Φωτογραφία φαγητού

Αλλο το ΕΡΓΑΛΕΙΟ κι αλλο το ΠΑΙΧΝΙΔΙ... :drummer:

Υ.Γ.: πιστευω πως ΙΣΩΣ με καλυτερο φακο να εδινε λιγο παραπανω... Μη χαιρεσαι ομως... ΟΤΑΝ ξαναδωσω για φωτογραφικα, θαναι για προικα της D610 !

Λίγο χρόνο θέλει

Σιγουρα...
Εδω δεν εχω μαθει παρα το 20% των δυνατοτητων της D610 μου (τοσο το "κοβω"), θα βγαλω συμπερασμα για τοσο νεο "παιχνιδι" ?
Παντως, δεν περιμενω θαυματα, απλα να μπορω να την κουβαλαω σε περισσοτερες περιπτωσεις απο την 610...

Όταν βρεθούμε πάλι θα σου δώσω τον panasonic 20/1,7... μετά μη με πλακώσεις στα τηλέφωνα - δεν πωλείται! :flipout:

Δημήτρη μη με μπριζωνεις ! Θέλω πραγματικά να δω τι "πουλιά πιάνει" με ένα καλό φακό το παιχνίδι μου, αλλά μέχρι εκεί. Θα με χωρίσει η γυναίκα μου ...:flipout:

Μία επαγγελματική φωτογραφία, τραβηγμένη από ερασιτέχνη.

Όταν αναφέρω την λέξη "επαγγελματική" είναι επειδή ασχολούμαι κάποιο μικρό διάστημα με την αεροπορική τροφοδοσία και 'οσο για την λέξη "ερασιτέχνη" είναι επειδή όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από απλούς υπαλλήλους, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

P2150280.jpg

Θα προσπαθήσω να βρώ και κάποιες άλλες, όταν με το καλό επιστρέψω στη βάση μου (πιστεύω να έχω κάποιες ακόμα).

...Μία επαγγελματική φωτογραφία, τραβηγμένη από ερασιτέχνη...

Αγαπητέ φίλε μάλλον έχεις παρεξηγήσει τους όρους. Όταν εδώ λέμε "επαγγελματική" εννοούμε τεχνικά και εικαστικά πολύ καλή, όχι μια φωτογραφία για να κάνω την δουλειά μου. Αυτή που μας έδειξες απλά δείχνει κάποια προϊόντα, αλλά έχει αρκετά προβλήματα. Ένας επαγγελματίας ή ψαγμένος ερασιτέχνης θα έβγαζε μια σαφώς καλύτερη. Τώρα αν ο λόγος κόστους - απόδοσης δεν συμφέρει, είναι μια άλλη ιστορία (τρέφω αμφιβολίες και γι αυτό). Επίσης μια βασική επεξεργασία μπορεί να βελτιώσει κάπως τα πράγματα, αρκεί να ασχοληθείς 2-3 λεπτά:

P2150280_RS.jpg

Υποθέτοντας ότι η άχνη ζάχαρη και η χαρτοπετσέτα είναι λευκά, διόρθωσα την ισορροπία λευκού. Μετά άνοιξα λίγο τις σκιές. Αυτά μόνο, αλλά βέβαια το πιο σωστό θα ήταν λίγη περισσότερη προσοχή κατά την λήψη.

Ευχαριστώ για για τον χρόνο σου να μου γράψεις την λεπτομερέστατη απάντηση (και βελτιώσεις) και αν μου επιτρέπεις μερικές διευκρινήσεις:

Απλά επειδή στο νήμα αναφέρθηκαν οι λεγόμενοι food stylists, ήθελα να αναφέρω μία τελείως διαφορετική επαγγελματική (αλλά καθαρά ερασιτεχνική) φωτογράφιση φαγητού.

Συγκεκριμένα η φωτογραφία που βλέπετε θα δωθεί στην παραγωγή & χώρο προετοιμασίας ενός αεροπορικού catering με τον απλό σκοπό να παράγονται καθημερινά και ίσως γιά κάποια χρόνια τα ίδια προιόντα με το ίδιο βάρος και τοποθετημένα στην ίδια θέση.

Η φωτογραφία δεν είναι δικιά μου και αν θυμάμαι καλά έχει τραβηχτεί από κάποια υπάλληλο στο τμήμα πωλήσεων στη Γενεύη.

Επίσης δεν έχει υποστεί την παραμικρή βελτίωση, μιάς και ο σκοπός είναι αυτός που ανέφερα παραπάνω.

1000 συγνώμην για την παρέμβαση και καλό Σαββατοκύριακο.

Εντάξει το διευκρινίσαμε...

...Όταν εδώ λέμε "επαγγελματική" εννοούμε τεχνικά και εικαστικά πολύ καλή, όχι μια φωτογραφία για να κάνω την δουλειά μου...

Να 'σαι καλά!