Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

δε μαρεσει η σταση στα δεξια.
πολυ σφιγμενη φαινεται και στητη.Καθολου αερας.
αυτα βλεπω παντως εγω.
Θα προτιμουσα να ηταν εγκυος δλδ και να κοιταζε την κοιλια της ετσι οπως την πιανει.

GoMAr δεν εβαλα τις φωτο για να κανει ο καθενας την κριτικη του μ αυτα που του ρχονται εκεινη την ωρα στο μυαλο.

Προσπαθησε να πας εκει, να κανεις το ιδιο, σκεψου τι γραφεις.
Απο την καρεκλα μας ολα καλα, ολοι κριτκοι ειμαστε..

Και μετα το ξανασυζηταμε...

:smile:

Φυσικα και την δεχομαι, τα παντα δεχομαι οπως ολοι.

Αλλα πρεπει να ξερουμε κ να βλεπουμε τι γραφουμε.

Να "γνωριζουμε" να κανουμε κριτικη, οχι απλα να χαμε να λεγαμε...

Βεβαια δε βαζουμε ολοι φωτο εδω για να μας κανουν κριτικη.
Πρεπει ? Χρειαζεται?

Και ποιος ειναι αυτος που κανει την κριτικη και γιατι?
Το σκεφτεσαι σε βαθος η απλα " λες " ?

αν την δεχοσουν φιλε μου , δε θα εκανες σκηνη.Απλως θα δεχοσουν πως την επομενη φορα που θα στεινες πορτρετο και ας κρεμοσουν απο μια καρεκλα με 3 ποδια , θα προσπαθουσες για μια καλυτερη σταση του μοντελου.
Απλο

αλλο πραγμα το να δεχομαστε κριτικη και αλλο το να δεχομαστε κριτικη απο τον καθενα που γραφει, επειδη ετσι το σκεφτηκε.

Σκεψου πρωτα αν μπορει καποιος να βρεθει μονο στην ιδια θεση, αν μπορει να "κανει" την εικονα, αν γνωριζει , και μετα ας κανει την κριτικη του.

μαλιστα
τοτε η φωτογραφια ειναι φανταστικη και απιστευτα καλη για τις δυσκολιες της φωτογραφισης

Αυτο μαλλον θα θελες να ακουσεις...

δε με πιανεις φιλε μου...και δεν ξερω αν θα με καταλαβεις....

ισως σε λιγα χρονια κ σε λιγα ακομα κλικ...

:grandpa:

ξερω προσπαθουμε να δειξουμε την ανωτεροτητα συμφωνα με τα κλικς , η με την ηλικια για να φανουμε πιο εμπειροι και πιο μεγαλοι φωτογραφοι απο εναν που καθεται σε μια καρεκλα κ απλα λεει καλοπροεραιτα την αποψη του.
Θα πρεπε να ξερεις λοιπον σαν επαγγελματιας οτι σημασια εχει η αποψη του αλλουνου ανεξαρτητα αν καθεται σε καρεκλα η σε καναπε και αν δεν συμφωνεις να μπορεις να πεις για ποιους λογους δεν ειανι σωστη η αποψη.

Στο κατω κατω δε μου εξηγεις τον λογο που ανεβασες την φωτογραφια , ενω ξερεις οτι ανεβαζοντας την θα περιμενεις και κριτικες.Αν δε σου κανει υπαρχουν κιαλλοι χωροι να παρουσιασεις την δουλεια σου

Last edited:

Μπα, δεν εχει να κανει με την ηλικια .
Ουτε με τα κλικ.

Με τιποτα απ αυτα.

Απλα πρεπει να υπαρχουν "προυποθεσεις" για να κρινει καποιος.
Αλλιως δε στεκει, δεν καθεται , θεωρειται να χαμε να λεγαμε.

Δεν αδιαφορω για την κριτικη.Φυσικα κ εχει η σημασια η αποψη.
Αλλα οταν κ εκει που πρεπει.

Πρεπει δηλαδη να βλεπουμε το δασος κ οχι το δεντρο.
Χρειαζεται απλα τακτ και λογικη.
Δεν πηρα ας πουμε Πορσε πειδη εχει μικρο πορτ μπαγκαζ, Φεραρι επειδη με ζοριζει η ζωνη κλπ.

ΚΑι φυσικα και δε βαζω εδω τις φωτο μου για να τις κριτικαρει ο καθενας.
Δε χρειαζεται αλλωστε.

Και δε ξερω για ποιο λογο συνεχιζω να το συζηταω αυτο.

Βεβαια, οπως γραφεις , υπαρχουν κι αλλοι χωροι για να κανει ο καθενας την κριτικη του.Απλα σε αλλους χωρους δε θα εκανες πιστευω.
Θα υπηρχε ενας απλος σεβασμος.

Ουτε με τα κλικ.

Με τιποτα απ αυτα.

Δεν πηρα ας πουμε Πορσε πειδη εχει μικρο πορτ μπαγκαζ, Φεραρι επειδη με ζοριζει η ζωνη κλπ.

Δε χρειαζεται αλλωστε.

Βεβαια, οπως γραφεις , υπαρχουν κι αλλοι χωροι για να κανει ο καθενας την κριτικη του.Απλα σε αλλους χωρους δε θα εκανες πιστευω.

ενταξει μετα απο αυτο δεν εχει νοημα να συνεχισω εγω την συζητηση..

Να βαλω και εγω ενα πορτρετο ετσι για τη χαρα της συμμετοχης... :ernaehrung004:

Μια λιγο πιο παλια φωτο...βασικα δε μου αρεσει και τοσο πολυ η ποζα/το στησιμο,αλλα μ'αρεσουν λιγο οι χρωματισμοι.

[URL=http://img808.imageshack.us/i/img6674i.jpg/] Uploaded with ImageShack.us[/URL]

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Ουτε με τα κλικ.

Με τιποτα απ αυτα.

Δε χρειαζεται αλλωστε.

Φιλε μου μια αποψη ειπε ο GoMaR δεν νομιζω να ηταν κατι τοοοοοσο τραγικο !!!!

και στο κατω κατω ΓΙΑΤΙ :: βαζεις φωτος εδω αν οχι για μια αποψη / κριτικη / συμβουλη ;;;

φιλικα ρωταω
γιατι εγω οσες εχω βαλει εδω για να τις δουν και οι αλλοι και να πουν τη γνωμη τους τις εβαλα .... -bye-

Εμενα μου αρεσει να ανακαλυπτουν λαθη σε φωτογραφιες μου που εγω θεωρω πολυ καλες
πιστευω οτι με βοηθαει και δεν με προσβαλλει
ακομα και οταν ειναι καθαρα υποκειμενικα πραγματα,οπως αυτο που ειπε ο Gomar για την αφυσικη σταση του σωματος στην συγκεκριμενη φωτογραφια
σε εμενα χτυπησε κατευθειαν αυτο και το εντονο φιλτρο στον ουρανο

τωρα αν καποιος ειναι επαγγελματιας και προσβαλλεται απο την κριτικη τοτε ας μας πει γιατι τις βαζει,για να βρει πελατες??

Δεν πηρα ας πουμε Πορσε επειδη εχει μικρο πορτ μπαγκαζ, Φεραρι επειδη με ζοριζει η ζωνη κλπ.

Δηλαδη, για να καταλαβω και κατι ακομα,
ο μονος λογος για να βαζει καποιος φωτογραφια σ αυτο το φορουμ, ειναι για να κανουν κριτικη οι υπολοιποι?

Αν ειναι να μη βαζουμε.

Σιγουρα ολο κ καποιοι αλλοι λογοι θα υπαρχουν.
(επισης για να βρεις πελατες εδω..χαχαχαχαχ....)

Λυπαμε αλλα δεν μπορω να σε παρακολουθησω....:hanged:
Τουλαχιστο για να μην μπαινουμε στο κοπο να τις σχολιαζουμε, καθε σου δημιουργια απο κατω ας μας το επισημαινεις οτι δεν επιθυμης σχολιο & θα τις προσπερναμε...αδιαφορα...:ADFADF1:
Να σε καλα

και εγω συμφωνώ με τα παιδια, ο μονος λογος για να βαζεις εδω τις φωτο ειναι να τις δουν οι αλλοι και να πουν καπια γνωμη. Δεν βλεπω καπιο αλλο λογο

Απάντηση: Πορτρέτο

Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, επαγγελματίας ή μή.
Αλλοίμονο εάν ανεβάζαμε φωτογραφίες μόνο και μόνο για να αποσπάσουμε θετικά σχόλια. Απο την κριτική μαθαίνουμε, κανείς αλάθητος. Μη φτάσουμε στο επίπεδο του γνωστού εκείνου παλαιού πρώην μέλους που ήθελε να προσκυνάμε την τέχνη του και τον εξοπλισμό του.
Είμαστε ήσυχη κατηγορία και έτσι θα παραμείνουμε.

Νομίζω ότι μια απ'τις πολυτιμότερες βοήθειες για να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες είναι ο σχολιασμός από άλλους φωτογράφους.
Και τι πάει να πει επαγγελματίας φωτογράφος ?
Εκτός, του ότι για να ζει απ'αυτό παέι να πει ότι η δουλειά του είναι αποδεκτή και έχει πελάτες που τον πληρώνουν.
¨Ομως ποιός λέει ότι αυτός είναι τέλειος και δεν έχει περιθώρια βελτίωσης.
Και ποιός λέει ότι αυτός βγάζει καλύτερες φωτογραφίες απο κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας ? Μπορεί ναι μπορεί όμως και όχι.
Και φυσικά όταν εκθέτεις μια φωτογραφία σου δημόσια, θα σχολιαστεί και απ'τα σχόλια κάποια θα τα κρατήσεις γιατί σου ταιριάζουν και κάποια θα τα προσπεράσεις.
Απο κει και πέρα αν ζητήσεις ότι δεν θέλεις σχόλιο, πιστεύω ότι αυτό είναι σεβαστό και ότι σχόλιο πρέπει να αφαιρείται.
Τουλάχιστον σε άλλα φωτογραφικά forum που συμμετέχω έτσι γίνεται και πιστέυω είναι σωστό.