Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Ωραίο θέμα και καλά νεταρισμένο! Αν θέλεις μία επιπλέον γνώμη, εγώ θα έκανα μία λήψη για το έδαφος-skyline-ουρανό και μία ακόμα για το ποτάμι, με επιπλέον χρόνο έκθεσης (που μάλλον τον χρειάζεται) για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το νερό. Μετά είναι εύκολο το ένωμα με layers.

Σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Παντα ευπροσδεκες ολες οι γνωμες ειδικα οταν προσφερουν επιπλεον γνωση! Θεωρεις οτι θα επρεπε και τα συννεφα να εχουν παραπανω χρονο εκθεσης οπως το νερο;

Όχι, νομίζω πως τα σύννεφα δεν θα χρειαζόντουσαν περισσότερο χρόνο έκθεσης. Κατ' αρχήν έχουν αραιή δομή, οπότε με επιπλέον χρόνο θα αραίωναν περισσότερο. Επίσης αν βλέπω καλά, βρίσκονται οριακά στο "κάψιμο" των highlights, οπότε καλύτερα να μείνουν ως έχουν. Όμως το ποτάμι έχει αρκετή ανοχή σε επιπλέον χρόνο, τόσο από πλευράς φωτομέτρησης, όσο και από αισθητικής πλευράς. Θα έδινα διπλάσιο χρόνο έκθεσης στο ποτάμι με το ίδιο φίλτρο αλλά θα σου πρότεινα να έβαζες κάποιο πιο δυνατό. Τι φίλτρο έβαλες; Ήταν όντως μονή λήψη;

Ναι μόνη λήψη ήταν με ND 64. Δεν σκέφτηκα να αυξήσω κι άλλο τον χρόνο μιας και είχα στο νου μου τη μία λήψη να σου πω την αλήθεια. Ίσως λάθος προσέγγιση σ αυτού του είδους τη φωτογραφία.

41516167684_da5dc9bf91_b.jpg
[/url]_IMG5355 Lonely by Miltos Kostoulas, on Flickr[/IMG]

Μια χαρά είναι το χρώμα αλλά μου φαίνεται λίγο θολή, πρέπει να σου κουνήθηκε λίγο...

Δημήτρη, στον υπολογιστή που τη βλέπω δε μου φαίνεται θολή.
Αν και ένα ζήτημα με το τρίποδο το έχω. Στην προσπάθεια μου να το καθαρίσω, μάλλον το 'γυάλισα' υπερβολικά και γλιστρά λίγο το ένα μέρος του ποδιού.