Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Πορτρέτο

Μητρότητα.

Fuji S2, Tamron SP90
Την πιτσιρίκα θα βαφτίσει ο αδερφός μου το Σάββατο 25/10

mitrotita.jpg

Re: Πορτρέτο

Άντε και ένα επίκαιρο λόγω της ερχόμενης εθνικής επετείου:

attachment.php

Canon 40D + Sigma EX 24-60/2.8 @60mm @f/4

Attachments

• IMG_2831.jpg
    IMG_2831.jpg
    146 KB · Views: 283

Ένα πολύ απλό και χρήσιμο photoshop tip:
Eίναι πολύ κολακευτικό σε ένα πορτραίτο τα μάτια εκτός απο νέτ να είναι καθαρά και λαμπερά. Πολλές φορές μας έχει τύχει το ασπράδι των ματιών του φωτογραφιζόμενου να είναι κόκκινο από την κούραση, τον καπνό, τη νύστα, το αλκοόλ...
Στο photoshop με το sponge tool κάνουμε desaturation -αποκορεσμό- στην περιοχή του λευκού του ματιού με προσεκτικές κινήσεις και με χαμηλή σχετικά τιμή ~20.
Μετά με το dodge tool και τιμή περίπου 15 φωτίζουμε το βολβό με απαλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

ευχαριστούμε, το έκανα και σε κίτρινα δόντια και έπιασε μια χαρά

Ένα πολύ απλό και χρήσιμο photoshop tip:
Eίναι πολύ κολακευτικό σε ένα πορτραίτο τα μάτια εκτός απο νέτ να είναι καθαρά και λαμπερά. Πολλές φορές μας έχει τύχει το ασπράδι των ματιών του φωτογραφιζόμενου να είναι κόκκινο από την κούραση, τον καπνό, τη νύστα, το αλκοόλ...
Στο photoshop με το sponge tool κάνουμε desaturation -αποκορεσμό- στην περιοχή του λευκού του ματιού με προσεκτικές κινήσεις και με χαμηλή σχετικά τιμή ~20.
Μετά με το dodge tool και τιμή περίπου 15 φωτίζουμε το βολβό με απαλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Στα χρόνια των φίλμς χρησιμοποιούσαμε σιδηροκυάνιο (κοινώς λεύκανση, bleach) στην περιοχή των ματιών για να τα φωτίσουμε

πολυ καλη συμβουλη για ματια και δοντια !:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

και εξαιρετικες φωτος !!!!!!!!!! :grinning-smiley-043

αυτες με τα ματια και την Ουκρανιδουλα αψογες !!!!!!!!!! -bye-

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Άντε και ένα επίκαιρο λόγω της ερχόμενης εθνικής επετείου:

attachment.php

Canon 40D + Sigma EX 24-60/2.8 @60mm @f/4

ωραια φωτο αλλα νομιζω οτι βγηκε σε στιγμη χωρις αρκετο ηλιο !

μα πιο καλη ομως ειναι η ποζα του μικρου !:grinning-smiley-043

αν και τα παιδια οταν φορανε στολες τα προτιμω η πολυ κοντινα η ολοκληρα ...

Να και ένα δικό μου. Το έβγαλε η κοπέλα μου ενώ σκεφτόμουν πώς να καδράρω μία φωτό με την αναλογική...
2977594177_d27841eb39_b.jpg

Και ένα δικό της λίγο νωρίτερα όταν φέυγαμε απο τον Αρκτούρο.

2978218824_6a09dae59f_b.jpg

Και τα δύο είνα τραβηγμένα με τον Carl Zeiss Jenna 135mm f3.5 MC τέρμα ανοιχτό.

Πραγματί. Και σκεψου οτι στην αρχή όταν την έβαζα να μου ποζάρει δεν ήθελε αλλα τώρα παίρνει την μηχανή και βγάζει και μόνη της! Πιο μετά μου έδινε και οδηγίες πως να τις ποζάρω...! Τελικά όλοι κρύβουμε ένα τοπ μόντελ μέσα μας!!! Χεχε

Πολύ όμορφες φωτογραφίες, κυρίως η δεύτερη...είναι πιο γεμάτο το κάδρο.

Το βαφτηστήρι του αδερφού μου.
Δύο ομπρέλλες διάχυσης αριστερά ψηλά και δεξια χαμηλότερα και λευκός ανακλαστήρας από κάτω για να σβήσουν οι σκιές
Nikon D70, 18-70 nikkor και σέπια στο φωτοσοπ.

Η μικρούλα πολύ συνεργάσιμη:a0210:

attachment.php

Attachments

• vaftistiri.jpg
    vaftistiri.jpg
    205.7 KB · Views: 250

Βλέποντας φωτογραφίες σαν αυτή πιστεύω ότι τελικά το πορτρέτο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό φωτογράφο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος φωτογραφίας.

Βλέποντας φωτογραφίες σαν αυτή πιστεύω ότι τελικά το πορτρέτο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό φωτογράφο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος φωτογραφίας.
Και θεωρείται και το πιο δύσκολο...