Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

και μια 70's παρεα
attachment.php

Attachments

• _MG_9740.jpg
    _MG_9740.jpg
    85.8 KB · Views: 199

Και αυτες καλες ειναι δε πειραζει,την αλλη φορα :-)

Παιδια, ευχαριστω για τα σχολια... και μενα μου αρεσει κυριως -ομως- για τους λογους που ειπε ο Νικος Πετειναρακης, δηλαδη σαν θεμα και οχι τοσο (εως καθολου) απο τεχνικης αποψης...

... σκεφτομουν αν πρεπει να την ανεβασω λογω του θορυβωδους background...της γυναικας με το τζην που φαινεται στο βαθος... στη συνεχεια, ειδα οτι απο το κεφαλι της μιας φυτρωνει ενα δεντρο ενω απο της αλλης ενα φωτιστικο....:furious3: με διαφορετικο f ισως θολωνε το φοντο και ηταν καλυτερη... ωστοσο τα παραπανω δεν ειναι και τοοοοοσο χτυπητα, οποτε λεω και εγω οτι μου...αρεσει...:ernaehrung004:

Το αυτοκινητακι αριστερα, για μενα, ειναι συνηθισμενο και πολυφωτογραφημενο θεμα, οποτε σκοπιμως το εβαλα μισο, κυριως για το χρωμα του... ειχε χρωμα η φωτο αλλα με την επεξεργασια, προσπαθησα να μετριασω τη βαβουρα του φοντου, οποτε εχασε λιγο το αυτοκινητακι το σκοπο του...

Bikers by 1L1as, on Flickr

Ωραία φωτογραφία! Νομίζω ότι χρωμάτιστή έχει εξίσου ενδιαφέρον αν και θα προτιμούσα και εγώ να έδειχνες περισσότερο αμάξι παρά την γυναίκα με το τζίν και τη τσάντα, η φωτογραφία θα ήταν πιο στοχευμένη στις κοπέλες με τα ποδήλατα και έχεις ήδη αρκετούς ανθρώπους στο κάδρο. Επίσης θα μάρεσε και για το λόγο ότι θα φαινόταν η συμμετρία μεταξύ των γυναικών με τα ποδήλατα και τα δέντρα απο πίσω τους (αν την έβγαζες απο διαφορετική γωνία) :)

Ωραία φωτογραφία! Νομίζω ότι χρωμάτιστή έχει εξίσου ενδιαφέρον αν και θα προτιμούσα και εγώ να έδειχνες περισσότερο αμάξι παρά την γυναίκα με το τζίν και τη τσάντα, η φωτογραφία θα ήταν πιο στοχευμένη στις κοπέλες με τα ποδήλατα και έχεις ήδη αρκετούς ανθρώπους στο κάδρο. Επίσης θα μάρεσε και για το λόγο ότι θα φαινόταν η συμμετρία μεταξύ των γυναικών με τα ποδήλατα και τα δέντρα απο πίσω τους (αν την έβγαζες απο διαφορετική γωνία) :)

Ευχαριστω για τα σχόλια. Μαλλον παραηταν πολλα τα στοιχεια για να τα κοντρολαρω πιο σωστα. Οπως και να χει χαιρομαι που σου αρεσε.

και από μένα :-)

Attachments

• 4501774711_c15883534a_z.jpg
    4501774711_c15883534a_z.jpg
    179.7 KB · Views: 119
  • 5355716720_00860252f4_z (1).jpg
    5355716720_00860252f4_z (1).jpg
    65.7 KB · Views: 119

@finalcutjo μου αρέσει η φόρμα και είναι εξαιρετική και η χρωματική επεξεργασία. Σαν θέμα όμως δεν έχουν κάτι που να με κρατάει και οι δύο
@illia το βλεμμα του τύπου και η εμφάνιση της κοπέλλας είναι ενδιαφέροντα αλλά το κόψιμο του κάδρου δεξιά είναι απότομο ενώ προσωπικά το bokeh στο "δρόμο" το βρίσκω μειονέκτημα. Μου αρέσει το σκηνικό να είναι καθαρό.

αλλά το κόψιμο του κάδρου δεξιά είναι απότομο ενώ προσωπικά το bokeh στο "δρόμο" το βρίσκω μειονέκτημα. Μου αρέσει το σκηνικό να είναι καθαρό.

To κροπ διορθωνεται... εχω περιθωριο. Για το μποκε, εννοεις σε φωτογραφιες δρομου να μην φλουταρουμε τιποτε? (κατα το δυνατον)...

Ναι κάτι τέτοιο εννοώ αν και μάλλον είναι προσωπική άποψη που δεν στηρίζεται κάπου και είμαι σιγουρος ότι μπορείς να βρείς πολλές δρόμου με πολύ περισσότερο bokeh που να μου αρέσουν.

Πολύ ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία και πολύ καλή η μετατροπή σε b/w στην τελευταία

@finalcutjo μου αρέσει η φόρμα και είναι εξαιρετική και η χρωματική επεξεργασία. Σαν θέμα όμως δεν έχουν κάτι που να με κρατάει και οι δύο
@illia το βλεμμα του τύπου και η εμφάνιση της κοπέλλας είναι ενδιαφέροντα αλλά το κόψιμο του κάδρου δεξιά είναι απότομο ενώ προσωπικά το bokeh στο "δρόμο" το βρίσκω μειονέκτημα. Μου αρέσει το σκηνικό να είναι καθαρό.
Σε ευχαριστώ Ηλία, ναι όντως απο θέμα δεν λένε κάτι, ίσως εμένα μόνο λόγω συγκερκιμένων προσωπικών στιγμών. Για τον φίλο Ηλία, ναι και εγώ θα έκανα ένα κροπάρισμα στο δέντρο, κατα τα άλλα το bokeh δεν είναι τόσο έντονο, εμένα προσωπικά δεν με χαλάει και σου επιτρέπει να αναδείξεις το ζευγάρι μπροστά σε σχέση με το πίσω

Σε ευχαριστώ Ηλία, ναι όντως απο θέμα δεν λένε κάτι, ίσως εμένα μόνο λόγω συγκερκιμένων προσωπικών στιγμών. Για τον φίλο Ηλία, ναι και εγώ θα έκανα ένα κροπάρισμα στο δέντρο, κατα τα άλλα το bokeh δεν είναι τόσο έντονο, εμένα προσωπικά δεν με χαλάει και σου επιτρέπει να αναδείξεις το ζευγάρι μπροστά σε σχέση με το πίσω

Κοιτα μη μπλεχτεις με τους Ηλιες εδω περα (αν και τελευταια αραιωσαμε λιγακι :flipout:). Δεν πιστευω να σε λενε και σενα ετσι?