Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Πορτρέτο

2wANJAF1SwbOR1IUYZyahcFFTSgsCm5How5mV5uz31RvmhE7bsxYl7mj2G6IhbmHsxN--m4u9N4IoW1uCCyju85LKS-RkbgG2IBviSzV79rhPjle-16LPvhdF39VguvZDrz2blvom4PNQtR3VQwNbJDTSSVlpNheO3JitV224OTKChoaGSkCwG6Ykwulk-PNTlziNC1lKmEtmkhn_K5x4mZ49-JHAT7nbed4gHXCnFxkd1hbI8i6Vg4XE0-aex-NIyfQZw6AzLyLYy7BL13GsfPgdnSmWWuUYOl_H9ETcSXJ7oSE-c9DafRATa18e1yxyiVvFpJwnfDq8FpphPFIOp1jel3CjAz8vfNYotZeH_0qyj1zAvxJYitzImqXCwA4qzsI--SWXl4-ycp56vjfaGlPjJ4QsVNGlbGp4TD0wHjmScYZEUIOU7ZvTRKWRtrtG0XuOTmm8et0y51-Cb7CeZOGobVce85JiKHB6iaUWDbaYB4bXTaIGBLj5Y7TGsDo4ktyHs_kU0S9Ulvc1pfwnEDbI3xp9v0Ropr_FeeNtx9XgGxLCF-OgUumqo4M_i6g3I49Cl2S2eyouM8WRyq0zdzI3JH4tmc=w1395-h1278-no

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Ντροπαλή η γιαγιά Κώστα, κρίμα δείχνει ενδιαφέρουσα...

εχω το κανονικό πορτρέτο αλλά για περίεργο λόγο μου άρεσε και αυτή η φυσική αντίδραση ...

m-02kgh4S98LJMK4B9i0fXIs6xLIobapyREt-_67JKE7PS9vKTg8dHlEEU87n5iplG_GD_nUe9vGGYPjcKitviqntlm0dWXhGOkrmxDoOmEOiCdGVEFDQTuHPBuhrEEOIRs6qBqwV0BJNFQLbqRDP-4wsWOvuYPvB26_bppRLIbvi8vpOl1jJTtLG1Yeed3rvQJzjLich0HswmoOiK3p7zbLquX-Gu8fsamT3PKikT9wE2Ee4_ZEs6H34eRnLgoMQIVFXkQyzOPUDb96oeB0toEb2nTVWLi38uCSDAbB1Ll68hVxw9S3PmsVp0mw4t5CzM2EVdFVnHp8ggeKCWjsapQOR2_AEpPhy_KyjRqWmqJDGBoeq-_PT9eVQpFI-7_wdQqZuHepiprjxegalEX01xr_TdMkrT7Ce3HdqggIU95PZLusbTrNKCUiy1R_hft5PpYx-SmlR28IrQvQxMSWokDYJIVUJU3FxblWt6eG5iUh3u9898jazd8Gg4oIELZRQPF5TpySA04-_Z3QsU7W6DT5wv5YiT0HZClhP91L8Yo7Z62km7lJJUbU05kZxqtdUu02TpeKErYtCusDYvZB3q7mZwt-JzI=s1278-no

Ωραία στιγμή έπιασες, όμορφα χρώματα και ταιριάζουν και με το παπούτσι της μικρής :idea:

Re: Πορτρέτο

Πολύ καλή! Άμα έχεις θέμα τα υπόλοιπα περνάνε σε δεύτερη μοίρα...

Πολύ όμορφη φωτογραφία. Όμως στα δικά μου μάτια, ο εντυπωσιακός ουρανός επισκιάζει το κορίτσι.
Τι θα μπορούσε να γίνει άραγε γι'αυτό;

Κώστα και Δημήτρη σας ευχαριστώ. . Τελικά το ευρυγωνιο αρχίζει να μου αρέσει. στην αρχή ειμουνα μόνο σφιχτά κάδρα.
ειχα το φόβο πως θα "φανει" το θέμα σε μεγάλο κάδρο. θέλει όμως να το συνηθίσω . αξίζει
έκανα δοκιμή με crop σε αυτή την φωτογραφία με σφιχτό κάδρο και έχασε ολη την μαγική στιγμή.

ειναι καλη για fb και οχι για φωτογραφικο φορουμ
δεν ειναι καν πορτραιτο....

Με κάθε σεβασμό στην άποψή σου νομίζω ότι είσαι λιγουλάκι αυστηρός και στις 2 παρατηρήσεις σου...

ακριβος, και οχι λιγο πολυ μαλιστα
δεν θα το εκανα ,αν δεν εγραφε ο Δημητρης και ο Κωστας, που και οι δυο ειναι συντονιστες στην κατηγορια κ μαλιστα καλη φωτογραφοι
ο Κωστας μαλιστα ξερει και την καθε βιδα οσον αφορα την ολυμπους
ειναι τραγικο να τσακονωμαστε για φωτογραφικες που αξιζουν πολλα χρηματα
και να ανεβαζουμαι φωτο που απλα θα βγαιναν και με ενα κινητο
κατα τα αλλα η φωτο ειναι πολυ συμπαθητικη, αλλα μεχρι εκει

... και παλι εγω θα φταιω αν πω οτι η σονυ βγαζει και πολυυυυ κιτριναδα....:flipout:

αλλα αυτα με καλη διαθεση απο μερος μου:ernaehrung004:

Ειμαι ο τελευταϊος που μπορω να μιλήσω για κριτική των φωτογραφιών μιας και σπανια ποστάρω και σπάνια γράφω σε αυτες τις κατηγορίες, είχα και έχω τούς λογους μου γιαυτό που δεν ειναι της παροϋσης να αναλύσω, απο την στιγμή όμως που αποδέχτηκα την ευθύνη του συντονιστή μπαίνω πολύ πιο συχνά και παρακολουθώ τα δρώμενα και εδώ και βλέπω κάποια θέματα που με προβληματίζουν και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Η κριτική των φωτογραφιών είναι λειτούργημα και δεν είναι καθόλου εϋκολη, σιγουρα θα βρεθούν αντίθετες γνώμες, σιγουρα θα ακουστούν θετικά και αρνητικά σχόλια ανάλογα με τις γνωσεις και τα φωτογραφικά γούστα του κρίνοντας και του κριθέντος αλλά ο βασικός σκοπός της πρέπει να είναι να βοηθήσει και να εξελίξει τον φωτογράφο είτε διορθώνοντας τυχόν λάθη του ειτε με ένα έπαινο (όχι όμως ψεύτικο) να τον ανεβάσει ψυχολογικά για να προσπαθήσει για κάτι πολύ καλύτερο την επόμενη φορά.

Θεωρώ απαράδεκτο κάποιες μη αξιόλογες φωτό να πέρνουν απανωτά like απο τους κολλητούς σαν να είναι FB, όπως θεωρώ απαράδεκτο μια αρνητική κριτική απαξιωτική χωρίς καν σοβαρή αιτιολόγηση, για το πρώτο δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά για το δεύτερο οφείλω να προστατεϋσω τον <φωτογράφο> απο μια στείρα κριτική που δεν προσφέρει κάτι ούτε στον ίδιο αλλά ούτε στούς υπόλοιπους απο τον κατα περίπτωση <δάσκαλο>.

Αυτα παραθέτω καθαρά σαν προσωπική τοποθέτηση και όχι σαν συντονιστής της κατηγορίας και ζητώ απο όλους όσους αποφασίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βοηθήσουν με την εμπειρία τους και την φωτογραφική τους ματιά προς αυτή την κατεύθυνση.

Από παιχνίδι στην αυλή με νερά και χώματα

Attachments

• _MG_1126ΓŽβ€˜.jpg
    _MG_1126ΓŽβ€˜.jpg
    94.5 KB · Views: 296
  • _MG_1095a.jpg
    _MG_1095a.jpg
    190.5 KB · Views: 293
Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Ειμαι ο τελευταϊος που μπορω να μιλήσω για κριτική των φωτογραφιών μιας και σπανια ποστάρω και σπάνια γράφω σε αυτες τις κατηγορίες, είχα και έχω τούς λογους μου γιαυτό που δεν ειναι της παροϋσης να αναλύσω, απο την στιγμή όμως που αποδέχτηκα την ευθύνη του συντονιστή μπαίνω πολύ πιο συχνά και παρακολουθώ τα δρώμενα και εδώ και βλέπω κάποια θέματα που με προβληματίζουν και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Η κριτική των φωτογραφιών είναι λειτούργημα και δεν είναι καθόλου εϋκολη, σιγουρα θα βρεθούν αντίθετες γνώμες, σιγουρα θα ακουστούν θετικά και αρνητικά σχόλια ανάλογα με τις γνωσεις και τα φωτογραφικά γούστα του κρίνοντας και του κριθέντος αλλά ο βασικός σκοπός της πρέπει να είναι να βοηθήσει και να εξελίξει τον φωτογράφο είτε διορθώνοντας τυχόν λάθη του ειτε με ένα έπαινο (όχι όμως ψεύτικο) να τον ανεβάσει ψυχολογικά για να προσπαθήσει για κάτι πολύ καλύτερο την επόμενη φορά.

Θεωρώ απαράδεκτο κάποιες μη αξιόλογες φωτό να πέρνουν απανωτά like απο τους κολλητούς σαν να είναι FB, όπως θεωρώ απαράδεκτο μια αρνητική κριτική απαξιωτική χωρίς καν σοβαρή αιτιολόγηση, για το πρώτο δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά για το δεύτερο οφείλω να προστατεϋσω τον <φωτογράφο> απο μια στείρα κριτική που δεν προσφέρει κάτι ούτε στον ίδιο αλλά ούτε στούς υπόλοιπους απο τον κατα περίπτωση <δάσκαλο>.

Αυτα παραθέτω καθαρά σαν προσωπική τοποθέτηση και όχι σαν συντονιστής της κατηγορίας και ζητώ απο όλους όσους αποφασίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βοηθήσουν με την εμπειρία τους και την φωτογραφική τους ματιά προς αυτή την κατεύθυνση.

το να σβηνεις τα μνμ, και να μιλας για στειρα κριτικη, απλα επιστρεφη αυτουσια ο χαρακτηρισμος σε σενα τον ιδιο
για μενα αυτο λεγεται λογοκρισια... αλλα αφου εσυ εχεις το καρπουζι εχεις και το μαχαιρι

Κώστα (partsisan) για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους :
τα μηνύματα τα έσβησα ΕΓΩ γιατί έκρινα πως ήταν προσβλητικά και απαξιωτικά, με τον τρόπο που διατυπώθηκαν, προς το μέλος που έκρινες τη φωτογραφία του.
Ένα άλλο μέλος προσπάθησε ευγενικά να στο πει στο ενδιαμεσο, αλλά εσύ το προχωρησες κι άλλο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις αυτό, και είναι κρίμα.
Είσαι για κάποιους εδώ μέσα το παραδειγμα κι έναυσμα για τη φωτογραφική τους πρόοδο.
Σίγουρα μπορείς να κάνεις εποικοδομητικη και γόνιμη κριτική με τις γνώσεις σου.
Αν όμως "τους παίρνεις από τα μουτρα" με τετοιες εκφράσεις περι FB κτλ, απλά τους αποθαρρυνεις, τους κόβεις τα φτερα και δεν τους βοηθάς να εξελιχθούν.
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα μελών που ξεκίνησαν με "εντυπωσιασμο" και εξελίχθηκαν σε "ψαγμενους"
Αν τους είχαμε "κραξει" στο ξεκίνημά τους, απλά θα τα είχαν παρατήσει ή θα είχαν βρει αλλού "στεκι".
Δεν θέλουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Σε παρακαλώ ΠΟΛΥ σαν Ηλίας κι όχι σαν Συντονιστής :
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΌΠΟ !

Κώστα παρτιζάνε, η ματιά και ο νους του καθενός μας ακολουθεί διαφορετικά μονοπάτια. Οπότε την φωτογραφία που κρίνεις "συμπαθητική", προσωπικά την βρίσκω υπέροχη ως στιγμή. Μπορεί να έχει κάποιες τεχνικές αδυναμίες και να μην είναι πορτραίτο αλλά τα θεωρώ στοιχεία μη κρίσιμα για την αίσθηση που βγάζει η ενατένιση του κοριτσιού. Αυτά για την φωτογραφία.

Όσο για τα υπόλοιπα, ισχύει ότι είπε ο Ηλίας: ο τρόπος που λέμε τα πράγματα μερικές φορές μετράει όσο και το τι λέμε...

NNOW να σας ζήσει και να χαμογελάτε μαζί όταν τις χαζεύετε παρέα μετά από χρόνια! (μελό? ε ναι μελό!) :2thumb22sup:

Τώρα τα διάβασα τα μυνηματα. και να πω ότι ο παρτιζανος δεν έχει άδικο.
η φωτογραφία είναι φτιαγμένη hdr με πρόγραμμα στο κινητό. και σίγουρα δεν είναι πορτραίτο, άλλωστε το τόνισα αυτό. Απλώς μου άρεσε η στιγμή και το αίσθημα που μου έβγαλε και έτσι βιαστικά την ανέβασα σε αυτό το θέμα. ισως στο magic light να ήταν καλύτερα.
τεχνικά την ώρα της λήψης έκανα οτι καλύτερο μπορούσα. σαν επεξεργασία όχι ( αν και προσπαθησα μετα με την αρχική στο lightroom και απέτυχα)
οπότε δεν με προσβάλει η διατύπωση για fb και για το "πορτραίτο" τα ήξερα αυτά πριν τα γράψει.

Καλά έπραξε όμως και ο Ηλίας . αφού δεν γνωριζόμαστε καλά , πρέπει σαν παλιότερος και συντονιστής να προστατεύει τους νέους. που ισως να απογοητεύσει μια τέτοια απάντηση. αλλά και ισως τον κάνει να επαναπαύεται σε πρόχειρες λύσεις ....

αφου αυτό όλο ξεκίνησε από εμένα ,
να πω και εγώ την γνώμη μου.
αν κάτι λέγεται με τρόπο και με καλή θέληση τότε σίγουρα δεν θα πάει χαμένο. και σε αυτό συμφωνούμε πιστεύω όλοι.
με αγάπη για την φωτογραφία είμαστε εδώ. και σε εμένα δεν μου αρέσει ο τρόπος επεξεργασίας και λήψης από κάποιους και από άλλους χαίρομαι και καμαρωνω για τα εξαιρετικά αποτελέσματα. εχω πάρει βοήθεια αρκετά από εδω μέσα και ήρθα για να μείνω. ... θα δεχθώ οποιαδήποτε κριτική ακόμα και του στυλ ( κατέβασε την ξαναφτιαξτην και ελα ξανά με τον κηδεμόνα σου. ....)

ευχαριστώ όλους ....