Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

σε κλειστο χωρο θα μπορουσες να δοκιμασεις να στρεψεις το φλας προς το ταβανι και να δοκιμασεις σε διαφορες γωνιες να δεις τι αποτελεσμα θα παρεις...ειναι πολυ καλυτερο απο το να το εχεις στραμμενο απευθειας στο θεμα
Σχετικα με το φλας παντως εχω μια ερωτηση...το flash compensation εχει να κανει με την λαμψη που θα βγαλει το φλας ή ειναι σαν το exposure compensation απλα λαμβανει υποψην και το φλας;
Επηρεάζει μόνο το φλας.

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Εχεις δει φλας απο nex? δεν στριβει ουτε δεξια ουτε αριστερα ουτε πανω κατω.

Edit τωρα ειδα στην υπογραφη σου οτι εχεις nex τωρα το αλλο προβλημα ειναι οτι λιγο δυσκολο να βγαλεις παιδια "στημενα" φωτογραφια και ειδικα τα δικα μου που ειναι διαολακια σβουρες.

sony nex flash diffuser diy

Εσκισες ..

Με εντυπωσιάζεις με αυτή την φωτογραφία η οποία είναι πολύ καλή..

( στα πορτρέτα δεν ταιριάζουν τα ζώα όμως)

Σε ευχαριστω πολύ Κωστα!

Δε το ηξερα, πορτρετα ζωων δηλαδη δεν υπαρχουν σα κατηγορια; Φωναζε πορτρετο-πορτρετο γιαυτο τον εβαλα εδω... :p

Απάντηση: Πορτρέτο

καλησπέρα και πάλι παιδιά, μετά από 2 χρόνια...

PER_3149.JPG

Sharpened%20version%20%284%29.jpg

Sharpened%20version%20%285%29.jpg

Sharpened%20version%20%287%29.jpg

Sharpened%20version%20%288%29.JPG

Sharpened%20version10.jpg

PER_3167.JPG

Sharpened%20version%20%283%29.jpg

Sharpened%20version%20%286%29.jpg

Sharpened%20version%20%289%29.jpg

Sharpened%20version2%20%282%29.jpg

Sharpened%20version3%20%283%29.jpg

Sharpened%20version4.jpg

Sharpened%20version6.jpg

εγω πιο πολυ τις βλεπω για φωτογραφιες μοδας και οχι πορτραιτου

Παρομοίως, αλλά welcome back! Και ως τέτοιες (μόδας) μου φαίνονται καλές - παρότι άσχετος με το αντικείμενο...

Κ εγω δεν ξερω πολλα απο πορτρετο αλλα μου φανηκαν εντυπωσιακες!!

πάντως εγώ...αν είναι να κρίνω πιο αυστηρά καθώς αυτές οι φωτογραφίες είναι από επαγγελματία, θα είχα να πω κάποια σχόλια που δε θα τα έλεγα σε μη επαγγελματία.
Κυρίως ότι για φωτογραφίες μόδας θα περίμενα πιο πολύ dodge&burn σε κάποιες. Υποκειμενικό μεν, αλλά έτσι μας έχει συνηθίσει ο χώρος. Με μπόλικο airbrushing.
Και σε κάποιες οι σκιές είναι λιγο εναντίων των προσώπων. Π.χ. σε αυτή που ακουμπάει η κοπέλα με το πορτοκαλί μαλλί στον τοίχο. Η σκιά δημιουργεί δισχρωμία στο πρόσωπο που αποσπά την προσοχή.

Πόζες, σύνθεση, κτλ μια χαρά μου φαίνονται για μόδας.

σας ευχαριστώ παιδιά για τα επικοδομητικα σας σχόλια.
είχαμε και πριν καμια βδομαδα μεταβαση απο d300 σε d700 :D

χθεσινη φρεσκια!

Sharpened%20version%20%2813%29.jpg

θελουμε κανα 70-200 ρε παιδια και ειναι πολλα τα λεφτα :/

αναγκαστικα με 35αρη δε μπορουσα πιο πισω..

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

θελουμε κανα 70-200 ρε παιδια και ειναι πολλα τα λεφτα :/

αναγκαστικα με 35αρη δε μπορουσα πιο πισω..

imho και ένας γρηγορος 50αρης καλός είναι για οικονομική λυση..

Καλώς μας ήρθες πάλι πίσω φιλέ.
Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ωραίες αλλά τους λείπει κάτι για να χαρακτηριστούν άριστες.
Δεν είμαι ειδικός στο χώρο για να εκφραστώ με μεγαλύτερη σαφήνεια αλλά κάτι λείπει.

O 70-200 δεν μπορεί να φτάσει έναν prime στα πορτρέτα. Με την τόσο καλή απόδοση του 35mm f/1.8 η επόμενη αναβάθμιση λέγεται Nikkor 85mm f/1.8 G αν και προσωπικά θα έκανα μια αναβάθμιση στο setup του φωτισμού και όχι του εξοπλισμού. Τέτοια φωτογράφιση απογειώνεται με την σωστή χρήση reflectors ή/και μιας ομπρέλας ή ακόμα ενός beauty dish.