Εννοείς εξαφανίζονται αν έχεις μικρό διάφραγμα;Μαζί με το vignetting εξαφανίζεται και το sharpness σου καθώς και αρκετή χρωματική πληροφορία ( ειδικά στο πράσινο ).
Εννοείς εξαφανίζονται αν έχεις μικρό διάφραγμα;Μαζί με το vignetting εξαφανίζεται και το sharpness σου καθώς και αρκετή χρωματική πληροφορία ( ειδικά στο πράσινο ).
Εγώ ξαναρωτάω, γιατί κανείς γνωστός φωτογράφος δεν ακολουθεί αυτή την τεχνική; Και αφού δουλεύει υπό περιορισμούς, σημαίνει ότι για τις άλλες περιπτώσεις χρειάζεσαι φίλτρα, οπότε τι κερδίσαμε; Θόρυβο; Ποτέ δεν είχα θέμα θορύβου σε τέτοιες λήψεις.
τη γνωρίζω τη θεωρία
Το θέμα είναι ότι σε φωτογράφηση ΜΕ δεν μπορείς να δουλεύεις πάντα σε f/5.6-f/11 καθώς αφενώς το βάθος πεδίου είναι σχετικά ρηχό και χάνεις το νετ στα μακρινά και αφετέρου οι χρόνοι λήψης γίνονται ακόμα πιο μικροί, με αποτέλεσμα για ΜΕ να μη τη βγάζεις καθαρή ούτε με ND2000. Οπότε θα πρέπει να μπλέξεις με focus stacking και "δυνατά" φίλτρα.
Ηλία διαβάζω λεπτομέρειες από διάφορους φωτογράφους (exif και εξοπλισμό) και γενικά βλέπω:Πριν απαντήσω με ενα σεντονι.. ποιοί γνωστοι φωτογράφοι δεν χρησιμοποιουν πολλαπλές λήψεις ?. Τι εξοπλισμό χρησιμοποιούν ?. Σε ποιές συνθήκες ?.
Δώσε λινκ αν γίνεται.
Αυτό λέω κι εγώ στον Ηλία. Πάνω από 1 λήψεις γίνονται είτε για focus stacking (οπότε μιλάμε για 3-5 λήψεις), είτε για να μην συμπεριλάβεις κινούμενα κλαδιά και φύλλα (τα "κόβεις" με τα layers), άρα μιλάμε για 2 λήψεις. Πολλοί βάζουν και grad nd φίλτρο για να έχουν 1 λήψη και να μην κάψουν τον ουρανό...Μην το ψάχνεις άδικα.
Κανείς από τους γνωστούς αλλά και μη γνωστούς top landscapers δεν δουλεύει με image averaging ( πολλαπλές λήψεις ) για long exposure για να μην πάρει φίλτρα.

εννοώ σαν τοπίου,αλλά σαν καλλιτεχνική η φωτογραφία της είναι αλλού μην ξεχνάμε ότι ψηφίστηκε σαν φωτογραφία τής χρονιάς σε έναν πολύ ανταγωνιστικο διαγωνισμό στο εξωτερικό(βλέπε την ιστοσελίδα),καλή πρόοδο σε ότι κάνεις.Theo πολύ καλή,μου αρέσει το ψάξιμο τόπων η φιλομαθεια και αγάπη για την φωτογραφία,θα μπορούσε να βραβευθεί η συγκεκριμενη φωτογραφία αλλά πήρε βραβείο με μία παρόμοια(ίδια τοποθεσία )η πολύ αγαπητή Μαρία Καιμακη πριν από μερικά χρόνια,αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα γιατι πολλές φωτογραφιες στο Grand Kanyon ακριβώς στο ίδιο μέρος αλλά μία κοστίζει 6,5 εκατομμύρια δολάρια https://www.lik.com/news/newsarticle57/ και η ιστοσελίδα της Μαρίας απολαύστε την http://mariakaimaki.com/mobile/portfolio.html μην πω ότι η δική σου μου άρεσε περισσότερο,.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.