Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Εκπληκτικές Ηλία!!

Ευχαριστω... παρακατω μια δοκιμη (περισσοτερο) με τον Helios 44M. Δεν ειναι εστιασμενη καλα, εχει και θορυβο, αλλα λιγο οι σμικρυνσεις, λιγο το σαρπεν (πηγαινα για σοφτ πορτραιτο, αλλα η... συνηθεια), περισσοτερο το ασπρομαυρο, κατι πρεπει να σωθηκε...

_MG_6864_dpp by 1L1as, on Flickr

Παντως αν οι κροπ μηχανες μπορουσαν να δουλευουν υπερεστιακη με μια λογικη αποσταση εστιασης και ενα λογικο εστιακο μηκος φακου (καπου στα 35 για μενα), οι φτηνοι αυτοι φακοι, θα ηταν οτι πρεπει για δρομο...

Μπραβο Ηλια εξαιρετικες και οι δυο..(απλα η πρωτη ηθελε ενα ελαχιστο κροπ στ'αριστερα,τιτοτα σπουδαιο ομως)

Σε ευχαριστω για το σχολιο Λεωνιδα...

Στην πρωτη, αφησα χωρο στα αριστερα, ακολουθωντας τον... κανονα οτι αφηνουμε μεγαλυτερο περιθωριο προς το μερος οπου κοιταει ή κινειται καποιος... οντως, στη συγκεκριμενη, δεν δειχνει να λειτουργει, μαλλον γιατι κοιτανε επανω, ενω ο ελευθερος χωρος ειναι στα πλαγια και ξενιζει η όλη εικονα...

και μια πολύ ενδιαφέρουσα φώτο

http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html

δείτε πόσο ζούμ μπορείτε να κάνετε στα πρόσωπα..
Μιλάμε τα προσωπικά δεδομένα έχουν πάει περίπατο αν το έχετε καταλάβει..
Αντε να τις πείς της καλής σου οτι δούλευες αργά και δεν είχε πάει να δει τους τελικούς του Stanley Cup :)

_MG_7428_dpp by 1L1as, on Flickr

...γμτ, στη βιασυνη μου να πιασω το ζευγαρακι, ουτε που προσεξα την αντανακλαση κατω δεξια και την μισοεχασα...

Νομιζω δεν εχω ξαναποσταρει σε αυτην την κατηγορια.

Δυο και απο εμενα

IMG_2086_1.jpg

Επιβλητικη θα ελεγα η πρωτη... :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Στην δευτερη θα ηθελα ισως landscape καδρο, ωστε να φαινεται ολη η μπαρα του τρενου... :SFGSFGSF:

Νομιζω δεν εχω ξαναποσταρει σε αυτην την κατηγορια.

Δυο και απο εμενα

IMG_2086_1.jpg

Πολύ καλή Νατ :a0210:

Το κάδρο και στη δεύτερη μου αρέσει αλλά νομίζω ότι δε λειτούργησαν θετικά οι σκιές.

Εκπληκτική Νατ!!!!

Γενικά πάντως αυτό το νήμα κάθομαι και το χαζεύω...
Προσωπικά πιστεύω ότι η φωτογραφία δρόμου είναι ίσως το πιο δύσκολο είδος...

Φυσικα και ειναι το δυσκολοτερο. Στην παραπανω φωτογραφια ας πουμε αλλα και σε αυτην στις γραμμες του τρενου ειχα το πολυ 15 δευτερα να αντιληφθω το σκηνικο, να τρεξω να παρω θεση βγαζοντας την μηχανη απο την τσαντα πλατης, να βαλω στοιχεια να καδραρω και να πυροβολησω (κατα ριπας).
Κολαση.