Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)
Εννοείς ότι δείχνει λίγο στραβός;
Σύμφωνα με το αλφάδι της μηχανής ήταν σωστός αλλά δε γνωρίζω κατά πόσο είναι ακριβής η μέτρηση.
Πάντα να τσεκάρεις τον ορίζονται και στον Η/Υ.
Σχετικά τώρα με τη φωτο του Παύλου, το θέμα είναι καλό φωτογραφικά αλλά θα ήθελα να παραθέσω μερικά πράγματα:
1. Αν και το αρχείο δείχνει έκθεση 30", αυτό αφορά προφανώς μόνο στον ουρανό κι όχι στο ποτάμι το οποίο είναι κανονική λήψη. Γενικότερα νομίζω ότι σε λήψεις ΜΕ, το να έχουμε ακίνητα θέματα που κανονικά έχουν κίνηση, αν δεν γίνει επιτηδευμένα για να βοηθάει στη σύνθεση, κάπου δεν δένει το σύνολο. πχ έχω δει πουλιά εν πτήση να είναι ακίνητα σε λήψη ΜΕ. Εδώ αυτό που νομίζω δεν βοηθάει στη γενικότερη ατμόσφαιρα δεν είναι οι βάρκες (που ενδεχομένως και να μπορούσαν να μείνουν ακίνητες για 30") αλλά το ποτάμι, του οποίου τη ροή έπρεπε να εκμεταλλευτείς νομίζω.
2. Είναι πολλά τα σημεία όπου φαίνονται τα στίγματα σκόνης (από τον αισθητήρα ή τον φακό) και πρέπει να τα σβήσεις κατά την επεξεργασία.
3. Τα στοιχεία εδάφους αριστερά και δεξιά (κτήριο και πυλώνας αντίστοιχα), εκεί που βρίσκονται δεν βοηθάνε το μάτι να φύγει ομαλά στην άκρη του κάδρου. Θα σου πρότεινα να τα σβήσεις (ειδικά το κτήριο αριστερά που κόβεται στη μέση).
4. Ο πύργος του Eiffel πάντα (πρέπει να) είναι ένα δυνατό στοιχείο σε ένα κάδρο, είτε σαν το κύριο θέμα, είτε σαν υποβοηθητικό για την αίσθηση του χώρου-βάθους αν μπει στο background. Εδώ κόβεται στη μέση και λειτουργεί μόνο σαν να τραβά το βλέμμα πάνω του λόγω του ιδιαίτερου φωτισμού του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να βρω κάποια χρησιμότητά του στο κάδρο.
5. Οι βάρκες βγάζουν κάποιες περίεργες αντανακλάσεις στο νερό, δυσανάλογες θα έλεγα σε σχέση με το μέγεθος κάθε βάρκας. Κάτι δεν πάει καλά εκεί...