Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

P4109815a.jpg

P4109838a.jpg

P4109877aa.jpg

:SFGSFGSF: ειδικά για την πρώτη. Γράψε μας μερικά πράγματα για τα φώτα!

:SFGSFGSF: ειδικά για την πρώτη. Γράψε μας μερικά πράγματα για τα φώτα!

απο το στομα μου το πηρες,η μαλλον απο το πληκτρολογιο μου:flipout:
και γω για το φωτισμο θα ρωτουσα

ευχαριστω.
Ειναι μια οπμρελλα απο δεξια τις κοπελας, και εριξα το δευτερο φλας στο τοιχο απο πισω μου, για να δουλευει σαν μια μεγαλη επιφανια που φωτιζει την κοπελα.Και εχει και παραθυρο απο αριστερα της κοπελας, που την φωτιζει και αυτο λιγο

Με την μηχανή στο service βρήκα την ευκαιρία για ξεσκαρτάρισμα "παλιών"

attachment.php

Attachments

• IMGP1270_up.jpg
    IMGP1270_up.jpg
    64.9 KB · Views: 136

etsap
ωραια εστιαση, καθαρη φωτογραφια και αψογες εκφρασεις...

NtinNton
θα επρεπε να φαινεται και το δεξι ματι συν θα ηθελε και λιγο fill in φλας να μη δειχνει τοσο μουντο...

etsap η φωτογραφια σου βγαζει μια αισιοδοξια,πολυ ομορφη :a0210:

Καθαρισμός και αλλαγή της μοντούρας αλλά δεν είναι από τους γρήγορους-εξυπηρετικούς και έτσι έκανε 3 βδομάδες

NtinNton
θα επρεπε να φαινεται και το δεξι ματι συν θα ηθελε και λιγο fill in φλας να μη δειχνει τοσο μουντο...

Για το flash έχεις δικιο αν και προσπάθησα να κοντράρω τον κανόνα ότι δεν φωτογραφίζουμε με κόντρα τον ήλιο:flipout::flipout:

Για το δεξί μάτι γιατί το λές? Επειδή φαίνεται η καμπύλη του δεξιου ματιού ή για κάτι άλλο?

@ Paul η πρώτη από το στησιμο εως το φωτισμό είναι από τις καλύτερες σου

Eυχαριστω Vasada:)
και εμενα μου αρεσει πολυ αυτη NtinoNTon.
Αλλα ειναι και το μοντελο , που εχει κεφια για φωτογραφιες και με ανεχεται:)

Για το δεξί μάτι γιατί το λές? Επειδή φαίνεται η καμπύλη του δεξιου ματιού ή για κάτι άλλο?

Σε διαφορα αρθρα, εχει κατι αναφορες περι του πως πρεπει να ειναι το σωστο πορτραιτο... δεν τα εχω διαβασει αναλυτικα, αλλα -συγκρατησα- αν το προσωπο ειναι υπο γωνια, αναφερουν, οτι πρεπει να φαινεται και το πιο μακρινο ματι (ισα - ισα)... κατι σε γωνια 45 μοιρών δηλαδη...

Δες πχ. τη δευτερη φωτο του Paul στο ποστ 1961... κατι τετοιο λεω.

Εδω στη δικη σου, προεξεχει η βλεφαριδα της μικρης.

Λεπτομερειες (που δεν ειναι και θεσφατο), αλλα τις αναφερω για μελλοντικη χρηση.

etsap
ωραια εστιαση, καθαρη φωτογραφια και αψογες εκφρασεις...

Αχ αυτος ο 50 1.8D... Απο τοτε που τον πρωτοφορεσα, δεν εχει ξεκολλησει απο τη D300 παρα μονο 2 φορες...
Σε ευχαριστω για το σχολιο :D

etsap η φωτογραφια σου βγαζει μια αισιοδοξια,πολυ ομορφη :a0210:

Η μικρη μου βαφτιστηρα ειναι που μας το βγαζει αυτο το συναισθημα...
Αφου ακομα δεν εχουμε δικο μας, την εχουμε σαν δικο μας παιδι, και αυτο βγαινει και στις φωτο...
Νασαι καλα φιλε για το σχολιο... :D

Σε διαφορα αρθρα, εχει κατι αναφορες περι του πως πρεπει να ειναι το σωστο πορτραιτο... δεν τα εχω διαβασει αναλυτικα, αλλα -συγκρατησα- αν το προσωπο ειναι υπο γωνια, αναφερουν, οτι πρεπει να φαινεται και το πιο μακρινο ματι (ισα - ισα)... κατι σε γωνια 45 μοιρών δηλαδη...

Δες πχ. τη δευτερη φωτο του Paul στο ποστ 1961... κατι τετοιο λεω.

Εδω στη δικη σου, προεξεχει η βλεφαριδα της μικρης.

Λεπτομερειες (που δεν ειναι και θεσφατο), αλλα τις αναφερω για μελλοντικη χρηση.
Thanks κάτι τέτοιο φαντάστηκα και εγώ. Ηθελα βεβαια μόνο αυτή την πλευρά οπότε μαλλον θα έπρεπε να έχω τέτοια γωνία που να μην φαίνεται καθόλου η δεξία βλεφαρίδα αλλά για ρίξε κανενα λινκ για το "σωστό" πορτραίτο. Αν και σε περιπτώσεις που το μοντέλο δεν είναι συνεργάσιμο όπως η μικρή δεν έχουν και πολύ αξία μια και στα κλεφτά ότι πετύχω

Λεπτομερειες για πορτραιτα στον Paul και στον Gomar...και στον Alex... εγω δεν το κατεχω...

αν βγαζεις στα κρυφα προσπαθησε να μην κοβεις τιποτα, ποδια χερια, πηγουνια. Τις περισοτερες φορες το καλυτερο αποτελεσμα βγαινει οταν ο φακος ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα ματια του μοντελου, αν και για μικρα παιδια μπορεις να δοκιμασεις να τραβηξεις και απο πανω.Η και απο κατω με ευρυγωνιο μπορει να ειναι ενδιαφερον το καδρο.Τα ματια ειναι βασικο στο πορτρετο, οποτε τις περισοτερες φορες καλυτερα ειναι να φαινονται ξεκαθαρα.
Αλλα δοκιμασε να γνωρισεις και λιγο το μοντελο ωστε να μην φοβαται την μηχανη και το φωτογραφο, περιμενε λιγο να σε μαθει και μετα αρχισε να τραβας χωρις αγχος.Καλυτερα 10 φωτογραφιες αλλα ενδιαφερον και καλες, παρα 100 ιδιες και αδιαφορες.
Για οδηγους πρεπει να υπαρχουν αρκετα στο google.
Εγω προσπαθω να κοιταω φωτογραφιες πολλες γενικα, και οτι μου αρεσει απο ποζες μεχρι φωτισμο το αντιγραφω:)))