Η υποεκθεση είναι σκοπιμη υποθέτω;
Ντροπαλή η γιαγιά Κώστα, κρίμα δείχνει ενδιαφέρουσα...
watching the sunset with my daughter. ... unbelievable. . by Nikos Kopanidis, on FlickrΕιμαι ο τελευταϊος που μπορω να μιλήσω για κριτική των φωτογραφιών μιας και σπανια ποστάρω και σπάνια γράφω σε αυτες τις κατηγορίες, είχα και έχω τούς λογους μου γιαυτό που δεν ειναι της παροϋσης να αναλύσω, απο την στιγμή όμως που αποδέχτηκα την ευθύνη του συντονιστή μπαίνω πολύ πιο συχνά και παρακολουθώ τα δρώμενα και εδώ και βλέπω κάποια θέματα που με προβληματίζουν και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Η κριτική των φωτογραφιών είναι λειτούργημα και δεν είναι καθόλου εϋκολη, σιγουρα θα βρεθούν αντίθετες γνώμες, σιγουρα θα ακουστούν θετικά και αρνητικά σχόλια ανάλογα με τις γνωσεις και τα φωτογραφικά γούστα του κρίνοντας και του κριθέντος αλλά ο βασικός σκοπός της πρέπει να είναι να βοηθήσει και να εξελίξει τον φωτογράφο είτε διορθώνοντας τυχόν λάθη του ειτε με ένα έπαινο (όχι όμως ψεύτικο) να τον ανεβάσει ψυχολογικά για να προσπαθήσει για κάτι πολύ καλύτερο την επόμενη φορά.
Θεωρώ απαράδεκτο κάποιες μη αξιόλογες φωτό να πέρνουν απανωτά like απο τους κολλητούς σαν να είναι FB, όπως θεωρώ απαράδεκτο μια αρνητική κριτική απαξιωτική χωρίς καν σοβαρή αιτιολόγηση, για το πρώτο δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά για το δεύτερο οφείλω να προστατεϋσω τον <φωτογράφο> απο μια στείρα κριτική που δεν προσφέρει κάτι ούτε στον ίδιο αλλά ούτε στούς υπόλοιπους απο τον κατα περίπτωση <δάσκαλο>.
Αυτα παραθέτω καθαρά σαν προσωπική τοποθέτηση και όχι σαν συντονιστής της κατηγορίας και ζητώ απο όλους όσους αποφασίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βοηθήσουν με την εμπειρία τους και την φωτογραφική τους ματιά προς αυτή την κατεύθυνση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.