Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Re: Απάντηση: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Εκ του αποτελέσματος, τα πας πολύ καλά!

Σ' ευχαριστώ πολύ, για να δούμε!

Στο μεταξύ, μία high-key εκδοχή μιας εξέδρας που πλέον είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, απλά την παράτησαν χωρίς συντήρηση. Την "επισκεπτόμαστε" πάλι υπό μια διαφορετική οπτική σε σχέση με την πραγματικότητα...

"hints of land"
Αυτά τα μικρά βράχια, μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον μόνο υπό την οπτική μιας "παράδοξης" τοποθέτησής τους στο άκρο του κάδρου. Ένα είδος "οπτικής έντασης" σε ένα γαλήνιο θέμα που δεν θα προκαλούσε την ίδια εντύπωση αν τα βράχια είχαν τοποθετηθεί στα κλασικά σημεία του κάδρου.

"elsewhere"
Μϊα ακόμα περίπτωση όπου ο αρνητικός χώρος και η αφαίρεση του ορίζοντα δίνει εντελώς διαφορετική αίσθηση στο κάδρο. Μία εξέδρα που βρίσκεται κάπου αόριστα.

elsewhere by Teo Kefalopoulos, on Flickr​

Τέο έξαιρετικές καί οί δύο πού άνέβασες.
Αλεξ πράγματι πολύ καλή καλή συνέχεια σας.

"fading symmetry"
Αρκετά ίδια φιλοσοφία λήψης-επεξεργασίας σε σχέση με το προηγούμενο θέμα, αυτή τη φορά με πιο έντονη χρήση/επίδραση του αρνητικού χώρου.

Καθώς αναφέρομαι στη χρήση του αρνητικού, χώρου, πριν μερικούς μήνες είχα αναφέρει ότι αναμένω τα αποτελέσματα κάποιων "εξετάσεων" πάνω στη φωτογραφία. Σήμερα έλαβα την απάντηση ότι μου απονεμήθηκε η διάκριση του Συνεργάτη της Βασιλικής Φωτογραφικής Ακαδημίας της Αγγλίας μετά από αξιολόγηση 15 φωτογραφικών μου έργων πάνω στον αρνητικό χώρο και τη μακρά έκθεση. Πραγματικά δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς η κριτική επιτροπή έχει θέσει πολύ υψηλά στάνταρντς για την απονομή των διακρίσεων και η απόρριψη πάει σύννεφο. Anyway, όλα καλά! (sorry για το ψιλοάσχετο κείμενο).

Απάντηση: Re: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Θετική διάκριση με βάση τον αρνητικο χώρο

Θοδωρή συγχαρητήρια, σου αξιζει η διάκριση αυτή με τα χίλια !