Απάντηση: Πορτρέτο
Μητρότητα.
Fuji S2, Tamron SP90
Την πιτσιρίκα θα βαφτίσει ο αδερφός μου το Σάββατο 25/10
Μητρότητα.
Fuji S2, Tamron SP90
Την πιτσιρίκα θα βαφτίσει ο αδερφός μου το Σάββατο 25/10
Ένα πολύ απλό και χρήσιμο photoshop tip:
Eίναι πολύ κολακευτικό σε ένα πορτραίτο τα μάτια εκτός απο νέτ να είναι καθαρά και λαμπερά. Πολλές φορές μας έχει τύχει το ασπράδι των ματιών του φωτογραφιζόμενου να είναι κόκκινο από την κούραση, τον καπνό, τη νύστα, το αλκοόλ...
Στο photoshop με το sponge tool κάνουμε desaturation -αποκορεσμό- στην περιοχή του λευκού του ματιού με προσεκτικές κινήσεις και με χαμηλή σχετικά τιμή ~20.
Μετά με το dodge tool και τιμή περίπου 15 φωτίζουμε το βολβό με απαλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
ευχαριστούμε, το έκανα και σε κίτρινα δόντια και έπιασε μια χαρά
Ένα πολύ απλό και χρήσιμο photoshop tip:
Eίναι πολύ κολακευτικό σε ένα πορτραίτο τα μάτια εκτός απο νέτ να είναι καθαρά και λαμπερά. Πολλές φορές μας έχει τύχει το ασπράδι των ματιών του φωτογραφιζόμενου να είναι κόκκινο από την κούραση, τον καπνό, τη νύστα, το αλκοόλ...
Στο photoshop με το sponge tool κάνουμε desaturation -αποκορεσμό- στην περιοχή του λευκού του ματιού με προσεκτικές κινήσεις και με χαμηλή σχετικά τιμή ~20.
Μετά με το dodge tool και τιμή περίπου 15 φωτίζουμε το βολβό με απαλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Στα χρόνια των φίλμς χρησιμοποιούσαμε σιδηροκυάνιο (κοινώς λεύκανση, bleach) στην περιοχή των ματιών για να τα φωτίσουμε
Άντε και ένα επίκαιρο λόγω της ερχόμενης εθνικής επετείου:
![]()
Canon 40D + Sigma EX 24-60/2.8 @60mm @f/4
Άντε ρε... σε είχα για μεγαλύτερο!!! 60-70... :grandpa: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
και εγω ρε συ.......σκαρτα 68-70 σε νομιζα!!!!!!
Πολύ όμορφες φωτογραφίες, κυρίως η δεύτερη...είναι πιο γεμάτο το κάδρο.
Και θεωρείται και το πιο δύσκολο...Βλέποντας φωτογραφίες σαν αυτή πιστεύω ότι τελικά το πορτρέτο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό φωτογράφο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος φωτογραφίας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.