Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

12311356783_c963895b14_c.jpg

Ο δρομος ειναι απεξω...

Kατι ενοχλει εκει στο βαθος αριστερα Αλεξ... σαν διπλα δαχτυλιδια μου φαινονται και δειχνουν νευρικο μποκε...

Έτσι είναι. Φαίνεται λίγο πιο έντονα λόγω του sharpening αλλά είναι αρκετά νευρικό. Είναι πολλά κεράκια δίπλα δίπλα και τα βιτρό που έχουν δίπλα δίπλα πολλά Highlights και αγχώνεται...

The Voigtländer 50mm f/1.1 lens for LEICA is poor. It's very soft and has poor bokeh at the larger apertures — as judged by LEICA standards.

Bokeh, the character of out of focus backgrounds, not simply how far out of focus they are, is poor at larger apertures, and becomes neutral at moderate apertures. This is the last thing we want in a lens like this; oh well!

Παιζει να ειναι ο μοναδικος στην υφηλιο που ριχνει τετοιο κραξιμο στον εν λογω φακο, αλλα, εγω, γενικοτερα μιλωντας, τον ψιλοπιστευω στις -εν μερει- κριτικες του...

Δεν είναι ακριβώς έτσι...

Το μποκέ πράγματι υπο ορισμένες συνθήκες μπορεί να γίνει νευρικό. Συγκεκριμένα το παραπάνω σενάριο είναι το χειρότερο του. Βέβαια και αυτό υποκειμενικό είναι. Εμένα δε με χαλάει πολύ, μου αρέσουν όλα αυτά τα κυκλάκια που ζαλίζουν... Δεν είναι και τόσο άγριο. Αλλα σε άλλες συνθήκες είναι μαλακό και πολύ ευχάριστο.

Αυτό που δεν ισχυει καθόλου είναι αυτά που λέει για την οξύτητα. Αν είδες και στο τεστ που έκανα για τους 50αρηδες είναι οξύτητατος. Συγκεκριμένα ήταν ο πιό οξύς απο όλους τους 50αρηδες που δοκίμασα στα ίδια διαφράγματα. Βέβαια αυτός είναι και 2 στοπ φωτεινότερος απο τους άλλους, αλλά δεν εξετάζαμε αυτό. Δευτερος με μικρή μονο διαφορά ήταν ο Summicron. Δεν ξέρω απο που συμπερανε οτι ο φακός είναι μαλακός... στο 1.1 χαίρω πολύ. Εκεί θες τον Noctilux αλλά άλλο 1Κ και άλλο 10Κ...

ωραιο ασπρομαυρο... εχει πλακα το bokeh μπροστα και πισω... αλλα...

προφανως δεν προλαβες να βγαλεις τον τυπο με τον σκυλο προφιλ και τον "κυνηγησες" για να τον προλαβεις αναμεσα σε ασχετους...

ο νεαρος μπροστα μοιαζει να εχει 4 ποδια, η εστιασμενη κυρια χαλαει την εικονα, οπως και οι πισω που μου δημιουργουν ενα ειδος "θορυβου" χωρις να δινουν ενταση στην εικονα...

μονο ο ηλικιωμενος με το παλτο θα μπορουσε να προσφερει αλλα ειναι μακρυα απο τα δρωμενα...

λεω να την κροπαρεις καθετα, να φαινεται μονο ο τυπος με τον σκυλο...

ή θα μπορουσες να ριξεις κατι προς το μερος του σκυλου οταν πλησιαζε ο γερος με το παλτο κι εσυ να ειχες την μηχανη στο ματι για να γραψεις το γεγονος... αν ηταν κατι ιδιαιτερο, το κρατουσες, αν οχι παμε παρακατω...

(ειπαμε να λεμε την αποψη μας στο νημα... και θα προσπαθησω, οποτε εχω χρονο, να γραφω αυτα που σκεφτομαι χωρις φιλτρα... οποιος εχει προβλημα με την κριτικη, ας το γραψει να το βουλωσω...)

αν εστεκε μονος του και ΟΛΟΙ οι υπολοιποι περιμαναν στο απεναντι πεζοδρομιο, θα μιλαγαμε για σοβαρο δειγμα μοντερνας φωτογραφιας δρομου...

ετσι οπως ειναι τωρα, με μπερδευει... δεν μου λεει κατι... sorry...

(ή αν θα μπορουσες να πας απο πισω του και να φωτογραφησεις, ωστε να μην φαινονται δεξια αριστερα ασχετοι αλλα μονο οι απανεντι... κατι σαν εγω και ολοι σας...)

Last edited:

ας δουν οι αντμινς μηπως πρεπει να ξεκινησει νημα Σχολιασμος και Κριτικη, με φωτογραφιες μου θα ανεβαζει καποιος και οι υπολοιποι θα σχολιαζουμε και να αφησουμε κι ενα νημα ως Φωτογραφια στον Δρομο, ετσι για να μην εχουμε παρεξηγησεις...

paИ-baL;1057024053 said:
προφανως δεν προλαβες να βγαλεις τον τυπο με τον σκυλο προφιλ και τον "κυνηγησες" για να τον προλαβεις αναμεσα σε ασχετους...

Τελευταια στιγμη τον ειδα και μονο αυτην προλαβα να βγαλω, μετα γεμισε το καδρο τουριστες... παλι καλα...

Θα μπορουσα να τον κροπαρω μονο του (και να γινει κατι σε πορτραιτο), αλλα προτιμησα να τον αφησω με το πληθος γιατι δειχνει σα να (εισ)ερχεται απο μια παλιοτερη εποχη/διασταση στη συγχρονη (γι αυτο και αφησα νεταρισμενη την κυρια με το μπερμπερι)... ειδικα ετσι οπως ειναι μονος στο αριστερο μερος του καδρου και ολοι οι αλλοι στοιβαγμενοι δεξια... εχει και ενα ανεμελο στυλ ενω οι υπολοιποι δειχνουν καπως... το στρες της σημερινης εποχης.

Αυτος στο κεντρο με το κασκολ μου τα εκανε χαλαστρα και δεν εφευγε ουτε με φιλτρα, οποτε τον θολωσα λιγο παραπανω... δεξια ειχα και αλλους τουριστες και μαλλον επρεπε να τους αφησω και αυτους...

Υπάρχει θέμα, αγάλματα! Έχω συγκεντρώσει όλα τα νήματα με λινκς στο στικυ με τα περιεχομενα. Απο κεί βλέπεις που μπορει να ταιριάζει πιο πολύ.