Δηλαδή Γιάννη... επειδή τώρα λίγο κόλλησα, θέλεις να πεις ότι οι φώτος που έβαλες (τα πορτραίτα με τη σκακιέρα και τις γούνες κλπ) είναι unedited??????????????????????????????
Η σειρά είναι όντως υπέροχη φίλε.Nαι, unedited ειναι.
Τις ρετουσαρουμε τωρα, που θα τυπωθει ο καταλογος.
ΑΝ υπαρχει ενδιαφερον, υπαρχουν και 2 βιντεακια, ενα απ τη φωτογραφιση κ ενα με τα παρασκηνια...
Ρε παιδιά τι κόλλημα είναι αυτό με το αν είναι επεξεργασμένες οι φωτογραφίες. Με αφορμή το post του atari4 το λέω. Να το πει κάποιος που δεν έχει dslr και δεν ξέρει από raw να το καταλάβω. Τι πάει να πει όπως βγαίνει από την μηχανή. Αν παίρνεις κατευθείαν jpeg από την μηχανή σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε από τον επεξεργαστή της μηχανής. Αν παίρνεις raw και το μετατρέπεις στον υπολογιστή σε jpeg με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε με ρυθμίσεις που έχει επιλέξει το κάθε πρόγραμμα. Αν, τέλος, παίρνεις raw και την επεξεργάζεσαι εσύ και καταλήγεις σε jpeg σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε από εσένα και όχι αυτοματοποιημένα όπως στις άλλες 2 περιπτώσεις. Αλλα η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ είναι αναπόφευκτη.
Εντάξει, αν το σκέφτεσαι έτσι, επεξεργασία γίνεται και από το ανθρώπινο μυαλό πριν βγάλει μια φωτογραφία.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του φορουμ. Να ρωτάμε, να μαθαίνουμε πως προκύπτει κάθε αποτέλεσμα, να βελτιωνόμαστε. Διαφορετικά να μπαίνουμε στο flickr και να χαζεύουμε φωτογραφίες.
Κοίτα, εγω είμαι στη κατηγορία που έλεγες. Δεν έχω dslr και σπάνια τραβάω raw. Και επίσης βαριέμαι την επεξεργασία όταν την κάνω εγώ. Συνεπώς όταν δω κάποιο αποτέλεσμα που με εκπλήξει (όπως του φίλου kotsidisjohn), θα μου άρεσε να το έχω και γω μόνο με την επεξεργασία της μηχανής όπως λες, και χωρίς να κάνω τίποτα επιπλέον μιας και βαρίεμαι. Αλλά αν δε ρωτήσω, πως θα μάθω κάτι τέτοιο; Αυτη την απλή σκέψη έκανα, ούτε ποινικοποίηση, ούτε τίποτα.
Τι είναι αυτά που σου φοράνε στο τέλος; Η κάσκα-μοικάνα-περικεφαλαία όλα τα λεφτά!
Συνεπώς όταν δω κάποιο αποτέλεσμα που με εκπλήξει (όπως του φίλου kotsidisjohn), θα μου άρεσε να το έχω και γω μόνο με την επεξεργασία της μηχανής όπως λες
Τι είναι αυτά που σου φοράνε στο τέλος; Η κάσκα-μοικάνα-περικεφαλαία όλα τα λεφτά!
Ωραία δουλειά φίλε, μπράβο. :a0210:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.