Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Τέο σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια... είναι εξαιρετικά πολύτιμα (τουλάχιστον για μένα)

τι έγινε στη συγκεκριμένη φωτογραφία - η λήψη είναι μία και είναι όντως 30'' πράγμα το οποίο φαίνεται από το πόσο "γαλακτώδες" είναι το νερό στη δεξιά πλευρά του κάδρου, όμως επειδή υπήρξε ένα σκάφος το οποίο πλησίασε & έστριψε (η φωτεινή καμπύλη) το κύμα που προκάλεσε "χάλασε" την υφή του νερού στο κέντρο του κάδρου

για τα υπόλοιπα λίγο-πολύ συμφωνώ αν και για μένα ο πύργος είναι σημαντικό κομμάτι του τι θέλει να δείξει η φωτογραφία, αλλά καταλαβαίνω ότι το γεγονός ότι κόπηκε δημιουργεί ένα θέμα

Ωραία! Τέτοιες περιπτώσεις βλέπω και λέω να άλλος ένας λόγος που η Sony πρέπει να βγάλει φακό tilt-shift στα 20-24mm...

Κάπου μέσα στο νήμα είχαμε κάνει μία λίστα με μέρη που αξίζουν για long exposure ή όχι; θυμάμαι καλά;

Αν δεν υπάρχει, θα ήταν καλή σκέψη να μαζέψουμε τις περιοχές που είναι ιδανικές για τέτοιες λήψεις. Βέβαια δεν ξέρω πως θα γίνεται η προσθήκη νέων περιοχών μιας και θα ανεβαίνουν νέα posts.

Απάντηση: Re: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Αν δεν υπάρχει, θα ήταν καλή σκέψη να μαζέψουμε τις περιοχές που είναι ιδανικές για τέτοιες λήψεις. Βέβαια δεν ξέρω πως θα γίνεται η προσθήκη νέων περιοχών μιας και θα ανεβαίνουν νέα posts.

Ναι καλά το θυμόσουν, υπάρχει νήμα για προτεινόμενες τοποθεσίες ιδανικές για φωτογραφία, απλά δεν αφορά το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να φτιάξουμε καινούργιο απλά καλό είναι κανείς να γράφει κανείς ή να αναφέρει μαζί με την τοποθεσία και τον λόγο που την προτείνει. Αν χρειαστεί και υπάρχει ενδιαφέρον για περαιτέρω οργάνωση για κάτι συγκεκριμένο θα επέμβω στην πρώτη σελίδα και θα φτιάξω περιεχόμενα.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/151124-Υπέροχα-μέρη-για-φωτογράφιση-στην-Ελλάδα

Φανταστικη πραγματι του Τεο!! Μου αρεσε πολυ!! Οπως κ του Ιωσηφ οπου η κινηση στα συννεφα σε συνδιασμο με τις γραμμες στο εδαφος δινουν εντυπωση δινης!!

Το νήμα είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας "φωτογραφία", έχει ανέβει πολύ το επίπεδο!

Συμφωνώ περί φωτεινότητας αν και απ' ότι βλέπω τραβήχτηκε βράδυ. Νομίζω καλύτερα να την έβγαζες σε άλλη ώρα της ημέρας.