προαστίων-

Επίσης ως δια μαγείας στην γύρω περιοχή δεν έβλεπες ούτε έναν άστεγο/επαίτη κλπ κλπ. Υποθέτω θα είχε γίνει κάποια επιχείρηση-σκούπα για να μην τους χαλάει την "ατμόσφαιρα"
Γενικά το θέμα σηκώνει πααρα πολύ συζήτηση αλλά θα ξεφύγουμε.

Πάντως δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να υπήρχαν μαζεμένα σε μια γειτονία του κέντρου μόνιμα διάφορα street-junk food διαφορετικών εθνικοτήτων για όσους τους αρέσει η ποικιλία στο έτοιμο φαγητό. Παρόλα αυτά επειδή είμαι λίγο πιο παραδοσιακός τύπος θα προτιμούσα 1000φόρες σκηνικά όπως αυτό που λέει ο Παναγιώτης στην Τήνο!

Ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες. Και στο δικό μας το χωριό εδώ όταν έχει Street food festival έχει είσοδο που σου δίνει όμως κουπόνια (20$ και παίρνεις κάτι σαν 10 κουπόνια). Οπότε δίνεις κουπόνια στον κάθε πάγκο και παίρνεις μεζεδάκι.

Εδώ το πάλευα το κάδρο κατά τη διάρκεια αλλά δε μου έκανε τη χάρη (δεξιά υπήρχε ένας άλλος κορμός, και γενικότερα δεν ήθελα να καρφωθώ και πολύ να μη μπλέξω). Τελικά όμως νομίζω μεταφέρει κάπως την κίνηση όπως την αντιλαμβανόσουν εκεί.
I could have danced all night by betonven, on Flickr

τα στρεετ φοοντ ειναι πανυγηρια για να ξεπουλησουν και οχι να προσφερουν μια εναλλακτικη κ προσιτη κουλτουρα στην γευσιγνωσια

ευτυχως στην Ηπειρο ολες η γιορτες ειναι δωρεαν και οινος ρεει αφθονος...:ADFADF1:

Απάντηση: Street Photography

Σε αυτές τις τρείς εϊχα ενεργό το φϊλτρο pinhole της μηχανής εξού και η βινιέτα και ανέβασα το jpeg με ελάχιστη επεξεργασία γιατί δεν έχω χρόνο, έχω όμως και το RAW που εϊναι φυσικά έγχρωμο και χωρίς βινιέτα.

Συγνώμη για το κάπως off topic αλλά νομίζω θα πρέπει να βρουν άλλο χαρακτηρισμό για αυτά τα φίλτρα. Σε καμία περίπτωση μια pinhole λήψη δεν έχει εξορισμού βινιέτα.

Απάντηση: Street Photography

Χμ δεν έχεις άδικο, αλλά δεν ξέρω αν μπερδεύεσαι και απο τη θολούρα που προέρχεται απο τον τον φακό και που δεν είναι φίλτρο αλλά το Lensbaby sweet 35, η βινιέτα όμως στα άκρα είναι το Art filter pinhole της OLYMPUS που δεν δίνει μόνο βινιέτα αλλά αλλάζει και τα χρώματα (την τελευταία την έκανα και Α/Μ)

Κώστα τώρα είδα την Α/Μ, εξαιρετική!

...Και η τελευταία μου αρέσει.