Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Διόλου άσχημη, μου φαίνεται όμως ότι πάσχει από έλλειψη ευκρίνειας - ας μιλήσουν οι ειδικοί...

Ok, να πω τη γνώμη μου για την τελευταία φωτογραφία. Νομίζω πως πρόκειται για κανονική λήψη και όχι για λήψη ΜΕ (τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι από τους ακίνητους ανθρώπους, το καλάμι, τα κύματα κλπ.) Συμφωνώ για την ευκρίνεια. Γενικά, είμαι της γνώμης ότι η τεχνική της ΜΕ δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για κάτι άλλο. Το στήσιμο του κάδρου πρέπει να αφορά σε ένα θέμα κι όχι στη λήψη ΜΕ καθαυτή (εκτός κι αν έχουμε στο μυαλό μας μία εντελώς abstract λήψη). Επομένως, το θέμα πρέπει να ταιριάζει σε μια τέτοια τεχνική, η οποία ουσιαστικά θα βοηθά τη φωτογράφιση του θέματος αλλά κατά τη γνώμη μου εδώ δεν το βλέπω. Πραγματικά, αν υπήρχε η (λογική) κίνηση σε ανθρώπους κλπ, αν τους έκανε ο φίλος να φαίνονται σαν "φαντάσματα" σε ένα α/μ κάδρο, τότε νομίζω θα άλλαζε εντελώς το ύφος της φωτογραφίας. Τα αυτοκίνητα αποτελούν εντελώς "άκυρο" στοιχείο του κάδρου. Αυτά πάντα κατά τη γνώμη και την αισθητική μου.

Τεο ευχαριστω για τις επισημανσεις...να πω οτι η ληψη εγινε με χρονο 30 δευτερα. Συμφωνω οτι σαν θεμα καδρου με τα αυτοκινητα ειναι ακυρο. Ηταν απο τις πρωτες προσπαθειες να δοκιμασω αυτην την τεχνικη με nd1000 και δεν εδωσα την δεουσα προσοχη στην αισθητικη του καδρου. σιγουρα εχω πολλα να μαθω. Επιφυλλασομαι για καλυτερες ληψεις στο μελλον.

Κοίτα, σαν θέμα μου αρέσει. Ίσως να μην βρήκες τις κατάλληλες συνθήκες όταν το φωτογράφησες. Δες πάντως και την εκδοχή του τετράγωνου κάδρου (αριστερή πλευρά έως ίση άκρη δεξιά), θα έχει ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

"lysis", ένα νεκρό δέντρο που εμφανίζεται και εξαφανίζεται μέσα στο νερό αναλόγως της στάθμης (φράγμα Αλιάκμονα).

lysis by Teo Kefalopoulos, on Flickr

Πολύ καλές αμφότερες, ίσως θα είχε ενδιαφέρον η πρώτη να γίνει κάποιο τρίπτυχο με τις διαφορετικές στάθμες...

Re: Απάντηση: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Πολύ καλές αμφότερες, ίσως θα είχε ενδιαφέρον η πρώτη να γίνει κάποιο τρίπτυχο με τις διαφορετικές στάθμες...

Ευχαριστώ. Νομίζω δεν έχει νόημα γιατί όταν η στάθμη ανεβαίνει, σχεδόν όλο το δέντρο είναι κάτω από το νερό (οπότε κινούνται αρκετά και τα κλαδιά του...)

Υπέροχη προοπτική, ορίζοντας, βουνό και ουρανός. Το μόνο που με ενοχλεί είναι οι έκδηλες κουτσουλιές των πουλιών.