anochampions
Supreme Member
- 6 December 2009
- 3,959
Δες λίγο τη φωτογραφία μου στο ποστ 1852 (όπως και σε πολλές άλλες με συναφή επεξεργασία). Έχω προσθέσει ένα διπλό (reflected) graduated filter (ή αλλιώς planar grad) με -2eV. Αυτό το είδος επεξεργασίας επενδύει στο οπτικό αποτέλεσμα της τονικής αντίθεσης και προσδίδει την αίσθηση του βάθους στο κάδρο. Στο δικό σου, αυτό που φαίνεται flat/2D σαν ένα κομμάτι χαρτί, θα αποκτήσει πλέον βάθος που δημιουργείται με το αρνητικό exposure. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως του κάδρου ή της αίσθησης/ατμόσαφαιρας που θέλεις να αποκτήσει το θέμα σου. Συνήθως το "σκοτείνιασμα" κυμαίνεται από 0,5 έως 2,5eV. Φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε 1 κομμάτι του κάδρου αλλά γενικά λειτουργεί καλά για τη δουλειά της προσθήκης βάθος στο κάδρο.Ευχαριστώ πολύ, Θοδωρή!
Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο την εισήγηση σου? Πώς το εφαρμόζω και ποιο το σκεπτικό?
Curved by Iosif Michael, on FlickrΚατ' αρχήν ελπίζω να μιλάμε για RAW για να είμαστε στο ίδιο σκεπτικό. Από εκεί και μετά, μία παράμετρος που πρέπει να δεις, είναι αν η κάρτα γραφικών έχει κάποιο θέμα ή δεν έχουν πάρει το τελευταίο update οι drivers. Σου το αναφέρω αυτό γιατί παλαιότερα είχα αρκετά συχνά θέμα με banding, το οποίο όμως δεν εμφανιζόταν στις εκτυπώσεις και συχνά έκανα διορθώσεις που δεν χρειάζονταν. Όταν άλλαξα κάρτα γραφικών και πήρα μία κατηγορίας Quadro, πλέον έβλεπα banding μόνο όταν όντως υπήρχε.Δυστυχώς δεν κατάφερα να λύσω το πρόβλημα με το banding.
Δοκίμασα ο,τι εισηγήθηκες, Θοδωρή, αλλά είναι υπαρκτό ακόμη το πρόβλημα, αν και διορθώθηκε κάπως.
Είδα κάποια βιντεάκια για το θέμα, αλλά ότι κι αν δοκίμαζα δεν έλυνε τελείως το πρόβλημα.
θα σου στείλω πμ, ευχαριστώΚαταλαβαίνω απόλυτα, Θοδωρή.
Ήδη με έχεις βοηθήσει αφάνταστα και σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ.
Αν και off topic, να ρωτήσω κάτι για τα σεμινάρια που ανέφερες... είναι διαδικτυακά ή δια ζώσης?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.