Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Με την 5R το ειχα κανει ειχα βαλει αυτο το υλικο που ειναι συσκευασμενη η φωτογραφικη το ασπρο αλλα σε αυτη που δεν ειναι εξωτερικο το φλας δεν το εχω κανει δεν ξερω αν βολευει.
Κανονικα σοβαρο φλας θελει να μπορει να χτυπαει στον ουρανο το δικο της και στραβωνει και δεν εχει βαθος.

Στην παραλία δεν έχει νόημα να κάνει bounce το flash.
Το χαρτομαντηλο είναι η πιο απλή λύση για διάχυση, όταν δεν υπάρχει κάτι πιο εξειδίκευμενο ανά χείρας.

Απάντηση: Πορτρέτο

με την 6000 το εσωτερικο φλασακι γυρναει πανω (για bounce) κρατωντας το με το δαχτυλο. Αλλιως υπαρχουν και αυτα https://www.amazon.com/A6000-A6300-Flash-Bounce-Cards/dp/B00LEX4RW4
http://www.ebay.com/itm/Sony-A6000-flash-finger-bounce-card-effect-/222061161169 ή αν πιανουν τα χερια σας καμια πατεντα, ευκολο ειναι. πορτρετο και direct flash δεν πανε μαζι.

Re: Πορτρέτο

Εκπληκτικής ομορφιάς πορτραίτο...βγαίνει άπλετο τό συναίσθημα στήν ματιά τού Αντώνη(γαλήνη,σιγουριά, ικανοποίηση...έρωτας)πού τελικά δέν περιγράφεται μέ λόγια...γιά τήν γλώσσα τού σώματος τής Βαγγελιώς αφοσίωση πληρότητα στό άγγιγμα τού αγαπημένου της...ή Αυτοκρατορία τών αισθήσεων,μέ έφτιαξες Πάνο,μού αρέσει νά βλέπω ανθρώπους νά αγαπιούνται, αυτό τό γνήσιο βγαίνει ανεπιτήδευτα εκεί πού υπάρχει.

Χαίρομαι που η φωτογραφία πέτυχε το σκοπό της.
Τα παιδιά είναι μαζί από το 1999 όταν είμαστε φοιτητές.
Εγώ τους γνώρισα μεταξύ τους και εγώ τους πάντρεμα το 2010.

Ρε John, τέτοια ΠΟΡΤΡΑΙΤΑΡΑ , την αφήνουν με "σκουπίδια " ;;
Σβήσε τα φωτεινα κλαρακια αριστερά !
Μου ραγισε η καρδιά !

Ρε John, τέτοια ΠΟΡΤΡΑΙΤΑΡΑ , την αφήνουν με "σκουπίδια " ;;
Σβήσε τα φωτεινα κλαρακια αριστερά !
Μου ραγισε η καρδιά !

να σου πω την αληθεια δεν πηγε το ματι μου.θεμα απειριας μαλλον στο πορτρετο...:smash:

τωρα καλυτερα ε??ευχαριστω...

Ωραιο καδρο αλλα χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω έχεις εστιάσει στα μαλλιά, κοκαλάκι κ όχι στα μάτια όπως θα έπρεπε. Κ ααααααν υπήρχε κάποια σκιά εκεί κοντά θα ήταν πιο ωραία να βγει εκεί, αντί να χτυπάει απευθείας ο ήλιος.

Ωραιο καδρο αλλα χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω έχεις εστιάσει στα μαλλιά, κοκαλάκι κ όχι στα μάτια όπως θα έπρεπε. Κ ααααααν υπήρχε κάποια σκιά εκεί κοντά θα ήταν πιο ωραία να βγει εκεί, αντί να χτυπάει απευθείας ο ήλιος.

εχω ρυθμισει την μηχανη σε ανιχνευση προσωπου αυτοματα και εστιαση της μηχανης στο κοντινοτερο ματι(ισως το ψαξω να εστιαζει και στα 2 ματια,ακομα ψαχνομαι μιας και η μηχανη ειναι καινουργια...).το αριστερο ματι ειναι εστιασμενο πιστευω οπως και το κοκαλακι που ειπες.
για τον ηλιο και την σκια μπορει να εχεις δικαιο.μπορει να ηταν καλυτερη αλλα και χειροτερη ισως.ηταν ενστικτωδως η ληψη.προσωπικα μου αρεσε το αποτελεσμα με τον ηλιο..εχω βγαλει και αλλα διαφορα πορτρετα υπο σκια,νυχτα κτλ.που σιγα σιγα θα ανεβασω...

εχω ρυθμισει την μηχανη σε ανιχνευση προσωπου αυτοματα και εστιαση της μηχανης στο κοντινοτερο ματι(ισως το ψαξω να εστιαζει και στα 2 ματια,ακομα ψαχνομαι μιας και η μηχανη ειναι καινουργια...).το αριστερο ματι ειναι εστιασμενο πιστευω οπως και το κοκαλακι που ειπες.
για τον ηλιο και την σκια μπορει να εχεις δικαιο.μπορει να ηταν καλυτερη αλλα και χειροτερη ισως.ηταν ενστικτωδως η ληψη.προσωπικα μου αρεσε το αποτελεσμα με τον ηλιο..εχω βγαλει και αλλα διαφορα πορτρετα υπο σκια,νυχτα κτλ.που σιγα σιγα θα ανεβασω...

:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Γιάννη το μπλεγμένο backround τραβά το βλέμμα και αδικεί το όμορφο μοντέλο σου , επίσης σε portrait θα ηταν μαλλον καλυτερο το καδρο ή ελαφρως χαμηλότερα οι ώμοι και λιγο crop απο πανω δεξιά...

Θα το εχω υποψην κωστα...σε ευχαριστω για τις συμβουλες..

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Βαζω 3-4 φωτο απο το tablet στα πεταχτά , φακος Lensbaby 3G , μοντέλο ποιά αλλη ? :hanged:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Η κριτική ελεύθερα εννοειται στον φωτογράφο !

Ευχαριστω παναγιωτη.απλα στην συγκεκριμενη ηθελα να δειξω ενα πιο καλλιτεχνικο χαρακτηρα.ισως να μην ταιριαζει σε αυτο το νημα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κωστα παρατηρω οτι ο lensbaby εχει ενα τραβηγμα στο φοντο.και σε αλλες φωτο το εχω δει...αυτο ειναι το χαρακτηριστικο του φακου? Δεν νομιζω να γινεται με καποια επεξεργασια ε?παντως αν ειναι ετσι ειναι ιδιαιτερος φακος για ιδιαιτερες καταστασεις...Δημιουργει θα ελεγα μια "ενταση"... Φανταζομαι σε πολυσυχναστο δρομο με εστιαση ενα προσωπο (κοντινο) και γυρω ολα τα αλλα τραβηγμενα.θα ηθελα να δω και κατι τετοιο...τι λες?

Κώστα καμία σχέση με τις αρχικές οι φωτογραφίες σου οι τελευταίες από τον Lensbaby 3G.
Βοηθάει πολύ και το μοντέλο.
Εμένα η γυναίκα μου δε συνεργάζεται σε τέτοια πράγματα, πιθανόν γιατί δεν την έχω πείσει ακόμη φωτογραφικά.