Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Πορτρέτο

Στην οθόνη μου φαίνονται φυσικά τα χρώματα , κάτι όμως που δεν μου αρέσει σε φωτογραφία , προτιμώ κάπως πουσαρισμένα aka olympus .

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

επισης τα ματια να μην ειναι στο κεντρο του καδρου αλλα πιο πανω, στο 1/3 του καδρου περιπου.

Στο γράψε ηδη ο Παυλος , επίσης το άσπρο σπίτι σε επαφή με το θέμα σου τραβά το ματι εκεί, ηθελε λιγο διαφορετική γωνία εφοσον δεν μπορούσες να μειωσεις την απόσταση απο αυτο.

Re: Πορτρέτο

Από πορτρέτο δεν ξέρω πολλά, αλλά κανόνας ν.1 "προσοχή στο φόντο"!

Στην οθόνη μου φαίνονται φυσικά τα χρώματα , κάτι όμως που δεν μου αρέσει σε φωτογραφία , προτιμώ κάπως πουσαρισμένα aka olympus .

Τα χρωματα στα jpeg των sony ουτε εμενα μου αρεσουν. Για αυτο τα εχω πουσαρει μεσω creative style vivid +1 +1 +2 και awb A-B:A1 G-M:G1. Δοκιμαστε το οποιος θελει, ειναι αρκετα καλυτερα απο πριν κατα την αποψη μου. Βεβαια αυτα ολα ειναι υποκειμενικα :smile:

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Originally Posted by paulmarinis View Post
επισης τα ματια να μην ειναι στο κεντρο του καδρου αλλα πιο πανω, στο 1/3 του καδρου περιπου.
Στο γράψε ηδη ο Παυλος , επίσης το άσπρο σπίτι σε επαφή με το θέμα σου τραβά το ματι εκεί, ηθελε λιγο διαφορετική γωνία εφοσον δεν μπορούσες να μειωσεις την απόσταση απο αυτο.

το ίδιο ισχύει και για φωτογραφίες, όχι καθαρά πορτραίτο, όπως η παρακάτω;

28284280651_38994e7614_b.jpg
[/url]_DSF7448 by miltos, on Flickr[/IMG]

Αν την κρόπαρα δεξιά ώστε το μπράτσο να έρθει τέρμα δεξιά θα ήταν πιο σωστό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Τα μάτια εδώ είναι στο σωστό ύψος και η συγκεκριμένη φωτό πορτρέτο του καλλιτέχνη είναι κατά την γνώμη μου, απλά περιέχει και τμήμα του ώμου και παρότι έχει μείνει κεντρικό το θέμα για εμένα λειτουργεί όπως είναι, ελάχιστο crop δεξιά θα το ηθελα αλλά και ετσι μια χαρά είναι.

Ο Helios ειναι πολυ ωραιος φακος για τα 30 που κοστιζει. Δινει "ρεσιταλ" bokeh οταν στο background υπαρχουν φυτα και φυλλα . Γενικα οσο πιο νευρικο το background τοσο πιο εντυπωσιακο το swirl bokeh. Helios 44-2 και sony α6000 οπως βγηκαν απο τη μηχανη.
27838115653_811843a1e9_z.jpg

15290567128_9c8fe3c11c_z.jpg

όντως ο φακός είναι τρέλα. θυμάμαι οτι στην em10 είχε γράψει τόσο καλά που ξαφνιάστηκα. στην a6000 δεν τον δοκίμασα ακόμα

Ειναι κριμα να εχεις μια απο τις καλυτερες σε auto focus μηχανες και να παιζεις με manual. Αλλα μου αρεσει. Ναι δεν ειμαι γρηγορος και αναγκαζομαι να τραβαω πολλες φωτο γιατι το βαθος πεδιου ηταν πολυ ρηχό και μου βγηκε θολη καποια απο μια μικροαλλαγη στην αποσταση απο το θεμα. Αλλα κατα 90% χρησιμοποιω τον helios. Εχω και αλλες προσφατες με πολυ ωραιο bokeh που στο βαθος ειναι δεντρο που χτυπανε καθετα στα φυλλα του οι ακτινες του ηλιου, αλλα δε θελω να ανεβασω φωτογραφιες του μπεμπη δημοσια...

Last edited:

Θα ήθελα το μοντέλο λίγο πιο χαμηλά , ίσα να μην κόβεται η μπούκλα στο κάτω μέρος του κάδρου ώστε να χωρούσε και το επάνω μέρος της κόμης .