Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

χαχα!!

Να στε καλα παιδια, ευχαριστω πολυ!

Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!

Ηταν εννοειται μια φωτογραφιση μοδας, Imperia Furs για Ανοιξη Καλοκαιρι 2015.

Δεν προλαβα να κανω post prossesing, αν κ θα πρεπε..

Ετοιμαζουμε κ το backstage video σιγα σιγα, αν υπαρχει ενδιαφερον κ το θελησετε...!!

Ευχαριστω κ παλι!

ΥΓ. δε νομιζω να εκανα κατι με το exif...δεν πειραξα κατι...για τα τηλεφωνα δεν ξερω...αλλα...για δοκιμασε ενα τηλ στην Team..!

Δηλαδή Γιάννη... επειδή τώρα λίγο κόλλησα, θέλεις να πεις ότι οι φώτος που έβαλες (τα πορτραίτα με τη σκακιέρα και τις γούνες κλπ) είναι unedited??????????????????????????????

Δηλαδή Γιάννη... επειδή τώρα λίγο κόλλησα, θέλεις να πεις ότι οι φώτος που έβαλες (τα πορτραίτα με τη σκακιέρα και τις γούνες κλπ) είναι unedited??????????????????????????????

Nαι, unedited ειναι.
Τις ρετουσαρουμε τωρα, που θα τυπωθει ο καταλογος.

ΑΝ υπαρχει ενδιαφερον, υπαρχουν και 2 βιντεακια, ενα απ τη φωτογραφιση κ ενα με τα παρασκηνια...

Unedited εννοεις οπως βγαινουν απο τη μηχανη; Χωρις καμια αλλαγη; Πολυ καλες!

Γιατι καποτε ενας ειχε πει: "Εννοειται δε τις επεξεργαζομαι! Ποτε δε προσθετω - αφαιρω αντικειμενα! Χρωματα κτλ εννοειται οτι πειραζω, αλλα αυτο δε θεωρειται επεξεργασια." lol

Κοιταξε, ειναι γυρισμενα jpeg απο raw.

Αλλα δε νομιζω να "εννοειται" σαν επεξεργασια, αυτο ειναι το workflow.

Φυσικα αν δε γινει σωστα η ληψη, ο φωτισμος , το στησιμο κλπ, οτι και να κανεις, μικρες οι βελτιωσεις.

Απο κει κ περα, αν γινει σωστα η ληψη, παλι μικρες οι βελτιωσεις...( εννοω τονικα, χρωματικα, οξυτητα κλπ, δε θελει κ πολυ δουλεια)

Τωρα οσον αφορα ρετουσαρισματα, προσωπα, τοπικες διορθωσεις κλπ, αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Ορεξη να εχεις και χρονο να δουλευεις να "φτιαχνεις".

Nαι, unedited ειναι.
Τις ρετουσαρουμε τωρα, που θα τυπωθει ο καταλογος.

ΑΝ υπαρχει ενδιαφερον, υπαρχουν και 2 βιντεακια, ενα απ τη φωτογραφιση κ ενα με τα παρασκηνια...
Η σειρά είναι όντως υπέροχη φίλε.
Αν έχεις τη καλοσύνη δώσε και τα link με τα βιντεάκια.

Ρε παιδιά τι κόλλημα είναι αυτό με το αν είναι επεξεργασμένες οι φωτογραφίες. Με αφορμή το post του atari4 το λέω. Να το πει κάποιος που δεν έχει dslr και δεν ξέρει από raw να το καταλάβω. Τι πάει να πει όπως βγαίνει από την μηχανή. Αν παίρνεις κατευθείαν jpeg από την μηχανή σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε από τον επεξεργαστή της μηχανής. Αν παίρνεις raw και το μετατρέπεις στον υπολογιστή σε jpeg με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε με ρυθμίσεις που έχει επιλέξει το κάθε πρόγραμμα. Αν, τέλος, παίρνεις raw και την επεξεργάζεσαι εσύ και καταλήγεις σε jpeg σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε από εσένα και όχι αυτοματοποιημένα όπως στις άλλες 2 περιπτώσεις. Αλλα η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ είναι αναπόφευκτη.

Δεν ξερω αν πρεπει να μπουν εδω, αλλα....

Ενα βιντεο απ τα παρασκηνια κι ενα απ τη φωτογραφιση.

Απολαυστε υπευθυνα και...βαρατε αλυπητα....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε παιδιά τι κόλλημα είναι αυτό με το αν είναι επεξεργασμένες οι φωτογραφίες. Με αφορμή το post του atari4 το λέω. Να το πει κάποιος που δεν έχει dslr και δεν ξέρει από raw να το καταλάβω. Τι πάει να πει όπως βγαίνει από την μηχανή. Αν παίρνεις κατευθείαν jpeg από την μηχανή σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε από τον επεξεργαστή της μηχανής. Αν παίρνεις raw και το μετατρέπεις στον υπολογιστή σε jpeg με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε με ρυθμίσεις που έχει επιλέξει το κάθε πρόγραμμα. Αν, τέλος, παίρνεις raw και την επεξεργάζεσαι εσύ και καταλήγεις σε jpeg σημαίνει ότι η επεξεργασία έγινε από εσένα και όχι αυτοματοποιημένα όπως στις άλλες 2 περιπτώσεις. Αλλα η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ είναι αναπόφευκτη.

Εντάξει, αν το σκέφτεσαι έτσι, επεξεργασία γίνεται και από το ανθρώπινο μυαλό πριν βγάλει μια φωτογραφία.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του φορουμ. Να ρωτάμε, να μαθαίνουμε πως προκύπτει κάθε αποτέλεσμα, να βελτιωνόμαστε. Διαφορετικά να μπαίνουμε στο flickr και να χαζεύουμε φωτογραφίες.

Τις καλοπροαίρετες τις δεχόμαστε όλοι με χαρά και τις επιζητάμε.

Ετσι. Παντα η καλοπροαιρετη κριτικη εκτος απο εποικοδομιτικη ειναι κ διασκεδαστικη.
:grinning-smiley-043

Το να καθομαστε αντιθετως πισω απο μια οθονη, εχοντας γνωμη για τους παντες κ τα παντα (ασχετα αν κατεχουμε κατι η οχι..) κ κραζοντας , νομιζω εκτος απο λαθος κ εκνευριστικο μονο κακο κανει.

Δεν ξερω αν εννοεις εμενα η οχι , αλλα προφανως για να τα εγραψα κ να λεω βαρατε αλυπητα..δεν θα χω θεμα..

Εντάξει, αν το σκέφτεσαι έτσι, επεξεργασία γίνεται και από το ανθρώπινο μυαλό πριν βγάλει μια φωτογραφία.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του φορουμ. Να ρωτάμε, να μαθαίνουμε πως προκύπτει κάθε αποτέλεσμα, να βελτιωνόμαστε. Διαφορετικά να μπαίνουμε στο flickr και να χαζεύουμε φωτογραφίες.

Μα αυτό ακριβώς κάνουμε συζητάμε. Απλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι υπάρχει γενικά μια ποινικοποίηση της επεξεργασίας αν γίνεται από εμάς τους ίδιους και αγιοποίηση της επεξεργασμένης με αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις (jpeg κατ'ευθείαν από κάμερα) φωτογραφίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί το πρώτο κάποιοι το θεωρούν επεξεργασία ενώ το δεύτερο όχι. Γι'αυτό πήρα αφορμή απ'το δικό σου post που λες για κάποιον που πειράζει χρώματα, αντιθέσεις κλπ.

Κοίτα, εγω είμαι στη κατηγορία που έλεγες. Δεν έχω dslr και σπάνια τραβάω raw. Και επίσης βαριέμαι την επεξεργασία όταν την κάνω εγώ. Συνεπώς όταν δω κάποιο αποτέλεσμα που με εκπλήξει (όπως του φίλου kotsidisjohn), θα μου άρεσε να το έχω και γω μόνο με την επεξεργασία της μηχανής όπως λες, και χωρίς να κάνω τίποτα επιπλέον μιας και βαρίεμαι. Αλλά αν δε ρωτήσω, πως θα μάθω κάτι τέτοιο; Αυτη την απλή σκέψη έκανα, ούτε ποινικοποίηση, ούτε τίποτα.

Κοίτα, εγω είμαι στη κατηγορία που έλεγες. Δεν έχω dslr και σπάνια τραβάω raw. Και επίσης βαριέμαι την επεξεργασία όταν την κάνω εγώ. Συνεπώς όταν δω κάποιο αποτέλεσμα που με εκπλήξει (όπως του φίλου kotsidisjohn), θα μου άρεσε να το έχω και γω μόνο με την επεξεργασία της μηχανής όπως λες, και χωρίς να κάνω τίποτα επιπλέον μιας και βαρίεμαι. Αλλά αν δε ρωτήσω, πως θα μάθω κάτι τέτοιο; Αυτη την απλή σκέψη έκανα, ούτε ποινικοποίηση, ούτε τίποτα.

Εννοείται πως πρέπει να ρωτάμε αλλιώς δεν πρόκειται να μάθουμε τίποτα. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο γιατί ρωτάς αν είναι επεξεργασμένες και σορυ αν πέρασε κάτι τέτοιο. Απλά είπα ότι δεν γίνεται χωρίς με κάποιο τρόπο να υπάρξει επεξεργασία. Το είπα έτσι σαν σκέψη γενική όχι για να επιτεθώ σε κάποιον.

Τι είναι αυτά που σου φοράνε στο τέλος; Η κάσκα-μοικάνα-περικεφαλαία όλα τα λεφτά! :flipout:

Ωραία δουλειά φίλε, μπράβο. :a0210:

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Συνεπώς όταν δω κάποιο αποτέλεσμα που με εκπλήξει (όπως του φίλου kotsidisjohn), θα μου άρεσε να το έχω και γω μόνο με την επεξεργασία της μηχανής όπως λες

Όταν έχεις τον τέλειο φωτισμό Δημήτρη , την τέλεια φωτομέτρηση , αντίστοιχη μηχανή και τις γνώσεις του φίλου μας Γιάννη ώστε να τα παντρέψεις , τότε ναι θα πάρεις από την μηχανή αυτό το έτοιμο αποτέλεσμα .
Αλλιώς μόνο να τις βλέπουμε θα μπορούμε με τον εξοπλισμό και τις γνώσεις μας .

Edit : και να τα καταφέρουμε τα παραπάνω .....................................θα μας λείπουν τα μοντέλα .:flipout:

Last edited:

Τι είναι αυτά που σου φοράνε στο τέλος; Η κάσκα-μοικάνα-περικεφαλαία όλα τα λεφτά! :flipout:

Ωραία δουλειά φίλε, μπράβο. :a0210:

Σ ευχαριστω πολυ κατ αρχην.

(λιγο το παρακαναν μ εμενα στο backstage μαλλον...ισως επειδη μονο εγω εκανα χαζα...)

Αυτο που φοραω ειναι γουνα "πασαρελας" για επιδειξεις μονο κ για διαγωνισμους. Περσυ πηραν την πρωτη θεση στην Ευρωπη νομιζω με κατι αντιστοιχο.

Δεν ειναι δηλαδη παραγωγης..Μονο το μπαλακι του πινγκ πονγκ στο στομα ελειπε.....χαχαχα!! (επρεπε να τη φορεσω γυμνος μαλλον :BDGBGDB55: )