Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Κώστα καμία σχέση με τις αρχικές οι φωτογραφίες σου οι τελευταίες από τον Lensbaby 3G.
Βοηθάει πολύ και το μοντέλο.
Εμένα η γυναίκα μου δε συνεργάζεται σε τέτοια πράγματα, πιθανόν γιατί δεν την έχω πείσει ακόμη φωτογραφικά.

Ειχα πολύ καιρο να τον ξαναδουλέψω τον φακό, όταν ξεκίνησα πριν αρκετα χρόνια με τους Lensbaby δεν τους ξέρανε στην Ελλαδα (μετα τους έφερε ο ΓΕΡΑΜΑΣ) ... Ο 3G όπως ηδη έγραψα ειναι φοβερα δύσκολος φακός και θέλει μηχανή με εξαιρετικό και μεγαλο σκοπευτρο και βοηθήματα χειροκινητης εστιασης γιατι η εστίαση δεν ειναι κεντρική , μεταβάλλεται μεσα στο καδρο οσο tiltάριες τον φακο ... στην GX80 που πρωτο επελεξα να χρηςιμοποιησω το θετικό είναι ότι ναι έχει καλα βοηθηματα (focus peaking και ευκολο magnify) αλλά όχι κορυφαιο σκόπευτρο με αποτέλεσμα να μην ειχα ευκολα το αποτελεσμα που ήθελα να δώ ή να πετύχω, στην ΕΜ1 με το πολυ καλυτερο σκοπευτρο τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα, επισης εδω στις διακοπες έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με ηρεμία και να πείσω και το μοντέλο μου να υπακούσει ....:furious3:, φυσικα έπαιξε ρολο και το ταίριασμα εστιακής - θέματος , δυστυχως δεν κανεις τα παντα με ενα φακό.... Βεβαια έχω τραβηξει τοπία, λεπτομερείς αρχιτεκτονικές, φαγητό, πορτρετο κ.α. και θα ανοίξω ενα ξέχωρο νημα μολις γυρισω και βρω χρονο για ξεσκαρτάρισμα στις φωτο των διακοπων ....

Γιάννη ναι ο φακός είναι εκ κατασκευής <νευρικός> , δεν ειναι εφέ επεξεργασίας αλλα επιλογη του φωτογραφου αν μπορει να τιθασεύσει το νεύρο του και να αναδείξει το θεμα του... μολις γυρισω πόλη θα σου βγαλω και καποια δειγμα με αυτο που θελεις ... Το καλο ειναι ότι με το εφε που βγαζει μπορεις να ψιλοκρύψεις ακόμη και πρόσωπο π.χ. όπως εκανα περίπου εδώ:

image.jpg

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Τα πόδια δεν ενοχλούν, αυτο που με χαλάει ενω ειναι ωραία η υπόλοιπη λήψη ειναι το κομμένο κεφαλι (ή εστω το σημείο που κόπηκε).

Re: Πορτρέτο

Για το χερι δεν ξερω αν ειναι αρνητικο, αλλα γενικα μου αρεσει πολυ! Ισως να φταιει κ το βλεμμα που μαγνητιζει :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πούμε κ με γειά τον φακο;;; :))

Το παρατήρησες ε!
Του Μίλτου είναι που είναι ανυπαντρος, οι παντρεμένοι δεν αντεχουμε τέτοιο βάρος.
Ο φακός δεν υπάρχει, τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω.

Μάλιστα, πολύ καλή η δεύτερη αλλά εμένα μου αρέσει καλύτερα η πρώτη παρά την παραβίαση των πορτρετοκανόνων...