Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Street Photography

14.

Re: Street Photography

μου την σπαει που του πηρα το σκαλπ ρε γαμωτο στη μια φωτο

attachment.php

attachment.php

Attachments

• _MG_4521.jpg
    _MG_4521.jpg
    53 KB · Views: 232
  • _MG_4518.jpg
    _MG_4518.jpg
    53.7 KB · Views: 231

Οι παραλίες προετοιμάζονται σιγά ,σιγά και μια μικρούλα είναι ανυπόμονη..

attachment.php

Attachments

• DSC04254-2.jpg
    DSC04254-2.jpg
    126.6 KB · Views: 217

Παρα πολυ ωραιες φωτογραφιες και οι δυο,μπραβο :a0210:

Η δεύτερη καταπληκτική! Μου αρέσει πως έγραψε η "οπτασία" πάνω στο λευκό φόντο, η γυαλάδα των αυτοκινήτων στο πρώτο πλάνο... άπαιχτη!!!

Όντως πολύ καλή.

Οι προηγούμενες, δηλαδή ποιες προηγούμενες, η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων (πολλών) σελίδων, δεν ξέρω τι δουλειά έχουν σε αυτό το νήμα. Φωτογραφία δρόμου δεν είναι κάθε φωτογραφία που βγάζουμε όταν είμαστε εκτός του σπιτιού μας.

Συγχαρητηρια GM!
Μπορεις να θυμηθεις διαφραγματα ταχυτητες ισο φακο για να μαθαινουμε και μεις?

Οι προηγούμενες, δηλαδή ποιες προηγούμενες, η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων (πολλών) σελίδων, δεν ξέρω τι δουλειά έχουν σε αυτό το νήμα. Φωτογραφία δρόμου δεν είναι κάθε φωτογραφία που βγάζουμε όταν είμαστε εκτός του σπιτιού μας.

+1000

Νομίζω ότι με τη φωτογραφία δρόμου πρέπει να το συζητήσουμε λίγο, να το προσδιορίσουμε κάπως γιατί το νήμα έχει γεμίσει με φωτογραφίες που δε θαπρεπε να είναι εδώ.

Ποιος θα ηταν ενας σωστος ορισμος?

No Rules?
What is Street photography?

Defining street photography might do injustice to it's free, liberated and completely non-uniform nature; however, I am so frequently asked about it that I decided to give it a try despite the possible disservice.

Simply put street photography includes any photograph made anywhere in public places. Some people narrow it down to urban settings and some people think there must be people present in these kinds of photos. But the bottom line is that each street photographer will find their own meaning and approach therefore whatever definition they might arrive at will work just as well.

The purpose of street photography will again vary from one street photographer to another. Some photographers are interested in simply and honestly documenting life as they see it, at times adding their own interpretation to the scene. Some want to make artistic photographs of available street scenes and others basically enjoy taking pictures and do it purely for the pleasure of it.

As you probably guessed already the methods of shooting street photographs vary greatly amongst different photographers...
And if there is one thing that truly defines street photography is that it is one style of photography that is difficult, if not impossible, to pre plan or stage in any manner.

And so clearly street photography has no need for any set of rules and guidelines on HOW IT SHOULD BE DONE, and better be independently created and elaborated by the photographer.

http://www.nonphotography.com/streetphotography.html

Δεν βγαίνει άκρη έτσι.
Είναι σαν να συζητάμε για κλασική και να λέει κάποιος πως και ο Πάριος κλασικός είναι, κατά μία έννοια.

Άλλο το να ανοίξουμε τα όρια μιας κατηγορίας χάριν της μη φίμωσης της δημιουργικότητας, και άλλο να τα καταργήσουμε εντελώς. Δεν μιλώ για την κατηγοριοποίηση σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά τη διάκριση κατηγοριών για τις ανάγκες λειτουργίας και διαχωρισμού νημάτων ενός φόρουμ.

Συγχαρητηρια GM!
Μπορεις να θυμηθεις διαφραγματα ταχυτητες ισο φακο για να μαθαινουμε και μεις?

παιδια δε το περιμενα οτι θα σας αρεσε τοσο.
χαιρομαι.
η αληθεια ειναι οτι στην δευτερη ειχα στηθει στην μεση της θησεως (στο περασμα που περνανε οι πεζοι) και σημαδευα αυτα τα 2 αμαξια μεχρι να περασει καποιος..
μου πηρε καμποση ωρα.

να και το εξιφ της φωτο
File Name: EFR_2769a.jpg (Edit)

File Size: 145 kb - 902 x 584

Camera Make: NIKON CORPORATION

Camera Model: NIKON D700

Date/Time: 2011:05:05 22:23:24

Resolution: 902 x 584

Flash Used: No

Focal Length: 185.0mm (35mm equivalent: 185...

Exposure Time: 0.0029 s (1/350)

Aperture: f/2.8

ISO Equiv.: 6400

Whitebalance: Manual

Metering Mode: matrix

Exposure: Manual

Exposure Mode: Auto bracketing

Πράγματι η δευτερη φίλε Gomar είναι εξαιρετική όπως αποτυπώθηκε.

Απάντηση: Street Photography

Η ιδέα είναι πολύ καλή. Θυμίζει φωτορεπορτάζ με τίτλο "Μετά τη βροχή " ή κάτι τέτοιο! Μπράβο Ιάσωνα

η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων (πολλών) σελίδων, δεν ξέρω τι δουλειά έχουν σε αυτό το νήμα. Φωτογραφία δρόμου δεν είναι κάθε φωτογραφία που βγάζουμε όταν είμαστε εκτός του σπιτιού μας.

το εχω επισημανει κι εγω 2-3 φορες...

επιμενουμε δυστυχως να εχουμε νημα με θεμα "Street Photography" και περιεχομενο "Φωτογραφιες Στον Δρομο"...

Tο συγκεκριμενο θεμα με ενδιαφερει και εμενα, ποιες φωτογραφιες χαρακτηριζονται, εστω και σε ευρυτερο πεδιο, δρομου και ποιες οχι... πχ. την δευτερη φωτο του Ιασονα, που αρεσε σε πολλους ως δρομου, εγω δεν θα την ελεγα ετσι... σιγουρα κατι θα μου διεφυγε στο θεμα της, αλλα θα ηθελα να μου πει ο Τασος τι ακριβως ειδε σε αυτην και τη χαρακτηρισε ως δρομου...

Χοντρικα (και προσωπικα), επειδη δεν εχω ασχοληθει πολυ, θεωρω πως μια φωτογραφια δρομου πρεπει να...

...ειναι τραβηγμενη απο κοντινη αποσταση (εγω αποκλειομαι αυτοματως δηλαδη :afro:)

...να εχει ανθρωπινη παρουσια και δραση (εδω ειναι το ευκολο σχετικα μερος)

...η δραση να αλληλεπιδρα με καποιο αλλο στοιχειο της φωτο (εδω ειναι το δυσκολο μερος και στο φωτογραφο αλλα και στον θεατη)

Τα βλεπω καπως σωστα ή ειμαι σε εντελως λαθος δρομο??

Χωρίς να είμαι ειδικός το αντίθετο για το κοντινή απόσταση θα διαφωνήσω. Η δρόμου είναι μάλλον η μόνη κατηγορία που δεν εξαρτάται από τον εξοπλισμό. Μπορεί με 35αρη να είναι το συνηθες αλλά δεν νομίζω ότι o Callahan ή o Leiter που χρησιμοποιούσαν τηλεφακό υπάρχει κάποιος που δεν τους θεωρεί και "δρόμου"

Οπότε θα έλεγα ότι με τον κλασσικό ορισμό μόνο το δρώμενο είναι το "υποχρεωτικό".